Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Spagarii la colt!!!Dati-i in gat!!

Recommended Posts

Am deschis threadul asta ca sa vina poporu forumist si sa nominalizeze cui a dat spaga,la ce institutie lucreaza respectivul,suma pe care a dat-o si pentru ce a dat-o.Si nu ma refer numai la doctori,ci si la politisti,profesori,functionari publici.

Incep eu cu unu:Doctorul Trocan,ortopedie,spitalul judetean Arad...spaga 20 mil pentru o operatie de ligamente care a fost facuta si prost si dupa un an amicul meu a trebuit sa se opereze in Ungaria

Life`s a bitch and then you dieid="size1">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul răspuns

uite, si eu am dat "spaga" medicului care m-a operat, dar nu o consider asa. eu i-am dat dupa operatie, in semn de multumire, nimeni nu mi-a cerut. daca nu era el, poate acu nu mai eram intreaga. oricum medicii au salarii de mizerie, daca nu sunt undeva sus pe scara ierarhica.

si sincer, prefer sa dau spaga unui functionar care sa ma rezolve cu un buletin/pasaport/adeverinta/ce-o mai fi in termen de o zi doua decat sa astept conform programului 2 saptamani. sunt 2 feluri de a privi problema [:)]

Eu cred ca spagile cele mai grase sint in justitie: eu n-am procese pe rol da' nu mi-as nenoroci prietenii sa dau nume aici....[:D]

Si mai exista o categorie la fel de "grasa": spaga ascunsa, sub forma de alte servicii, "conexiuni" shi beneficii, care nu pot fi probate dpdv legal ca spaga.

De ex. as fi curioasa pe ce baza s-a luat recent decizia de a se inunda niste sate in loc sa se inunde o ferma agricola privata.

Shi cum arata dosarele de licitatii pt. asfaltarea/intretinerea Bucuresti-Pitesti.

Kestia asta cu 100 de RIN in plic la medic e de-a dreptul nevinovata shi nesemnificativa pe langa ce se intimpla la nivel mai inalt shi ferit sa okii scormonitori ai cetateanului de rand....

Elise

quote:Originally posted by Elise

Kestia asta cu 100 de RIN in plic la medic e de-a dreptul nevinovata shi nesemnificativa pe langa ce se intimpla la nivel mai inalt shi ferit sa okii scormonitori ai cetateanului de rand....

id="quote">id="quote">Ba nu-i nevinovata deloc, e chiar mult mai rea, pt. ca daca X merge la doctor cu plicul si eu n-am ce pune in plic, doctorul ala nici macar nu se uita la mine. Pe cand cine asfalteaza drumurile nu ma deranjeaza si nici nu ma omoara.

Eu cred ca spagile cele mai grase sint in justitie: eu n-am procese pe rol da' nu mi-as nenoroci prietenii sa dau nume aici....[:D]Elise

id="quote">id="quote">Daaaaaaaa subscriu .Florile mele: http://community.webshots.com/album/549408962VMpRxtPerlutza mea: [pis] http://community.webshots.com/album/549408998XEKeMr-----------------------------------------------Un drum luuung incepe cu ...un pas !!!id="orange">id="size3">[pup]copilutz'id="red">

quote:Originally posted by sunshine

id="quote">id="quote">Ba nu-i nevinovata deloc, e chiar mult mai rea, pt. ca daca X merge la doctor cu plicul si eu n-am ce pune in plic, doctorul ala nici macar nu se uita la mine. Pe cand cine asfalteaza drumurile nu ma deranjeaza si nici nu ma omoara.
id="quote">id="quote">pai n-avem ce pune in plic sau TREBUIE sa punem in plic pt ca banii care ar putea fi canalizati catre sanatate, invatamnat, politie etc se duc pe asfaltari... yancule, defineste spaga pliz: cand ti se cere sau cand dai de bunavoie pt a beneficia de "atentie"/clementa/sarit peste rand etc? mai najpa e cand patesti ca prietenul tau: si asha si cu banii luati! ca daca operatia era ok il mai interesa ca a dat douajdemilioane?id="size1">O. [flo]Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.Nicolae IORGA

