Teodora D. Publicat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2006 nu pot sa port ochelari de soare "obisnuiti" pt. ca nu vad bine cu ei,asa ca alternativa pt. mine ar fi sa-mi fac la optica o pereche de ochelari cu lentile heliomate, a caror culoare se inchide la soare. desi opticiana aproape m-a convins( m-am decis pt. lentile de plastic cu grad mare de absorbtie,cele care se "innegresc" cel mai tare), prietena mea insista sa nu-mi fac asa ceva pt. ca arata f.rau, isi schimba greu culoarea, voi arata "ca o babeta"[:D], mi-a dat exemple de cunostinte care au avut si i-au schimbat,in fine, m-a facut sa mai reflectez si sa va intreb si pe voi ce experienta aveti cu astfel de lentile. mai ales ca usureaza bine buzunarul![}:)] id="teal">id="Comic Sans MS"> Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus. Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.id="size1">id="teal"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anca tanasica Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 io nu port ochelari...dar sotul are heliomate (are miopie) si sunt OK...ideea e sa le iei pe alea mai scumpe (nu stiu prea multe date, dar el a dat 2 mil pe lentila!) ca au raspuns f.rapid (se inchid repede si si deschid la culoare repede...asa dc intri de la soare se deschid repede...sa nu mergi ca orbetii si cand iesi afara la soare se inchid repede...ca sa nu te deranjeze soarele) Anca si Alexandra (10 nov.2003) http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana http://www.magnetoterapie.ro Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Uutza Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 Nuuuu... Heliomatele nu-mi plac deloc. Ar mai fi alte doua solutii: 1) iti faci o pereche de ochelari de soare cu dioptrii (lentile ca la ochelarii normali de soare, numai ca au dioptrii); sau 2) iti iei niste lentile de contact pe care poti sa le porti cu ochelari normali de soare. Optiunea 1) este mai scumpa. Eu am ales optiunea 2) si sint taaaare multumita. UU Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Happiness_4_us Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 Eu zic, ca o purtatoare de ochelari de vedere ce sunt, sa iti iei totusi ochelari de soare, daca nu ai probleme de vedere. Poarta-i numai atunci cand simti nevoia, nu stiu daca e indicat sa ii porti mereu. E ca si cand ai privi printr-un geam in permanenta si din cate stiu eu asta afecteaza vederea. Cat despre ochelarii cu lentile heliomate, parerile sunt impartite. In ziua de azi se fac lentile heliomate de toate culorile iar daca gasesti si o rama care sa iti placa atunci totul e ok. Multa bafta in alegerea pe care o vei face! Nana Motoc Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Uutza Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 Si ar mai fi inca o solutie: iti faci o pereche de ochelari cu rame care accepta magnetic clip-on. Eu am adoptat-o si pe asta [8D] : mi-am facut o pereche de ochelari rimless care au, in partea care sta pe nas, un mic magnet si de ala se prinde clip-on-ul. Arata foarte bine, nicidecum grosolan, cum aratau clip-on-urile de acum citiva ani. Si, inca o data, NU NU NU pentru heliomate. UU Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diaan Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 heliomate NU fac rau si la ochii poti sa iti faci o pereche de ochelari de soare cu dioptrii nu te costa cat o pereche de ochelari "normali"+o pereche de soare te ajunge un pic mai putin la sover poti sa iti faci astfel de ochelari sau la o optica mai rasarita nitel iti alegi ce model de ochelari vrei tu si ii poti purta mai multi ani la rand daca iti alegi un model mai clasic lentilele sunt si ele bune dar e mai complicat si sunt oameni car enu le suporta eu mi am pus colorate si le am dat jos imedeat si am zis ca nu mai pun in viata mea(ce i drept eu nu port ochelari) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Muuh Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 Teodora eu am ochelari de soare cu dioptrii si sunt tare multumita de ei. Nu au fost scumpi deloc si am putut alege o rama super shick. Mie nu imi plac heliomatele si am preferat aceasta optiune. Mitza [gravi] 26+ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
copiloi Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 Prima mea pereche de ochelari era cu lentile heliomate. De atunci am schimbat de 2 ori ochelarii si am renuntat la heliomate, din acelasi considerent: aratam ca "o babeta", cum spunea prietena ta. Avand si un ten foarte deschis, cu ochelarii aia, aratam groaznic, mai ales ca purtam si port in permanenta ochelari. Niste ochelari de soare altfel te "aranjeaza", dar niste ochelari cu heliomate nu mi se par deloc un accesoriu frumos. Parca iti scot si mai mult in evidenta "problema". Alina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lavinai Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 Teodora, eu nu inteleg ce doresti tu, ochelari de soare cu dioptrii sau ochelari de vedere care sa aibe lentila heliomata??? sunt doua lucruri total diferite!!!! ai dioptrii, trebuie sa porti ocheltii??? te pot lamuri cu multe lucruri, daca imi spui exact ce te intereseaza, eu am lucrat in domeniu, la o clinica oftalmologica!!! daca ai nevoie astept intrebarile tale!! "Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii." Lavinia: sotie alintata..... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mishulina Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 Laviniaid="red">, te rog lamureste-ma pe mine,pana una alta: eu am (si ar trebui sa port permanent) ochelari de vedere care,desi sunt tratati antireflex nu-mi sunt de folos decat in casa/birou. Pe strada (si mai ales la condus) ma deranjeaza foarte tare lumina prea puternica si simt nevoia sa port ochelari de soare.In momentul asta am unii obisnuiti (adica fara dioptrii) si vad cu ei numai cand merg pe jos,la condus ma deranjeaza. DR,cand mi-a dat ochelarii de vedere a insistat sa-i port permanent,inclusiv pe strada si la volan.Eu i-as purta si pe strada dar nu ma apara de lumina puternica ce ma orbeste,imi da dureri de cap si ametzeli.Cum sa fac? Inaid="size4">id="Script MT Bold"> id="orange">[flo] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.