Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Mancare congelata


viermisor

Recommended Posts

Fetelor dragelor,

imi dati si mie indicatii, va rog, despre cum se congeleaza fructele si legumele. Unele se oparesc, altele se congeleaza numai spalate, dar nu stiu care. Mi-am luat si eu combina frigorifica si mi-e si mila sa vad sertarele goale. Se pot congela prajituri sau mancare gatita? Am auzit si eu la cineva.

 

 

 

Mari & Bianca(18.07.2004)

 

Oamenii uita ce ai zis sau ce ai facut, dar nu uita niciodata cum i-ai facut sa se simta.

 

http://community.webshots.com/user/viermisor100

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

mari eu congelez o gramada de chestii.

-fructe aici nu pun dar cand stateam in romania puneam la congelator ce aveam prin gradina:visine,mere,prune,zmeura,capsuni.zmeura si capsunile le spalam,punem la stors si apoi in cutii de inghetata,visinele fara samburi la fel spalate,stoarse bine de zeama tot in cutii,merele razuite cu zeama de lamaie pe ele,sa nu se innegreasca.puneam cam cat fac o prajitura(800-1kg)

-si ca sa stea fructele foarte bine si sa nu se stropseasca intre ele, le puneam cateva minute la congelator pe o tavita de plastic mai mare,una langa alta, sa inghete putin.abia dupa aceea le puneam in cutii,normal,una peste alta...intelegi tu.

-mancare congelez aici.daca fac mai multa si nu se mananca o pun la congelator,tot in cutii de inghetata cu capac sau cutii de plastic ce merg apoi si la MU

-legume am congelat dovlecei proaspeti razuiti,dar sincer nu se merita pt ca dupa dezghetare lasa foarte multa apa,scoteam 2-3 pungi sa fac pentru 3-4 persoane.vinete am mai pus,tocate in pungi cat pt o salata.

-carne pe pui,porc,orice fel vrei tu in pungi cam cat sa faci o data de mancare

-am congelat si aluat de paine apoi l-am lasat la dezghetat de seara pina dimineata si am pus painea la copt

-prajituri mai congelez:checurile se comporta foarte bine,cozonacii daca ii lasi la dezghetat si apoi incalzit la MU cat mananci atunci sunt super,de parca atunci i-ai fi facut.

-fasolea verde eu o puneam putin la opratit,stoarsa de apa si la congelator,morcovi proapeti taiati cubulete...pt ca la apartamentul din romania nu aveam terasa si aduceam de la tara 3-4 kg si ca sa nu se strice puneam la congelator apoi cand gateam aruncam acolo cubulete de morcovi,nedezghetati caoricum fierbeu in ciorba.

-spanac neoparit,conopida fiarta ,buchetele ca fac iarna pasta de conopida

-tot feluri de verdeturi pentru ciorbe(patrunjel,marar.leustean),spalate si tocate la robot apoi puse in cutii si la congelator.si cand am nevoie iau numai de acolo.

-albusele si galbenusele se pastreaza foarte bine chiar si 2 luni,pune separat sau impreuna pentru cand vrei sa faci omleta.asta in cazul in care aduci oua multe de la tara.

daca mai imi vine ceva in cap mai scriu.

 

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

fata de ce a spus Svetlana eu mai adaug:

mancarea de mai toate felurile se congeleaza foarte bine, de preferinta in portii mai mici (cate 2 sau 3, cate mancati odata). eu am congelat: sarmale, lasagna, orice mancare cu carne si sos, tocanite, etc.

aluaturile se congeleaza foarte bine: fraged, foetaj, aluat de paine. eu congelez frecvent aluat de tarta, cand vreau sa o fac doar dezghet aluatul si il pun in forma si la copt. atentie: aluaturile NU se dezgheata la microunde.

am mai congelat biscuiti si diferite prajiturele mici (fara crema bineinteles) si coapte si necoapte, se comporta excelent.

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am congelat si eu tot felul de mancare gatita, mai ales de cand am bb mic, mic.

Cand vine mama la mine imi face mai multe feluri de mancare si o congelez.

nu stiu cate vitamine se pierd in proces sau daca este la fel de sanatoasa mancarea dar decat sa o arunc, o pun la congelator si o folosesc cand suntem in pana de mancare!

 

am citit ca la fel se procedeaza si cu mancarea pentru copii, dar mai studiez problema![:)]

 

Ile [mamica] si bb Victor - 22 dec

Varsta Victorid="teal">id="size2">id="Arial">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am o mare dilema: Mi-am congelat asta-toamna capsune,mure,caise,dar cand le scot,cel putin capsunele,se inmoaie si sunt tare urate.Asa,congelate sunt delicioase,dar cand se descongeleaza t-i se face scarba sa le mai mananci.Cum de fructele congelate din supermarket-uri se mentin "tepene" dupa descongelare si ale mele nu???
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

anelize fructele , legumele si tot ce gasesti in supermarket sunt congelate prin trecerea lor pe o banda rulanta printr.un aparat .. in fine .. poate ca zic prosti dar procesul e asta .. la o temperatura foarte scazuta mai putin de -18 grade celsius si intr-un timp foarte rapid... In italiana se numeste surgelare si e altceva decit congelarea ... In felul asta cind le decongelezi au pastrat toate proprietatile .. in plus sunt mai proaspete ( fac astia reclama ) decit cele cumparate asa zis proaspete de la supermarket .. caci ei le "surgeleaza" imediat ce au fost culese .. in schimb in supermarket cele proaspete pot ajunge si dupa citeva zile ..

 

Cristina

 

una.. alta...id="blue">

 

 

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai des congelez piinea, in special atunci cind si eu si sotul cumparam piine si se face prea multa. Imi place cind o decongelez in MU se face foarte proaspata. Am congelat si eu fructe, dar aspectul de dupa congelare nu mai este acelasi si nici gustul chiar.

 

helga

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...