Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

rana pe col plus alte pb:(

Recommended Posts

buna...[bang] am ajuns pe la medicul ginecolog si in urma unui consult mi-a spus ca am o rana pe col destul de grava care nu trebuie lasata nerezolvata pt ca nu arata bine....ca am niste chistulete pe ovarul stang si o alta boala..nu stiu sigur cum se numeste ca si asa era sa lesin cand am auzit cate imi spunea ca am.Mi-am facut Papanicolu si a iesit 2 si am si o infectie ...acum trebuie sa fac la sanador mai multe analize si dupa trebuie sa iau o sapt ovule si la urma sa merg la medic sa fac calposcopie(cred k asa se nuemste) si apoi sa se ocupe de cauterizare....in plus de asta am si pb hormonale si dupa ce am oprit tratamentul cu diane pb au reparut..testosteronul f mare si ciclu neregulat....

Acum nu stiu ce sa fac cu rana pe col..sa mai merg si la alt medic?Pe mine ma sperie toate aceste pb si stiu ca nu-i de glumit :( oricum maine sau poimaine sunt programata la alte anlize si at o sa stiu mai multe in legatura cu ce am....

As minti sa spun ca nu regret nimic..dar as minti sa spun ca regret ceva...[flo]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Lyvya, am avut si eu rana pe col pe la 17 ani. Nu trebuie sa-ti faci griji. Mie mi-au spus ca rana mea este f mica. M-am cauterizat. Nu am simtit mai nimic, poate doar un miros neplacut. Dupa vreun an mi-am schimbat dr ginecolog. Acesta mi-a spus ca nu trebuia sa ma cauterizez, ca problema s-ar fi putut rezolva cu un tratament medicamentos. De unde era sa stiu eu?

In cazul tau probabil ca este nevoie de cauterizare pentru ca ai spus ca rana este destul de grava. Dar,te rog, sa stai linistita. O sa se rezolve. In plus, vorbeai despre o boala.Spune-mi despre ce boala este vorba.

Vorbeai si despre o infectie. Eu am suferit pana anul trecut de candida. Faceam candida cred ca o data pe luna. Am reusit sa scap. Din pacate nu mai stiu ce medicamente am luat. Stiu ca erau doua pastile si doua ovule. Au costat cam 2 milioane. M-am spalat si cu ceai de galbenele vreo saptamana.

Astept sa ne scrii ce ai aflat in urma analizelor. Iti tin pumnii. O sa vezi ca o sa fie bine

Lyvya, am trecut prin chestia asta inainte sa nasc, am ramas insarcinata cu rana de pe col si am cauterizat-o abia dupa aceea.

Nu te ingrijora, e o procedura relativ foarte simpla, ti se face anestezie locala si nu simti nimic, singurul inconvenient e faptul ca terbuie sa stai vreo 10-15 min cu cracii in sus, in pozitia aceea...ciudata.

Coposcopia e chiar mai ciudata, sa nu zic nasoala, daca cumva ai un vagin stramt si inelastic. Daca nu, e o floare la ureche, poactic baga un fel de departator pentru ca trebuie studiata rana la microscop si doctorul ii deseneaza forma si marginile pentru a o putea cauteriza ca lumea, peste tot.

Dar de cauterizat te sfatuiesc sa o faci neaparat, altfel riscurile sunt foarte mari!

Sanatate si curaj, ca nu e chiar asa de rau !

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Lyvya, imi pare rau ca ai atatea probl insa nu te ingrijora prea tare ca se rezolva nu e chiar atat de grav pe cum pare. Rana pe col am avut si eu si una f mare. M-am cauterizat la un an dupa ce am facut colposcopia. Colposcopia pt mine a fost dureroasa dar am inteles ca majoritatea fetelor nu au simtit nimik. Cauterizarea a durat vreo 3 minute doar, si a fost mare rau. Nu stiu de ce la unele dureaza atat de mult 10-15 min. Anestezie nu mi-a facut pt ca a zis ca, colul nu are terminatii nervoase si nu prinde anestezia (nu e ca la avort unde se face anestezie locala). Unii fac dar cred ca doar pt efectul placebo. A durut dar nu pot sa spun ca atat de rau incat sa nu o suport. Si a trecut si gata! Nu mai stau cu grija ca cine stie ce se poate intampla. Si dupa mi-a fost bine, nu am sangerat pea tare doar o iritatie nasoala de la tampoane cred. Din cauza asta am avut o ciuperca insa analizele au iesit binisor.

