Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Prajitura cu iaurt sau tort cu iaurt!


romana_74

Recommended Posts

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Tort cu afine si iaurt

 

Ingrediente: 150 g piscoturi tari, 125 g unt, 600 g afine, 9 foi gelatina, 400 g branza de vaci, 500 g iaurt, 125 g zahar, 4 lg. suc de lamaie, 300 ml frisca, 2 albusuri, 30 g fulgi de migdale

 

Se faramiteaza piscoturile si se amesteca cu untul topit. Se pune amestecul intr-o formã unsa cu margarina si se netezeste cu un cutit. Se pune 2 ore la rece. Se spala afinele si se face un piure.

Se inmoaie gelatina. Se amesteca branza cu iaurtul si zaharul. Se amesteca gelatina dizolvata cu suc de lamaie si ½ din piureul de afine si se adauga peste crema de iaurt cu branza. Se pune 30 de minute la rece. Se bat spuma 200 ml frisca cu albusurile si se adauga totul peste crema.

Se adauga crema, apoi piureul de afine peste blat. Se inteapa crema de branza de cateva ori cu o furculita. Se pune tortul la frigider peste noapte.

Se indeparteaza inelul din jurul tortului. Se bate restul de frisca. Se orneaza tortul cu frisca si fulgi de migdale.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort de alune si fructe rosii

 

Ingrediente: 125 g unt, 185 g zahar, sare, 2 oua, 250 g faina, 200 g alune, ½ plic praf de copt, cate 250 g zmeura, capsuni si coacaze rosii, 1 plic praf budinca de vanilie, 500 ml lapte, 250 g iaurt, 2 plicuri gelatina rosie, 100 ml frisca

 

Se preincalzeste cuptorul (175°). Se amesteca untul cu 125 g zahar si sare. Se adauga ouale si se bate totul spuma. Se adauga faina, alunele si praful de copt. Se pune coca intr-o forma unsa cu margarina si se coace cca 35 de minute se lasa sa se raceasca si se scoate blatul din forma.

Se curata si se spala fructele. Se lasa sa se scurga. Se prepara budinca cu lapte si 60 g zahar. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu iaurtul.

Se pune un inel de carton in jurul blatului si se adauga crema. Se lasa sa se intareasca, apoi se adauga fructele. Se prepara gelatina rosie si se adauga peste fructe. Se pune 2 ore la rece. Se bate frisca spuma.

Se orneaza tortul cu alune si floricele din frisca.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort cu fructe de padure

 

Ingrediente:

Blat: 250 g fursecuri, 150 g unt, scortisoara, cuisoare macinate

Crema si ornat: 300 g fructe de padure congelate, 8 foi gelatina, 75 g zahar, scortisoara, 150 g iaurt cu fructe de padure, 2 lg. zmeurata, 800 ml frisca, 1 plic intaritor frisca

 

Se zdrobesc fursecurile si se framanta cu unt moale. Se adauga scortisoara si praf de cuisoare.

Pe un platou se aseaza un inel pentru torturi, se aseaza inauntru blatul si se niveleaza. Se lasa sa se intareasca la frigider.

Se decongeleaza fructele. Gelatina se inmoaie 5 minute in apa rece. Fructele se incalzesc intr-o oala impreuna cu zahar si scortisoara si se adauga zmeurata. Se ia vasul de pe foc. Se dizolva gelatina si se lasa sa se racoreasca putin.

Iaurtul se inglobeaza in compozitia de fructe. Se bat 600 ml frisca si se inglobeaza. Se repartizeaza pe blat crema de fructe si se niveleaza. Tortul se da la frigider 3-4 ore.

Se bate restul de frisca impreuna cu praful intaritor si se aseaza intr-un sprit. Se indeparteaza inelul. Se decoreaza tortul cu rozete de frisca, fructe de padure si fistic. Se serveste pudrat cu zahar.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iti dau eu o reteta pentru un tort excelent, mai ales pentru perioada de primavara si chiar pentru Paste. Ca sa o faci iti trebuie insa un inel pentru tort.

 

Tort cu iaurt si capsune

 

Ingrediente:

2 oua, 150 g zahar, un praf de sare, 2 pac. zahar vanilat, 50 g faina, 25 g amidon alimentar (se poate inlocui cu faina), 1/2 lingurita praf de copt;

8 foi de gelatina, 2 linguri dulceata de capsune, 500 g iart, 250 g branza dulce, 200 g smantana lichida, 500 g capsune, sucul de la o lamaie mica

 

Se separa ouale, se bat albusurile cu 75 g zahar, sarea si 1 pac. zahar vanilat, se adauga galbenusurile, faina, amidonul si praful de copt. Aluatul obtinut se coace intr-o forma de tort (26 cm diametru) aprox. 20 min in cuptorul preincalzit la 175 C.

 

Se inmoaie foile de gelatina. Se amesteca iaurtul, branza, 1 pac. zahar vanilat, 75 g zahar si sucul de lamaie. Se bate smantana, se adauga gelatina si 3 linguri din amestecul cu iart. Apoi se adauga restul de amestec cu iaurt. Se tine crema 5 min. la frigider.

