Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

In sfarsit reteta pt Croissant


michelle7

Recommended Posts

am gasit in sfarsit reteta pt croissant .am facut azi si au iesit f. f. bune.

Trebuie sa respectati reteta pas cu pas altfel nu iese

 

1 plic de drojdie uscata se pune in 1/4 pahar apa calduta+ 1 praf de sare + 1 lingura de zahar - se lasa 5 minute pana face bule

 

2 pahare de faina ( faina trebuie cernuta inainte de masurare si sa fie 2 pahare fix) + 1/2 pahar lapte caldut + 3 linguri de ulei + 1 lingura de zahar + 1 lingurita de sare + maiaua de drojdie.

 

se framanata pana devine omogen aluatul. aluatul iese f. moale asa ca framantarea se face prin trantire pe tabla . (trantiti aluatul tinand de un capat , ridicati, trantiti din nou etc)

se lasa la dospit minim 90 de minute pana isi dubleaza volumul.

dupa dospit se baga la frigider o ora

 

dupa o ora se ia 1/2 pachet de unt ( 125 grame , 1 stick de unt pt americance ) se framanta usor cu podul palmei (ca sa devina maleabil dar sa ramana rece).

se intinde aluatul intr-un cerc cu diametrul cam de 25 cm. se pune untul in mijloc si se aduna marginile in jurul untului ca sa se formeze un plic dreptunghiular plicul se intinde intr-o foaie cam de 30 cm lungime si 15 cm latime.

se impatureste in trei ( dreapta se pliaza peste stanga pe lungime) . se roteste 90 de grade se intinde din nou ( cat sa se vada untul prin aluat) si se impatureste inca o data in 3 ( ca sa se formeze din nou un dreptunghi ) si se baga la frigider 2 ore

dupa ce s-a racit se repeta pasii de mai sus ( cele 2 impaturiri) si se baga din nou in frigider 2 ore

 

 

se unge o tava cu unt . se intinde aluatul intr-o foaie cam de 30 cm lungime si 15 latime si se taie in doua. jumatate se baga la frigider(ca sa se pastreze rece pana lucrati cu cealalta jumatate)

din jumatatea ramasa se taie 3 dreptunghiuri pe care dupa aceea le intindem pe fiecare ca sa obtinem un patrat. patratul se taie in diagonala in 2 triunghiuri care se ruleaza de la partea mai lata spre varf ca sa se formeze croissantul . din cele 2 jumatati obtinem in total 12 croissante.

croissantele se lasa 30 de minute la dospit dupa care se baga in cuptor la 475 grade F ( 245 Celsius- adica foc iute). se lasa 10-12 minute. ( se pot unge cu un albus de ou amestecat cu o lingura de apa eu am uitat pasul asta)

din acelasi aluat se pot face crenvursti in foietaj

 

 

va pun si poze cu crossantele

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mary_allen1978/album?.dir=/1933re2

 

 

o mica observatie. croissantele voastre ar trebui sa iasa mult mai bine ca eu n-am avut rabdare sa fac triunghiuri isoscel. ale mele au fost mai ascutite si de aceea croissantele au iesit scurte.

iarasi mi se par cam pline de unt o sa incerc data viitoare cu 1/2 cantitate de unt. de asemenea cuptorul meu a cam ars pe fund croissantele in doar 10 minute asa ca data viitoare o sa incerc sa le fac la 450 F) reteta o am de pe un CD al Juliei Child .

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

pai se pot umple cu ciocolata, branza etc. dar cred ca trebuie sa ai mare grija la rulat. cred ca trebuie sa pui branza la margine si sa lipesti bine dupa primul rulat sa nu iasa umplutura. oricum sunt foarte bune si fara umplutura datorita untului. poti sa pui dulceata pe ele si sa le mananci cu cafea cu lapte pt un mic dejun francez

 

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Wow, cum arata! [olala]

Salivezi numai cand le vezi!

Dar procesul tehnologic pare cam greu (sau gresesc?)! Trebuie sa ai rabdare multa ca sa le faci, dar cred ca merita efortul!

Michelle7, cam cat dureaza de cand te apuci si pana le vezi pe masa?

 

 

Catalina & Andrei (3ani si 8 luni)

[cheers]

 

 

 

"Imaginatia este mai importanta decat eruditia..."

(Einstein)

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...