CristinaT Publicat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2006 Senatorii au adoptat o lege special creatã pentru nou-nãscuti. Legea Cos-Bebe prevede acordarea unui trusou, în valoare de 150 de lei noi, pentru fiecare nou-nãscut într-o unitate spitaliceascã. Trusoul pentru bebelusi include haine si lenjerie si va fi acordat o singurã datã, la iesirea din maternitate. Banii pentru achizitionarea acestor trusouri vor fi acordati din bugetele locale. Dupã ce a fost adoptat de Senat, proiectul de lege va intra în dezbaterea Camerei Deputatilor, care este Camerã decizionalã. http://www.realitatea.net/index.php/?stire=5813 6 ani - 14 februarie 2006 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miag Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 Fte bine . Mia, mami de [bonjovi]ROLAND (18 Noiembrie 2004)id="purple">id="size2"> Winners never quit, quiters never win!id="purple">id="size2"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LauraNicole Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 Pai cam era cazul sa fie si asta , nu credeti ! Comorile mele:http://www.geocities.com/nickysweet4u/nickysweet4u.html They need us : http://www.unesco.8m.com/Romch/all.htm We are: http://ingerifaraaripi.8k.ro/ Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Carlin21 Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 Mie nu mi se pare necesara masura asta. O alta masura care sa ia ochii, ce bun e statul asta ca ne cadoriseste asa. Am inteles ca acel pachet va contine si scutece, produse de igiena, si ceva hainute. Ma intreb cat ajung acele produse, iar hainutele raman mici in scurt timp. Am auzit pe cineva spunand ca e binevenita masura ca sunt unele mame care nu au cu ce sa scoata copilul din spital. Si ma intreb daca nu au nici atat, ce se va intampla dupa ce se termina aceste scutece si raman mici hainele. Mi se pare dramatic. Nu mi se par eficiente masurile astea cu caracter universalist. Doar se risipesc niste bani, care ar putea fi directionati mai eficient acolo unde este intr-adevar nevoie in urma unor evaluari. Eu as intelege sa se acorde acest ajutor mai tintit un pic, pentru ca nu toata lumea are nevoie. Am auzit si motivatia ca ar reduce abandonul, sau ma rog, ar ajuta la asta. Doamne, dar cine e asa naiv sa inghita asta, ca 2 sampoane, un pachet de scutece si cateva salopete pot reduce abandonul. Ce gandire!!! "Pluteste drept inainte...chiar daca pamantul pe care-l cauti nu exista, D-zeu il va crea intr-adins spre a-ti rasplati cutezanta." Regina Spaniei catre Cristofor Columb Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chuny Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 Of, of, mai, mai ! Ce trafic o sa se mai faca prin spitale cu lucrurile astea. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ancutzathree Postat Aprilie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2006 ...tot invart astia rahatu'...mai bine dadeau laptele praf si alocatzia aia amarata de 240.000 rol...ca am intzeles ca de la anu nu se mai da...id="blue">id="Georgia"> anca @ alex.bbid="size5">id="blue">id="Georgia"> Asa s-a nascut o mare iubire ...[copil]id="Georgia">id="violet"> Varsta lui Alexid="violet">id="Georgia"> ...viatza e doar o iluzie a simtzurilor...id="right">id="violet">id="Georgia"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CristinaT Postat Aprilie 28, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2006 Legea cos-bebe, adoptata Copiii care se vor naste la domiciliu nu vor beneficia de trusourile in valoare de 150 de lei noi acordate prin Legea cos-bebe, adoptata, miercuri, de senatori. Potrivit actului normativ, nou-nascutii care vin pe lume in unitatile spitalicesti din mediul urban sau rural vor primi produse pentru ingrijire, haine si lenjerie in limita sumei mentionate. Trusoul va fi acordat la iesirea copilului din maternitate. Fondurile pentru acordarea trusoului, precum si cheltuielile legate de transmiterea drepturilor se asigura de la bugetele locale, consiliile locale avand obligatia sa prevada sumele necesare. De achizitionarea produselor, de transportul si distributia acestora se vor ocupa consiliile judetene si cele locale. Deputatii si senatorii Partidului Democrat, care au initiat acest proiect, sustin ca legea are menirea de a stimula natalitatea si de a preintampina abandonul nou-nascutilor in maternitati. In 2004, aproape 4.000 de nou-nascuti au fost abandonati in maternitati. http://www.cronicaromana.ro/stiri-588.html 6 ani - 14 februarie 2006 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
madutza Postat Aprilie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2006 Cand am citit titlul am sperat ca este vorba de o lege care sa interzica iesirea din spital si plecarea cu masina fara cos/scaun de masina, asa cum e in alte tzari....Asta ar trebui sa se faca, este o urgenta si nimeni nu realizeaza asta, din pacate. Bineinteles ca tot ce e in plus este bun, nu pot fi decat de acord cu asta. Insa de la asta la cresterea natalitatii este caaale luuunga!id="green"> Madutza si Mariucaid="red"> [zana](17 Mai 2004)id="pink"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
theo_2004 Postat Aprilie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2006 madutza si eu m-am gandit tot la cosul de masina. cred totusi ca exista ac lege dar nu stiu ce nr are. despre abandonul copiilor in maternitate si un pachet cu cateva chestii ... poate apare situatia neabandonarii copilului in maternitate ci la 200 metri de ea, dupa primirea marelui pachet!!! mami lui theo nascut la 29.Oct 2004 "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
daniella4 Postat Aprilie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 28, 2006 Experimentam, domne'!!! ...tare sunt curioasa cum va fi cu abandonurile dupa intrarea in vigoare a legii. Iluzii nu-mi fac. Daniella, id="teal"> mama lu'Alexis Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.