Cu chisturile pe ovare nu stiu ce sa iti zic dar vei gasi aici pe forum multe subiecte despre asta. Iar pt infectii exista o multime de ovule si tratamente. Pe langa astea incearca si tu ovulelel(supozitoarele) cu propolis Miprosept, daca le suporti. Crema propoderm tot cu propolis. le gasesti mai mult in plafar cu comanda de obicei. Spalaturile cu tantum rosa si galbenele mie mi-au facut foarte bine. Astea le poti face pe langa tratam pe care ti-l da medicul.

Daca nu esti f sigura de medicul tau si ai indoieli cu rana pe col, incearca si un altul dar eu zic sa o rezolvi cat mai repede ca sa nu se mareasca f tare si sa ajungi la rezectie de col.

Spune-ne si ce fel de boala ti-a zis ca ai.

Sanatate si mult curaj!

pa pa [pup]

[biz] Crinutz codita de maimutz

id="green">

"What a piece of work is a man! How noble in reason, how infinite in faculties, in form and moving, how express and admirable in action...the beauty of the world" (W. Shakespeare)id="red">

Si eu am avut cu ani in urma o rana pe col si am cauterizat-o. Doctorii la care am fost ulterior mi-au spus ca s-ar fi rezolvat si fara cauterizare. Nu mi-a facut anestezie, am simtit totul, m-a durut destul de rau, ce-i drept n-am murit si nici nu nascusem vreodata, dar atunci durerea mi s-a parut crunta...

Ioana & Maria Catalina

http://photos.yahoo.com/ioana_sora

la cuaterizare nu trebuie sa merg de mai mutle ori? nu stiu de ce aveam eu impresia asta...

in legatura cu chisturile..medicul a zis ca nu's pb ca mai intai trebuei sa rezolvam cu rana pe col si la urma vedem ce facem cu chisturile.

mi-a dat niste ovule polygrin(cred ca asa se numesc-sunt pe reteta) pe care o sa incep sa le iau dupa ce merg la analize de secretie vaginala,secretie de col si inca o chestie(nu inteleg scrisul medicului dar o sa mai intreb)..si inainte sa iau ovulele o sa folosesc tantum rosa si niste pliculete ,tot la fel se numesc.Cat timp ar trebui sa fac tratam cu tantum rosa?mie mi-a zis ca 6 zile cat iau ovulele..asta o sa o fac inaitne de cuaterizare.

Cum o sa merg la analize..o sa va spun rezultatul lor ,o sa merg la medic dupa o sapt dupa ce iau ovule si tantum rosa.

DE acea boala nu stiu..a zis ca am niste proeminente care se vor rezolva cu nu stiu ce solutie care o sa le arda..cam aiurea..dar o sa mai vb urmatoarea data cand mai merg.Va tin la curent.Multumesc pt sfaturi.[flo][flo]

As minti sa spun ca nu regret nimic..dar as minti sa spun ca regret ceva...[flo]

eu zic sa fii mai atenta atunci cand ginecologul iti vorbeste despre o "boala"...

Chiar daca nu intelegi ce vorbeste el acolo sa nu pleci din cabinetul lui pana nu ai inteles exact ce ai si ce trebuie sa faci(pui intrebari pana te lamureste).

Cu "anomaliile" de pe col nu se joaca![bang]

Ti-ai facut colposcopia?

Ti-ai facut Pap-testul de te-au trimis la colposcopie?

La cauterizare nu trebuie sa mergi de mai multe ori.acum depinde de diagnostic si de rezultatul tratamentului.

bafta multa si sa ne tii la curent.[pup]

Buna!Nu cred k e nevoie sa te ingrijorezi atat de mult.Pana la urma daca l-ai iubit....

Testosteronul e un hormon al barbatilor,poate dereglarea ta se referala progesteron.In general se recomanda PROGESTATIVE(DYPHASTON).Cat despre secretia ta,fara sa te dezamagesc,trece in 'ceva'timp.Incearca cu ceai de galbenele pt rana,gynosept,tantum rosa,se fac badijonari cu aloe...

Trece!sI DACA NU REGRETI NIMIC,BROVO TIE!

Bafta!Multa sanatate!

Uneori facem haz de necaz chiar daca stim ca nu e simplu.

pupici

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...