Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Alopatie sau homeopatie?

Recommended Posts

As vrea sa aflu mai multe despre aceste doua subiecte. Am tot auzit despre medicina alternativa, vad ca se vehiculeaza pe forum diverse tratamente homeopate, medicamente etc.

Si binenteles totul legat de copii, pentru ca si eu am un baietel pe care pana acum l-am tratat numai cu ajutorul medicamentelor clasice.

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul răspuns

A mai existat un subiect de genul asta... poate daca dai o cautare...

Adi are 5 ani... Am folosit si alopatia si homeopatia... Acum am trecut mai mult la Fitoterapie (sper ca asa se spune)... adica pe plante...

Sa-ti spun ce am inteles eu... ca exista si o serie de site-uri care vorbesc despre homeopatie.

Homeopatia este asa... Atunci cand organismul este bolnav i se introduc in corp substante in cantitate mica, care provoaca reactii ale organismului fata de boala.

Medicamentele homeopate pe care i le-am luat... exemplu Stodal si Rybomunil ... nu i-au mers mai deloc.

Medicamentele homeopate sunt substante chimice sau chiar fragmente de bacterii/virusi... iar din ce am citit eu nu mi s-au parut deloc a fi naturale... poate mai putin agresive decat antibioticele din medicatia alopata...

Nu prea sunt de acord in totalitate nici cu fitoterapia... pentru ca toate siropelele acelea contin excipienti care ma gandesc eu ca ar putea afecta ficatul lui bebe...

Concluzia mea...

- Am renuntat la homeopatie...

- Antibiotice numai daca este cazul ... toamna - primavara aceasta Adi a luat doar de 2 ori antibiotic (acum n-a mai luat din ianuaroe) fata de fiecare luna anul trecut cand ii dadeam si rybomunil si altele...

- Numai cand tuseste folosesc alopatia si ii dau antihistaminice (Ketof) sau Eurespal care pe el este singurl care il calmeaza .

- Folosesc si aromoterapia, adica atunci cand are un inceput de raceala (si are mai tot timpul pentru ca la gradi sunt 27 in grupa) ii fac un masaj cu ulei si daca este infundat ii pun la cap o batista cu ulei de eucalipt (am incercat si pin si brad)

- Ii mai dau proposept, care este un preparat cu propolis, dar maxim 10 zile, iar mai nou am descoperit Voseptol (mi l-a recomandat farmacista ca ii aparuse o afta in gura), care contine propolis, si o gramada de uleiuri volatile (menthol, eucalipt etc).

Asta este parerea mea...

Nu cred ca se poate face o delimitare clara.

Daca tratezi copilul homeopatic si (Doamne fereste!) face o infectie care necesita neparat antibiotic nu ii dai ?

Sirimie zice foarte bine homeopatie si alopatie.Asa aduga eu aromoterapie,acupunctura si fitoterapie.

Sanatate multa!

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.id="purple">

Evenimentele importanteid="purple">

Razvanid="purple">

Uite cum mi-a explicat mie odata principiul homeopatiei un medic homeopat (acu mai multa vreme, pe cind vorbitul pe sleau era OK..). Daca ai o raceala/tuse d-aia care te enerveaza si vezi ca tot nu-ti trece, te dezbraci si stai in ploaie si eventual pe ciment daca faci rost.. :) Cu rezultatul ca ori faci o pneumonie zdravana si aia macar n-o sa te mai enerveze ca nu-ti trece (adice meri frumusel la medicul alopat cu ea), ori baga organismu in viteza si te faci bine.

Pe pielea mea am aplicat-o ca facind abstractie de curent, si-n vreo 3 ani m-am dez-sensibilizat si nu ma mai imbolnavesc asa des de la statul in curent.

Parerea mea e ca merita incercata la afectiuni cronice. La cele acute fuguta la alopat..

Echinaceea - semnal de alarma - e in controverse de vreo 5 ani (ca au inceput sa se faca studii cu ea) si se si gaseste in cantitati industriale la farmaciile alopate (ca asa au cum sa faca studii)

Sanatate la bebei si mamici.

Poze de cind eram mici si Poze si filme

quote:Originally posted by anca tanasica

ce pb.sunt parpalak cu echinaceea??????

id="quote">id="quote"> anca, nu te panica te rog [:)]. Cum zicea si sirimie, o grupa de studii zice ca-i apa de ploaie. Alta zice ca pe termen lung <am uitat ce> - posibil diverse efecte secundare (ficat?) cu ideea de baza, concluzia si morala ca n-are stiinta date destule ca sa faca statistici. Si stii cum e... daca nu moare lumea-n masa, nici nu se fac studii.. Parerea mea e ca n-au trecut suficienti ani de cind se produce si consuma masiv ca sa se observe efectele alea pe termen lung. Cu concluzia ca in moderatie nu strica. Si casca fiecare ochii sa vada daca-i ajuta la persoana proprie si personala sau nu. Dar asta, fiind buruiana, n-ar trebui sa se inscrie la fitoterapie? Ce-i drept, eu n-am luat-o decit pastile..Mai bine da-i un google sa vezi care-i ultima birfa la subiectul asta.. [:)]Sanatate la bebei si mamici.Poze de cind eram mici si Poze si filme

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...