quote:Originally posted by ana-oana

id="quote">id="quote">pai n-avem ce pune in plic sau TREBUIE sa punem in plic pt ca banii care ar putea fi canalizati catre sanatate, invatamnat, politie etc se duc pe asfaltari... yancule, defineste spaga pliz: cand ti se cere sau cand dai de bunavoie pt a beneficia de "atentie"/clementa/sarit peste rand etc? mai najpa e cand patesti ca prietenul tau: si asha si cu banii luati! ca daca operatia era ok il mai interesa ca a dat douajdemilioane?id="size1">O. [flo]Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.Nicolae IORGA
id="quote">id="quote"> Banuiesc ca nu iti cere nimeni in fata nimic,din cate stiu eu asistentele iti sugereaza daca le intrebi.Oricum se pare ca exista peste tot o bursa,se stie cit costa fiecare operatie in parte.Nici faptul ca primeste nu il face mai putin vinovat.Omul face eforturi sa dea bani ca sa aiba parte de o asistenta medicala pe care oricum o merita,pentru ca deja a platit pentru ea,iar faptul ca personalul primeste "atentii" este oricum un abuz,si daca cer e cu atat mai grav.Nu ar trebui sa primeasca nimic!Life`s a bitch and then you dieid="size1">

Io dau la vamesii de frontiera si vamile de interior, exista taxa fixa / operatiune, apoi la controalele ARR, politia rutiera si cam peste tot unde trebuie ... lucrez in transporturi internationale.

Asta apropo de domeniul in care lucrez.

________________________________________id="red">

Daria & [zana]Giulia (2004 08 16)id="red">id="Trebuchet MS">

quote:Originally posted by dpop

uite, si eu am dat "spaga" medicului care m-a operat, dar nu o consider asa. eu i-am dat dupa operatie, in semn de multumire, nimeni nu mi-a cerut. daca nu era el, poate acu nu mai eram intreaga. oricum medicii au salarii de mizerie, daca nu sunt undeva sus pe scara ierarhica.si sincer, prefer sa dau spaga unui functionar care sa ma rezolve cu un buletin/pasaport/adeverinta/ce-o mai fi in termen de o zi doua decat sa astept conform programului 2 saptamani. sunt 2 feluri de a privi problema [:)]

id="quote">id="quote">no offence, dar uite de-aia n-o sa scapam noi de spaga niciodata...din cauza asta, omul de rand nu mai face diferenta intre cazurile in care e normal sa-ti platesti consultatia, cand medicul poate sau nu sa-ti taie o chitanta si cazurile in care nu trebuie sa "multumesti" in mod special, pentru ca ai beneficiat de un serviciu pentru care ai platit deja, cotizand lunar ... yank, discutiile despre spaga in general nu duc nicaieri, atata timp cat cultura spagii este atat de inradacinata in creierul oamenilor...e clar ca oricat ai fi de impotriva spagii, atunci cand ajungi in spital, nu esti atat de inconstient incat sa nu te pregatesti cu "ceva" ... just in case...personal, am fost baftoasa, am incercat odata sau de 2 ori sa dau spaga si am fost refuzata, iar de atunci merg numai la clinici particulare, ca sa n-am nici o jena...ii multumesc lui Dumnezeu ca n-am avut probleme mari...singura data cand am dat spaga a fost la un nemernic de ceferist, ca sa am loc in vagonul de dormit...mi-a cerut pe fata spaga iar mie mi-a venit sa lesin de jena, de nesimtirea lui...incerc sa uit...Roxana
vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual [^]...id="red">id="size1">

id="quote">id="quote">ma refeream la sumele vehiculate, nu la importantza pentru tine ca individ, sau paritatea sanatate-drumuri publice.in coruptia "ascunsa" intra mult mai mult decit milionu' ala pe care la dr. uneori il dai, alteori nu.desi pe mine ma deranjeaza shi sa bag banii de juma de mashina de cite ori ii fac revizia, ca sa fiu sincera.ca pe camp nu pot sa merg cu ea, iar drumurile sint varza: e evident de cind intri in RO, poa' sa nu existe granitza ca stii ca ai ajuns aici dupa gropane.Elise

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...