Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Despre divort!!!


Recommended Posts

Am o prietena buna care urmeaza sa divorteze de sotul ei(din pacate).S-ar putea sa nu divorteze de comun acord.Dar credeti-ma fata are un motiv ffff intemeiat sa divorteze,iar el face pe incapatanatul si nu o crede in stare.Ea ar vrea sa stie daca in acest caz are nevoie neaparat de avocat(eu zic ca da),iar in caz ca se despart de comun acord ar vrea raspunsul la aceeasi intrebare.Si daca stiti cumva cam cat se da la avocat(aproximativ).Si va rog daca aveti timp si chef sa imi dati mai multe detalii!!!

Va multumesc mult de tot!!!

Pupici!!!

 

Alinutza si

ingerasul Fabiana Alexia

 

Poze cu ingerasul scump

 

 

"Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei!"-- Raymond Ruyer

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Daca se hotarasc sa divorteze prin acord(conditia e ca sa aiba macar un an de casatorie si sa nu aiba copii minori)nu le trebuie neaparat avocat. Cererea se poate face de ei dupa modelele ce se gasesc pe site-urile juridice. Se prezinta amandoi cu buletinele si cu copia dupa certif casatorie + taxe (39 RoN -trezorerie, 0.3ROn timbru judiciar)la judecatorul se serviciu, care le fixeaza termen de judecata. La primul termen trebuie sa fie amandoi prezenti, hotararea ramane definitiva din acel moment.

Daca nu e prin acord, dureaza mai mult, e mai bine sa isi angajeze un avocat, al carui onorariu poate varia de la 500 RON la 2000 RON(depinde acum si de avocat, de cat de cunoscut e, de firma la care lucreaza eventual samd).NU exista onorarii minimale, cum nu exista nici onorarii maximale!Pentru alte detalii, da-mi mesaj pe PM.

 

Cristina S.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Depinde ce intentioneaza sa pretinda dumnealui. Daca nu se prezinta cu avocat, trebuie totusi sa stie cand si ce sa vorbeasca.

Eu, daca n-as fi avut avocat, mi-as fi pierdut copilul (nu ca i-ar fi trebuit neaparat dumnealui, dar de', pensia de intretinere e un ghimpe in fund). Cu marturii mincinoase si acte false se poate demonstra orice. In asemenea cazuri trebuie sa stii ce spui si ce faci acolo!

 

 

 

Magda, mami de Horia (20ian1997) si Matei (3oct2005)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Chiar daca au copii, se poate divorta si fara avocat. Insa depinde foarte mult de ea. Trebuie sa stie ce si cum sa vorbeasca acolo, sa fie foarte tare si stapana pe ea. Procesele de la noi nu seamana cu ce vedem la tv in filmele americane. Sunt mult mai umilitoare si mai stresante.

Pe mine avocatul m-a costat 7 mil.

 

 

Iulia

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daca ambii sunt de acord cu divortul si in toate privintele, se poate divorta fara avocat. Teoretic, in cazul in care e vorba si despre copii, nu se poate divorta din culpa comuna. Insa la divort pot spune judecatorului ca vor sa nu se motiveze hotararea in privinta desfacerii casatoriei. Oricum, motivele invocate acceptate ar putea fi: parasirea domiciliului conjugal al unuia dintre cei doi, sa sustina ca au mai incercat sa se impace, insa fara rezultat. Trebuie sa aiba un martor comun care sa confirme ca cei doi nu se mai inteleg, ca nu au mai convietuit impreuna de ceva vreme, ca au incercat sa se impace, dar acest lucru nu a fost posibil...

Daca amandoi vor divortul si nu au neintelegeri cu privire la cui va fi incredintat copilul spre crestere, la pensia de intretinere, la motivele invocate, se poate obtine divortul din prima infatisare, fara ajutorul nici unui avocat.

 

Ioana & Maria Catalina

 

http://photos.yahoo.com/ioana_sora

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu spun ce stiu eu si cum a fost la mine.

 

El a fost de acord sa divortam,dar atunci nu stiam ca se poate face cerere comuna.Deci am bagat eu divortul,avand o fata de 8 ani.Am depus cererea de divort si am mentinat 2 martori.Daca ai copil,trebuie musai sa ai martori.Daca el este de acord cu divortul si cu martorii,atunci merge sa vorbeasca doar un martor.Eu nu stiam ca martorii se pot prezenta de la prima infatisare si nu i-am chemat.Deci am mai avut un termen.Dar daca ii aduceam,divortam din prima.Si fara avocat.Si din culpa comuna.Deci se poate si cu copii si cu culpa comuna.Iar motivele...cat mai multe si mai veridice,dar nu musai ca a parasit domiciliul.Ca nu ne intelegem,ca sunt certuri...ea stie mai bine ce scrie:poate bea,poate o bate,poate o inseala...ma rog...in cerere se spune tot ce te poate ajuta.

 

Daca el nu este de acord cu divortul,atunci poate aduce si el 2 martori.Daca dumnealui e pornit tare si mai ales are pretentii la copil sau cine stie ce,atunci un avocat ar sti cum sa se bata cu el.Depinde ce spune el ca ar avea pretentii.Ca vorbe din astea gen:iti iau copilul,nu-s de acord cu divortul...sunt doar vorbe.Si roicat nu ar vrea el sa NU divorteze,tot se va pronunta divortul,daca ea va dori.Depinde care e miza intre ei,ea stie ce pretentii are el si daca numai un avocat o poate ajuta.Avocatii,in principiu ar trebui ocoliti[:D]...se cheltuie mult cu ei si nu sunt necesari de multe ori.

 

Pt copil va fi si ancheta sociala,facuta atat la mama acasa cat si la tata,daca stau separat.

 

 

 

Nora__id="blue">

 

Comorile Norei__id="red">[comoara]

 

 

Costume carnavalid="red">[majoreta]

 

 

Noi doiid="red">[amoras]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetele va multumesc mult pt.raspunsuri.Sunteti toate niste dragutze.Sper ca aceste raspunsuri sa o lamureasca cat de cat pe prietenutza mea.Daca mai sunt fete care vor sa ne raspunda......va multumim anticipat.

Pupici!!!

 

Alinutza si

ingerasul Fabiana Alexia

 

Poze cu ingerasul scump

 

 

"Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei!"-- Raymond Ruyer

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

as vrea sa aflu si eu niste raspunsuri informative: in caz de divort, ea cere si el nu e de acord; exista un copil minor de 1 an si jumatate; locuiesc in apartamentul care este pe numele mamei lui; el are firma si castiga mai multi bani; ea angajata cu un salariu cat de cat peste medie; ea are posibilitatea de a se muta la mama ei; apartament unde ea este partial cu drepturi dupa moartea tatalui; el este foarte impulsiv si e posibil sa ii faca zile fripte in caz de divort si sa recurga la marsavii pentru a obtine copilul (e o presupunere avand in vedere comportamentul lui); el a amenintat ca nu ii va da copilul; cum se poate proteja ea astfel incat copilul sa ii fie incredintat ei? a trecut cineva printr-o situatie asemanatoare? sunt sanse mari ca copilul sa ii fie incredintat lui?

 

merci mult

 

Poze cu toata Familia

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...