Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pt. Diaspora: Experient reusit cu parintii

Recommended Posts

• Administrators

Avem gena comunicarii in sange. Suntem plini de idei si cuvinte dar ei, parintii nostri - au ramas in Romania...

La inceput m-a secat la buzunare nota telefonica - vorbeam cite 2-3 ore pe saptamana si tot nu reuseam sa ne spunem tot ce avem de spus, nu intelegeam bine retele de musaca sau bors de fasole.... Ei, de la capatul telefonului pareau stingheri si foarte departe.

In iarna, am facut un experiment. Si chiar mi-a reusit. Am cumparat un computer si - cit am stat in Romania - le-am instalat Yahoo si i-am invatat sa il foloseasca. Nici nu va dati seama ce simplu a fost. Parintii mei sunt oameni simpli - tata e ceferist persionar iar mama dactilografa pensioanara. Dar - au reusit sa intre in era digitala. (evident ca mama bate mai repede...))

Acum e usor sa le trimit poze, sa le pun webcamul sa il vada pe nepotul lor cind mananca, sa le trimit linkuri cu retete, sa ma streseze cu tot felul de kestii...

Dar acum ii simt mai aproape si ma bucur ca internetul scurteaza distantele.

Va sfatuiesc sa faceti si voi acest experiment cu parintii vostri. II veti simti mai aproape, mai activi si - veti putea simti din nou (de data asta online) - cicaleala lor draga - de care cu siguranta va e dor.

[pup]

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.id="Arial">id="size1">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Aveti dreptate ! Pana ajungem acolo , sotul meu i-a explicat mamei lui (prin telefon ) ce si cum sa faca macar pt. inceput . Adica sa mearga la un internet-cafe , cum sa-si faca adresa de e-mail si asa reusim deocamdata sa comunicam mai usor si mai repede si mai ieftin !

Iar cand ajungem acolo sotul meu va cumpara piesele necesare si ii va face un PC . Atunci va fi si mai rapida comunicarea . Ne pare rau ca nu ne-a venit ideea cu cafe-internet-ul mai demult ....dar niciodata nu e prea tarziu !

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

La noi si parintii mei si ai sotului au calculatoare si numai asa comunicam(telefonul e doar pentru urgente,felicitari...).Este intr-adevar super.Cand am ajuns aici,pana ne-am luat calculator,am comunicat cu ei prin telefon si factura era destul de maricica,dar acum e perfect.

Flori

Noi

Sarbatori fericite tuturor![paste]

si ai mei au un computer de cativa ani deja."Vorbim"mult,ne vedem cand avem conexiune buna,ne si auzim,desi cu intreruperi,ne pupam virtual,ne trimitem flori sau cadouri,ne trimitem retete,cum zici si tu,nepotii se zbenguie in fata webcamului si-si etaleaza hainutele si jucariile cele noi,fac giumbuslucuri si trimit bezele...tot tacamul.E bine.E bine si-asa,vreau sa spun.Dar eu tot ii simt departe.Mult,mult prea departe.

Apropos de tastat:aveam intr-o zi o discutie cu ei pe messenger,am dat drumul la webcam asa ca ne vedeam reciproc.In timp ce maica-mea cauta tastele sa scrie,taica-meu mai rapid ca ea,ia o coala de hartie scrie cu pixul ce vroia sa-mi zica si mi-o arata in camera:-D

...if you know what I mean.(proverb american :-D)id="Book Antiqua">id="red">

si noi am facut la fel

le am lasat comp nostru din ro, iar acu zilnic mess, trimitem foto, webcam, au invatat sa navigheze[:D]

a, daca isi instaleaza yahoo messenger with voice va puteti auzi , nu merge intodeauna bine, dar asta e...

iar cu cealalta pereche de parinti, deocamdata doar la tel, 16, 17 minute ne costa cam 2 euro

alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)

http://community.webshots.com/user/alinutzza77

quote:Originally posted by Ortansa

Apropos de tastat:aveam intr-o zi o discutie cu ei pe messenger,am dat drumul la webcam asa ca ne vedeam reciproc.In timp ce maica-mea cauta tastele sa scrie,taica-meu mai rapid ca ea,ia o coala de hartie scrie cu pixul ce vroia sa-mi zica si mi-o arata in camera:-D...if you know what I mean.(proverb american :-D)id="Book Antiqua">id="red">

id="quote">id="quote">[:-)))][:-)))][:-)))]L’amore che move il sole e l’altre stelle. Camera lui Marcu

Asa am inceput si noi, cu Yahoo Messenger si pierdeam 3ore la calc sa imi spuna tata ce a facut la pescuit cu vecinu' Nelu.

Acum am evoluat. Pentru voi toti cei aflati in situatia asta, incercati si testati Skype.com. E o minune de serviciu prin care mama nu mai are nevoie de 2 ore sa imi zica reteta la sarmale si vorbim fara sa numaram minutele. De la calculator la calculator, doar pentru costul conexiunii la internet, vorbiti cand vreti, cum vreti si puteti sa va schimbati statutul in Invizibil, daca nu vreti sa va sune mama in fiecare seara sa va zica "Somnic dulce si vise cu ingerasi!". E foarte usor de utilizat, calitatea sunetului e incredibila si va veti simti mult mai aproape de cei de acasa. Succes !!!

... words are tools...

Mirela,

io dupa doi ani de emigratie, fiind si studenta aveam niste bill-uri la telefon....mamaaaaa...

Si am facut ajutata de un program al facultatii credit pentru un laptop (asa era creditul, cica sa avem s-acasa unu) si l-am donat mamei. Pe atunci era moda mail-urilor, messenger-ul veni dupa....

Imi e dor de e-mail-uri.... erau lungi, sfatoase, pline cu retete si sfaturi impotriva curentului in Olanda, de doua ori pe mail ma punea sa am grija cum merg pe bicicleta (mijlocul studentesc de deplasare:):)

Le-am arhivat si cand ma napadeste dorul... sunt acolo... ca sa ma napadeasca mai tare... Acum am copii si citesc printre randuri ce-a simtit ea atunci cand mi-am luat eu zboru departe....

Greu sa fii parinte.... Messengeru....parca-i mai optimist...

Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess!

A penny for my thoughts. A dime for my ideas.

Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me.

Andreea

Si "batrinii" mei se descurca bine in de-ale www-ului de citiva ani, iar fratele meu i-a cadorisit cu un calc de atunci. E super, sa vorbesti live, sa mai si vezi (din pacate, conexiunea lor cam schioapata), sa stii ca aproape 24 de ore poti sa apelezi la ei, fie si pentru un sfat doar.

Noi nu vorbim cu ei la telefon, vorbim cu GTalk. Doar cind s-a nascut Raluca, fiind acolo, la spital, sotulmeu a cumparat o cartela de la primul magazin si i-a sunat, sa-i anunte.

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead

Laguna Beach

Beach Cities

Noi 3, cu Raluca in burtica

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...