Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Masajul Yumeiho

Recommended Posts

Va salut pe toate!

Scriu aici pt ca vreau sa aflu mai multe despre masajul cu tehnica Yumeiho. Este cineva dintre voi care a facut asa ceva? Daca da, sau daca aveti informatii despre aceasta procedura va rog sa imi scrieti! Pe mine ma intereseaza din cauza ca am de peste 10 ani, scolioza, usoara, nu prea grava, dar ma gandeaam daca nu as putea incerca sa fac niste masaj cu tehnica asta, daca mi-ar fi de folos pt a mai ameliora durerile de spate care mai apar.

Cu drag, Principessa

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu l-am descoperit de curand si pot spune ca am devenit dependenta!

Ce-i drept, pana acum am facut doar de doua ori pentru ca dupa aceea a plecat maseuza in concediu, dar abia astept sa se intoarca. Numai ca l-am facut la Brasov.

Ideea de baza este ca iti rearanjeaza oasele si incheieturile la locul lor si iti relaxeaza muschii care in timp devin incordati continuu din cauza ca trebuie sa sustina scheletul in pozitii nefiresti.

Dupa prima sedinta aveam impresia ca zbor! Nu imediat, cam dupa o zi doua.

E drept ca la inceput te sperii ca iti trosneste oasele, dar nu e periculos.

Mie dupa prima sedinta mi-a spus ca am o usoara scolioza si cifoza si imi iese piciorul din soldul stang fara sa-i fi spus eu nimic inainte.

Dar avea dreptate. Cifoza si scolioza le am inca de la adolescenta, ca si probleme cu soldul de altfel pentru ca am reusit o data sa fac spagatul, dar s-a auzit o trosnitura ingrozitoare si apoi nu prea mai mergeam.

Mai aveam o problema de sindrom Morton la o laba a piciorului, adica nervul e prins intre doua oase si doare al naibii. Cat am facut masajul, imi trecuse, acum iar incepe sa ma doara. Asa ca astept cu nerabdare urmatoarea sedinta.

Eu le-am facut la distanta de 2 saptamani si a fost ok.

Dupa mine e super pentru coloana si nu numai. Eram varza dupa sarcina si nasterea de acum un an jumate, iar asta m-a pus pe picioare.

Am mai putea face si taiji sau qi gong pentru coloana.

Spor la masaj!

Sanziana & Marina (03/10/2004)

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Si mama mea face masaj Yumeiho, mai degraba e o gimnastica. Ea a fost diagnosticata cu hernie de disc. Abia mergea si se apleca, avea dureri de spate, ii mai amortea piciorul. I s-a recomandat sa stea o luna in pat ca poate i se aseaza vertebrele: ei ash. Dupa aia a fost la un medic la Baile Felix care se lauda ca repara herniile de disc: a durut-o si mai tare. Ei, de cand merge la Yumeiho, nu o mai doare spatele. Merge normal si se poate apleca.

Mai multe despre masajul Yumeiho, gasiti aici: http://www.yumeiho.lx.ro/

In Timisoara este sediul Societatii Romane de Yumeiho. Pe vremuri aveam si o sala de tratament, unde se faceau si cursurile atestate de Ministerul Muncii..... dar, din motive economice, sala s-a inchis. Asta e.

In prezent, exista diferite cabinete de masaj unde se practica si aceasta tehnica terapeutica.....

Daca vreti masaje yumeiho, puteti lua contact cu domnul Sorin Iga, Presedintele Societatii Romane de Yumeiho, aici: iga_san_ro@yahoo.co.uk Dansul va va putea recomanda o sala de tratament in localitatea de unde sunteti (daca exista asa ceva, of course) sau poate sa va recomande pe cineva care practica yumeiho – masajul coxal acasa.......

In plus, stiu ca dansul face cursuri de pregatire in tara cand se strag cursanti..... pentru orice alte informatii, poate fi contactat si veti primi toate informatiile necesare.

Sa nu uit:

Daca doreste cineva sa sprijine Societatea Romana de Yumeiho, care este o societate nonprofit, puteti dona 2% din impozitul global de 16%.... trebuie doar sa scrieti pe ultima pagina din declaratia 200 urmatoarele date:

nume: ASOCIATIA "SOCIETATEA ROMANA DE YUMEIHO"

COD FISCAL (de identificare fiscala): 13108781

CONT: IBAN: RO 65. BRD.E360 SV07377233600id="blue">

Multa sanatate tuturor [flo]

Adrian

http://www.geocities.com/dara2el/

6 tehnici in asteptarea lui BB mic

„Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul.” Albert Einstein

Multumesc, multumesc!

Sa inteleg ca ar fi o tehnica buna, masajul asta. Sper ca o sa reusesc sa iau legatura cu cineva in acest sens, cu toate ca de mai bine de o jumatate de an imi propun acest lucru. Am o scolioza care incepe sa se faca tot mai mult prezenta, prin durere si sper sa imi faca bine masajul asta. Oare are influenta asupra intregului organism masajul asta? Am inteles ca dupa o sedinta ar cam trebui sa stai linistit, poate chiar sa te odihnesti sau sa dormi. De-asta ma gandeam, oare te oboseste chestia asta sau de ce ar trebui asa ceva?

Eu fac in Brasov cu cineva care vine acasa. Daca imi spui in ce oras ai vrea sa faci o pot intreba daca se deplaseaza sau daca cunoaste pe cineva care practica in acel oras.

Da, are influenta asupra intregului organism masajul pentru ca il reechilibreaza. Mai multe lucruri sunt explicate pe link-ul dat de Darael (multumesc, ca eram si eu curioasa sa stiu ceva mai multe despre teoria acestui masaj).

La sfarsitul primei sedinte de yumeiho am facut un fel de frison cu un usor tremur si imi era frig. Ma simteam ca dupa un efort sustinut si chiar mi-a spus ca s-ar putea ca a doua zi sa am o usoara febra musculara. A spus ca e din cauza relaxarii profunde a muschilor in timpul masajului dintre care unii erau intepeniti in diferite pozitii de multa vreme. Asa ca am stat la cald ca sa imi revin. A doua zi nu am avut febra musculara, simteam ca plutesc.

O alta prietena a avut o reactie similara la prima sedinta. Mama nu a avut nici un fel de reactie. Nici fratele si nici cumnata mea nu au avut cine stie ce reactii, doar ca se simteau si ei ca si cum ar fi lucrat la sala.

La a doua sedinta nu am mai avut nici o reactie.

Probabil ca depinde si de cum te simti in ziua respectiva, cat de incordata esti... Dar e drept ca eu prefer ca dupa sa ma odihnesc putin (daca ma lasa fiica-mea care participa activ la masaj calcandu-mi pe cap si pe spate).

La primele sedinte cred ca e si consumul emotional, ca ti-e frica sa nu iti rupa oasele!

Sanziana & Marina (03/10/2004)

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Oau!Chiar asa te dezechilibreaza de tare un masaj din asta la inceput!Intr-un fel m-am speriat, mai ales ca eu de felul meu sunt mai ametita si am tensiunea mica si mai ametesc cateodata si mi se pare ca ma apuca cateodata atacuri de panica. Sper totusi sa nu patesc nimic si sa nu ma ia cu tremuraturi pt ca nu imi plac, am facut cunostinta cu ele in timpul unui atac de panica si nu mai vreau.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...