Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

AJUTOR !Contract M perioada deteminata

saftoiu_gina

Recommended Posts

Sa va povestesc ce m-i s-a intamplat.Am avut CM pe perioada determinata de 6 luni si la 1 Aprilie expira .In data de 27 Martie am intrat in concediu medical pana pe data de 14 Aprilie .Aceasta perioada determinata normal la data de 1 Aprilie se transforma in perioada nedeterminata (asa s-a inamplat cu toate contr. de munca ale tutur colegelor ,asta e politica firmei ,prima data esti in proba ,apoi iti face CM pe perioada determinata apoi daca esti bun se transforma in perioada nedeterminata)mentionez ,nu am avut probleme la locul de munca ,eram apreciata .Care a fost motivul ? Am facut un tratament de sterilitate in luna Martie ,sefa de magazin stia si si-a pus problema ,ca daca raman insarcinata si v-a trebui sa stau in medicale ea ce face ii trebuie om la magazin asa ca a transmis la firma sa m-i se incheie contractul cu toate ca eu in acea perioada eram in medical si stia ca medicul mi-a recomandat doua saptamani de medical dupa care ma intorceam la servici .

Pe data de 10 Aprilie am descoperit ca sant insarcinata .Eu consider ca la data de 1 Aprilie eram insarcinata si ei m-au dat afara .

Vreau sa ma adresez justitiei ,pentru ca vreau sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului ,stiti cumva daca am castig de cauza ?

Sediul firmei e la Craiova ,magazinul in Bucuresti, unde trebuie sa depun reclamatia aici de unde apartin eu sau acolo unde isi are domiciliul firma ?

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat .Daca cumva nu am fost prea explicita ma intrebati si va spun.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ginaid="blue">, din pacate nu ai nici o sansa din punct de vedere legal, si orice avocat ti-ar spune altceva iti ia banii degeaba... un contract de munca pe perioada determinata inceteaza de drept la data inscrisa daca angajatorul nu intocmeste un nou contract, fiind semnat de tine inseamna ca ti-ai dat acordul. Parerea mea ca tu ai gresit in momentul in care ti-ai anuntat sefa ca faci acel tratament de fertilizare... sunt si angajatori ca acesta, care recurg la tertipuri marsave cum ar fi contractul pe perioada determinata ca sa poata renunta atunci cand doresc la un angajat, si din pacate daca ai vazut ca se incadreaza in aceasta categorie ar fi trebuit sa te asiguri ca ai noul contract semnat (incepand cu 1 aprilie) si apoi, cand stiai sigur ca esti insarcinata ar fi dansat ei asa cum le cantai tu. Vestea proasta e ca si daca ai fi fost insarcinata in 8 luni si contractul tau inceta la 1 aprilie si ei nu-l reinnoiau nu aveai ce sa faci.

Sfatul meu: renunta! Nu merita! Cea mai importanta este acum sarcina ta obtinuta cu greu! Stai linistita, serviciu mai gasesti. Cat despre indemnizatie, exista si alte posibilitati de a beneficia de ea.

"Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate"

Cristos a inviat!

Sansele de a avea castig de cauza sunt, din pacate, foarte mici. Contractul de munca a incetat de drept, nu ai fost concediata in timp ce erai insarcinata (conf art. 60 din C. Muncii). Probabil ca in decizie incetarea a fost dispusa cu art.56, lit.j.

Ar trebui sa ataci in instanta nu desfacerea contractului, care este legala, ci faptul ca din acest motiv nu ai fost in continuare angajata. Ceea ce este destul de dificil, atata vreme cat angajatorul nu fusese informat oficial despre sarcina ta (nici macar tu nu stiai de ea la 1 aprilie...)

Dupa parerea mea, singurul lucru care ti-ar da o sansa ar fi existenta unui act, a unei note interne, ceva scris obligatoriu, in care sefa ta sa fi zis "Nu transformam contractul nedeterminat in unul determinat pentru ca X este gravida." Altfel, nu prea vad.

Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...