Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Racitura (piftie) de cocos


eveline

Recommended Posts

Am primit de la bunica sotului un cocos si tare m-ar tenta sa fac o racitura acum, de pasti.

Problema e ca n-am facut in viata mea, pana acum am tot papat de pe la mama sau soacra....reteta am luat-o si am idee cum se face, dar tot mi-e frica sa nu cumva sa nu se inchege.

Intrebarea mea pentru cele "veterane" la racituri: ma sfatuiti sa pun gelatina pentru mancaruri sa fiu sigura ca se incheaga sau aveti vreo idee sa am siguranta ca reusesc fara gelatina (eu una as vrea fara, dar mi-e frica sa nu raman cu ea supa si sa rada lumea de mine...)

 

Ana si Bianca-iubitaid="Script MT Bold">id="size4">id="red">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Cocosul (la aprox. 2 kg) se fierbe in apa cat sa-l acopere, cu sare, piper negru boabe si dafin. Se spuia o pauzaste bine si se lasa sa fiarba la foc domol, cu clocote mici, sa nu se tulbure zeama. Dupa vreo ora sau chiar o ora si jumatate (depinde de cocos, cat de tare e), se adauga o capatana de usturoi intreaga, necuratata, vreo 2-3 morcovi, albitura, 1 ceapa alba mare; se mai lasa sa fiarba pana cand carnea este bine fiarta (la fel si legumele). Dupa ce opresti focul, scoti usturoiul (si-l arunci). Zeama se miruieste cu mujdei fin de usturoi, dupa gust. Eu las piftia pana dimineata la rece; a doua zi, strang grasimea de deasupra, o mai incalzesc putin tot la foc domol, scot carnea si o dezosez si scot si legumele. Bucatile de carne se aseaza in castroane sau farfurii; pe langa ele poti pune rondele de morcov fiert, rondele de ou fiert, rondele de masline si frunze de patrunjel verde. Torni deasupra zeama de piftie bine strecurata si lasi la rece sa se inchege din nou.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu pune gelatina... se va inchega cu siguranta daca il vei fierbe la foc mic cateva ore buneee...apa cat sa-l acopere - exact cum a zic akella in rest!

Ce as vrea sa adaug - cand ai inchis focul strecori zeama si eu aduc grasimea asa calda, cu servetele din sulul de bucatarie (atentie sa nu fie parfumate[:D])...iau cate unul doua si il tin deasupra lichidului pana absoarbe si tot asa pana nu mai ramane grasime...

 

Ioana nasturica

Noi si Ioana

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...