 

Dupa ce se raceste blatul se aseaza pe un platou si se inconjoara cu inelul pentru tort. Se unge blatul cu dulceata, se adauga crema si se tine cel putin trei ore la frigider, dupa care se orneaza cu felii de capsune.

 

Daca nu ai inel care sa "tina" crema pana se intareste cred ca poti sa incerci sa pui intai crema in forma tapetata ca folie de plastic si sa asezi apoi blatul. Dupa ce sta la frigider si se intareste, rastorni tortul (cu grija) pe un platou si ornezi.

 

 

 

dori

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort Olanda cu visine

 

Ingrediente: 450 g aluat de foi congelat, 15 g gelatina, 150 ml lapte, 1 lg. zahar pudra cu aroma de vanilie, 120 g zahar tos, 250 g iaurt, 750 ml frisca, 720 g compot de visine, 1 varf de cutit scortisoara, 3 lingurite amidon, 100 g gem de caise, sucul de la 1 lamaie, 1 lg. zahar pudra

 

Se tapeteaza cu hartie de copt 3 tavi. Se preincalzeste cuptorul (200-220°). Foile de aluat se lasa sa se decongeleze. Se formeaza apoi 2 grupuri de foi suprapuse. Cele 2 grupuri de foi se intind pe planseta sub forma a 2 dreptunghiuri mari. Se aseaza in tavi si deasupra se aseaza un inel pentru torturi. Se decupeaza cercuri la 1,5 cm distanta de marginea inelului. Din resturile de aluat se intinde a treia foaie de aluat. Toate foile se ung cu apa si se coc pe rand cate 20 de minute.

Se inmoaie gelatina in apa rece cca 10 minute. Se incalzeste laptele cu zaharul pudra cu aroma de vanilie si se toarna intr-un castron. Se dizolva inauntru gelatina si se inglobeaza iaurtul, apoi frisca batuta.

Se scurge compotul si se pastreaza sucul. Se incalzeste sucul cu scortisoara si 50 g zahar. Se adauga amidonul amestecat cu apa; se da in fiert si se inglobeaza visinele. Se lasa sa se raceasca.

Primul blat, copt si racit, se aseaza cu grija pe un platou si se inconjoara cu un inel de tort inalt de cca 5 cm. In interiorul inelului se spriteaza ½ din cantitatea de crema, sub forma a 2 cercuri concentrice si a unui disc in mijlocul blatului. Spatiile dintre ele se umplu cu compozitia de visine.

Deasupra se aseaza al doilea blat, bine racit. Se preseaza cu atentie, sa nu se rupa. Deasupra se repartizeaza cea de-a doua jumatate din cantitatea de crema si se niveleaza.

Se incalzeste gemul de caise intr-o craticioara, apoi se strecoara si se aplica, folosind o pensula, pe cel de-al treilea blat. Se amesteca sucul de lamaie cu zahar pudra si putin suc de visine si se aplica pe al treilea blat, cu pensula. Se lasa sa se usuce si se taie in 12 felii, care se aseaza pe tort.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tort de portocale si ciocolata

 

Ingrediente:

Blat: 5 oua, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 1 praf sare, 180 g faina, 1 lingurita praf de copt

Crema si ornat: 15 g gelatina, 4-5 portocale, 500 g iaurt cu vanilie, 1 lg. lichior de portocale, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 800 ml frisca, 200 g ciocolata, 2 plicuri intaritor pentru frisca, 100 g migdale tocate

 

Se bat galbenusurile cu 2 lg. apa fierbinte. Se inglobeaza 70 g zahar, zahar vanilinat si sare si se amesteca pana devine crema. Se bate albusul cu restul de zahar: o treime din cantitate se inglobeaza in crema de galbenus. Se amesteca faina cu praful de copt si se toarna deasupra, in ploaie; se adauga restul de albus si se omogenizeaza. Se preincalzeste cuptorul (175°).

Se tapeteaza o forma cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se coace 25-30 de minute. Se lasa sa se raceasca.

Se inmoaie gelatina. Se desfac in felii 3-4 portocale. Se amesteca iaurtul cu lichior, zahar si zahar vanilinat. Se dizolva gelatina si se toarna in fir subtire in compozitia de iaurt. Se lasa la rece 30 de minute.

Cand compozitia de iaurt incepe sa se raceasca, se bat 400 ml frisca si se inglobeaza. In ½ din cantitatea de crema de iaurt se inglobeaza feliile de portocale. Se topesc 100 g ciocolata si se inglobeaza in restul de crema.

Blatul se taie pe 3 nivele. Nivelul inferior se acopera cu crema de portocale. Se aseaza deasupra nivelul intermediar de blat si se acopera cu crema de ciocolata. Deasupra se aseaza nivelul superior de blat si se da la rece cca 4 ore.

400 ml frisca se bat cu intaritor si cu trei sferturi din cantitate se acopera tortul. Restul de frisca se spriteaza pe tort sub forma de rozete. Se decoreaza tortul cu migdale si ciocolata rasa. Rozetele de frisca se acopera cu felii de portocala.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...