danyboy Publicat Aprilie 18, 2006 Raport Distribuie Publicat Aprilie 18, 2006 buna! sunt insarcinata in 4 luni si au inceput sa apara durerile de spate. vroiam sa stiu daca as putea folosi anumite unguente pentru astfel de dureri, daca sunt permise, si daca da, care ar fi acelea. astept un raspuns. va multumesc anticipat. bafta! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flaflo Postat Aprilie 18, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 18, 2006 Unguentele nu ajuta ci doar masajul in sine! Pe mine m-a masat sotul (a invatat el niste tehnici speciale pentru gravide) cu crema normala si m-au lasat durerile de fiecare data. Din pacate revin destul de repede, penru ca bb exercita o presiune tot mai mare pe bazin, respectiv coloana vertebrala! Flavia si Bianca[bibe] http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
flavia ramona Postat Aprilie 18, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 18, 2006 Si eu am aceeasi problema si dr mi-a spus ca in cazul in care am dureri mari pot folosi creme antiinflamatoare, dar sa evit sub orice forma pastilele antiinflamatoare. Incearca Diclofenac, doar pe zona cu durere si nu pe o suprafata mare. [gravi] 20+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mika12 Postat Aprilie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 22, 2006 Si eu am avut aceleasi probleme, dar medicul mi-a interzis antiinflamatoarele indiferent de forma lor si m-a trimis la kineziterapeut. Cel mai cumplit a fost spre sfarsitul sarcinii, cand ma blocam efectif intr-o pozitie, mai ales din cauza faptului ca dormeam mereu pe partea stanga (nu de drag, ci pentru ca asa se recomanda aici, pentru ca uterul sa nu apese pe vena cava inferioara!) Dar oricum, durerile acestea se uita repede, mi le-am reamintit doar pentru ca am citit mesajele voastre. Sarcina usoara si ... multe masaje! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raalucutza Postat Aprilie 23, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 23, 2006 din pacate nu prea ai ce le face!Durerile de spate sunt frecvente in timpul sarcinii si dupa nastere, 2/3 din tinerele mame plangandu-se de dureri dorsale. Cel mai frecvent, durerea este resimtita in zona lombara si la baza coloanei vertebrale. In timpul sarcinii, pentru a contrabalansa greutatea suplimentara, femeile au tendinta sa stea aplecate spre spate, ceea ce duce la arcuirea excesiva a coloanei vertebrale lombare. De asemenea, hormonii secretati in timpul sarcinii destind ligamentele articulare si permit pelvisului sa se dilate in timpul travaliului si al nasterii. Problemele dorsale se pot agrava dupa nastere cand, tinand nou-nascutul in brate, se adauga o noua solicitare pentru coloana deja solicitata. In timpul sarcinii si dupa nastere, mama trebuie sa fie foarte atenta cand ridica sau cara ceva (zona lombara trebuie sa fie sustinuta) si cand merge (este indicat sa stea dreapta si sa evite tocurile inalte). Pentru a atenua durerile, incearca sa te intinzi ca o pisica (stai in patru labe si, aplecand capul, arcuieste spatele in sus) si sa faci miscari de rotire a bazinului (in sus si inainte). Un corset poate, de asemenea, usura durerile. Un tratament regulat, in timpul sarcinii (mai ales dupa primul trimestru), la fizioterapeut, poate fi o masura preventiva utila. RAALUCUTZAid="red">[gravi]35+id="red">cu[fetita]CELESTINAid="red"> http://community.webshots.com./user/raalucutza Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristina_Ioana Postat Aprilie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2006 Pe mine ma maseaza sotul in fiecare seara cu alifie Arnica. Dupa masajul ala se incalzeste bine tot spatele, ma bag in pijama si plapumioara si tare bine este, adorm imediat si nu mai percep asa durerea, care in timpul zilei ma seaca de-a dreptul. [gravi]Cristina +30 si [baietel]Luca Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.