Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Limba geografica

Recommended Posts

Buna!

Ma adresez mamicilor care au copii diagnosticati cu limba geografica si care au deja convingerea ca intr-adevar diagnosticul e corect. Prima mea intrebare se leaga de momentul la care au descoperit ca bb are ceva "ciudat" pe limba - imediat dupa nastere sau la un oarecare interval de timp?

A doua intrebare - s-a intamplat ca formatiunile de pe limba sa dispara temporar la administrarea unui antibiotic?

Clasica glicerina boraxata are un efect?

Copilul (daca e mai mare sa poata spune) reclama un disconfort datorat acestor formatiuni?

In general, copii diagnosticati astfel au avut probleme cu pofta de mancare?

Multumesc!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna,noi ne scaldam in aceasta apa,dar pui al meu nu e chiar mare sa-mi poata spuna daca si cit al deranjeaza limbuta.La noi a aparut la 8 luni si imediat a scazut drastic pofta de mancare.Nu a disparut cu nici un tratament.Antibiotic,glicerina cu stamicin,daktarin(un antimicotic foarte puternic,fara rezultat insa)si citeva alte medicamente.Dupa 6 luni de tratamente limbuta arata tot asa.Nu s-a ameliorat nici pina acum,desi pui al meu are 20 luni.Am facut si analize si exudat si totul a iesit bine.Asa ca Limba geografica a fost ultimul diagnostic.

In prezent maninca binisor insa masa la el dureaza 30 min.dar citeva luni de la aparitia cerculetelor albe pe limbuta,a mincat ingrozitor de rau.

Fratele avea si are limba geografica. Tin minte ca ma amuzam tare cnd eram mica, si ma uitam pe limba lui sa vad ce harta e desenata acolo[cool].

Din ce stiu eu, ai mei ii dadeau cu glicerina boraxata, nu stiu daca a avut si antibiotic, insa limba tot geografica i-a ramas.

Tot din amintiri - fratele meu nu putea manca rosii, si citrice ca spunea ca il ustura limba.

[cit]Lumyid="red">- mamica lui [bibe]David Andréi[bonjovi] id="blue">id="Book Antiqua">(11 Martie 2004)

id="right">

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Ciudat...Mie mi s-a spus ca daca este, trebuie sa fie de la nastere...Eu am observat-o pe la 2 luni, dar am pus-o pe seama experimentarii suzetei(pe care bineineles nu a vrut-o)...dar de la care (zic eu) a ramas cu amintiri...

Cert e ca pofta de mancare e 0, si singurele momente cind a mancat bine au fost cind a primit antibiotic si i-a disparut "continentul" de pe limba..(temporar)

Azi mergem la al 3 lea medic si as vrea sa-l intreb daca nu a cazul sa o apucam si noi pe calea analizelor...

Deci in mod normal, daca este cu adevarat, nu reactioneaza la antibiotice, nu?

Sora mea are de cind era mica beleaua asta si n-a trecut cu nimic. In anumite perioade era mai acuta, in altele abia se mai vedea. Nu putea sa manince anumite fructe, muraturi, sucuri pentru ca o ustura foarte rau. O data cu virsta s-a mai ameliorat, dar fara tratament (tot ce a incercat a fost total inutil si uneori chinuitor).

Mi s-a spus ca, pentru adulti in special, o modalitate de rezolvare a problemei este prin "bai" repetate cu bicarbonat de sodiu (o lingurita de bicarbonat dizolvata in apa care se tine in gura citeva minute). Explicatia s-ar lega de schimbarea PH-ului limbii.

Dar cum sa pui un bb de citeva luni sa stea cu spuma aia de bicarbonat pe limba si sa o si mai scuipe....

Chiar sint curioasa daca cineva a mai incercat bicarbonatul si ce rezultate a avut?

si eu o am, si pina acum citiva ani, n-am stiut ca nu e la fel ca a altora [:D]...pt ca nici atunci cind eram mica, si nici acum, nici un medic nu s-a aratat mirat si nici nu a sarit cu vreun tratament! probabil s-au abtinut, din lipsa de cunostinte!...si f rar am simtit vreun disconfort, ca usturimi(poate cind era prea multa ceapa cruda, de ex, in salata de vinete?!?!)...oricum, daca aflati noutati in ceea ce priveste tratamentul, anuntati-ne!...[recevere]

mami de pui [bonjovi] (23 sept 2004)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...