monicasolga Publicat Aprilie 30, 2006 Raport Distribuie Publicat Aprilie 30, 2006 Salut mamici!Ce parere aveti de faptul ca prenumele ales pt copii nostri ar putea sa le influenteze destinul ,personalitatea, inteligenta ,perseverenta (am citit asa ceva pe net)?Eu nu prea cred .V-ati gandit la ceva anume cand l-ati ales sau pur si simplu va placut.Apropo ,ce ziceti de cazul in care bb are 2 sau 3 prenume si fiecare il striga cum ii place incat bietul bb nu mai stie cum il cheama[:D]?De ex. la mine ,socrii si parintii o striga Maria (asa le place si asa s_au invatat) eu ,sotul ,fratiorul ei ,sora mea,prietenii nostrii, ii zicem Manuela (asa ne place si asa ne-am invtat).O cheama Maria Manuela are 10 lunii[bibe].Ar trebui sa ne hotaram cum sa-i zicem caci se debusoleaza si bb de nu mai stie cum o chiama dar ce sa ne facem caci bunicii si mai ales soacra-mea ,asa o chiama si pe ea, o tin pe a lor si pace noi pe a noastra[:D].Voi ati trecut prin asa ceva? msolga Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AB Postat Aprilie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2006 Copii nostri au doua prenume. Le-am ales sa poata fi ok in tarile ale caror cetateni sunt fara prea mare nota discordanta. Am cerut mereu strainilore/ familiei sa-i strige la fel ca noi. Nu prea pricep cum de bunicii nu pricep.... dar unii vor sa fie originali. Nu cred ca numele influenteaza ceva, doar vreun nume ridicol. Andreea ex-Acushor, actual Aburel Aburit Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess! A penny for my thoughts. A dime for my ideas. Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me and my kids too.id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roxana Claudia Postat Aprilie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2006 Monica nu esti singura cu astfel de probleme! Inca nu am nascut si ne-am tot gandit ce nume sa dam baietelului nostru. Cand ne-am hotarat in cele din urma pentru Catalin Adrian (Adrian pt ca botezul va avea loc chiar de Sf Adrian si pt ca pe baiatul nasilor il cheama tot asa!!- chiar daca nu e un sfant prea mare) am fost extrem de combatuti de catre socroshenii [blabla]care nu s-au lasat pana nu am transformat Adrain in Andrei, care (vezi Doamne!) e ocrotitorul Romaniei si un sfant mare. Toate ca toate dar noi vrem sa-l strigam Catalin iar socrela ne-a anuntat de pe acum ca ea il va striga Andrei [bang] [bang]. Nu am rezistat si i-am spus clar ca nu vreau sa-mi debusoleze copilul strigandu-l altfel decat noi. Deci nu pt decat sa te indemn sa fii ferma atunci cand ii vei explica situatia. E anormala!id="Trebuchet MS"> Roxana [gravi] 35sapt si [copil] Catalin POZE CU MAMI SI BEBE Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisi-si-boscu Postat Aprilie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2006 Mai fetelor, si mama a incercat o faza din asta, eu sa ii zic Sebastian si eaAndrei, ca de, e mai cu motz. Dar i-am servit-o la obiect, sa-si faca singur Andreiul daca il vrea si pe al meu sa il lase Sebastian. Impune-ti-va punctul de vedere altfel zapaciti copilul si o sa le para chiar si lor rau. Iar socrosheniilor traansmite-ti-le salutari din partea mea; la noi a mai fost o faza: i-am amentintat ca dac nu se potolesc le mai servesc un Andrei, ca abia am invatat sa fac... Si le-a trecut ! Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adinaiacob Postat Aprilie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2006 id="purple">Si eu care credeam ca sunt singura care pateste dintr-astea. Pe fata mea o cheama Maria Caterina. Mie imi place foarte tare sa o strig Caterina; este de altfel si numele la care raspunde. Insa ca si la voi soacr-mea si cumnata-mea mai ales o tot striga Maria. Bietul copil da 6 luni nu stie ca si asta e numele ei si nu raspunde. CAt despre mine, fac alergie cand le aud strigand-o asa [bang], de incepe sa-mi para rau ca am mai botezat-o asaa, zau !!!! id="Comic Sans MS"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monica70 Postat Aprilie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2006 Eu am ales un singur prenume DIANA,pe criteriul ca ne-a placut la amnadoi si nici nu mai il avem in familie (am f.f.f. multe verisoare,matusi,nepoate) toti ne-au aburit sa-i punem si un nume de sfant,dar nu ne-am putut hotara la unul anume asa ca DIANA a ramas! Si eu am un singur prenume! Si frate-meu desi are doua,doar unul e folosit,celalalt e chiar in plus,nu-l prea stie nimeni.Asa se rezolva si problema asta cu strigatul... Eu am o prietena care o striga pe fetitza ceea mica intr-un fel,iar taia-su o striga in altfel! [alcool] Si saraca daca o intrebi cum o cheama zice prenumele care ii place celui care e atunci de fatza (are 4 ani).Cand sunt amandoi...le zice pe amandoua E aiurea,decat asa mai bine doar un singur prenume! MONI [9cer]care[balcon][comoara] DIANA (01.01.2006) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jocelyn Postat Aprilie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2006 Eu, care nici macar nu sunt insarcinata deja m-am gandit la prenume impreuna cu sotul, desi pentru fetita nu ne-am hotarat. Noi avem doua nume de familie asa ca o sa ii pun viitorul/viitorilor copil/copii un singur prenume. Eu nu cred ca numele influenteaza personalitatea. Alegi ce iti place si gata. Some are born great, some achieve greatness and some hire PR officers id="size3">id="Courier New">id="purple"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dianami Postat Aprilie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2006 Si noi am ales doua prenume, Anastasia Iulia, din motive f. bine intemeiate (cu aproximatie datele la care a fost conceputa si nascuta ). Noi o strigam Iulia si ea raspunde de la 5 luni, isi recunoaste numele. Chiar daca soacra are tentative de originalitate, gen Ana, Tasia si alte diminutive prost alese, bebe o trateaza cu indiferenta [^], nu-i raspunde . Cu restul rudelor ne-am inteles, toata lumea o striga Iulia si e totul ok.id="purple"> Diana, mami de superbebelusa (15 iulie 2005)id="Comic Sans MS">id="green"> [copil]Puiul meu iubit e atat de mare[copil]id="purple"> Iulia Anastasiaid="red"> Povestea unei mameid="orange"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
26-kara Postat Aprilie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2006 mmmmmda pe radu meu il mai chema si alexandru (asa a vrut nasu) numai eu ii zic radu[bang] toata lumea (bunicii, sora, nasii...)ii zic alex, alexe... saaa mor nu alta da mie imi place radu si gata il recomand radu. punct Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Babisa Postat Aprilie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2006 Eu inca de cand eram in luna a 5 a si am aflat la eco ca voi avea o fetita,am promis Fecioarei Maria,ca daca ma ajuta sa dau nastere unui bb sanatos si frumos,am sa ii pun numele Maria,asa cum o chema si pe bunica mea ,pe care am iubit-o enormmm de mult.Am mai vrut neaparat inca un nume ,mai rar ...nu vroiam sa o strig Maria ,pt ca sunt atatea Marii (cred ca e o moda) si cred ca ar intoarce o gramada capul cand o strig...asa ca ,am asteptat sa se inasca ,sa vad ce imi inspira fetisoara ei si impreuna cu sotu,am decis sa ii punem numele Erin.Surpriza cea mare ,a fost ca am nascut exact pe 30 noiembrie (de SF Andrei),nici macar nu stiam ca e sarbatoare in acea zi ,eram complet debusolata, iar doctorul (un om credincios)cand a scos-o a zi "ehhhh uite ca s-a nascut si o Andree,ca azi au fost numai Andrei.O sa o protejeze Sf Andrei"...deci nu am putut renunta la nici unul din numele de mai sus.Asa cafetita mea ,ii comvine sau nu ,cred ca asa a fost sa fie. Cat despre cum o strigam...Eu,sotul si sora mea,de prima data am spus ca o sa o strig Erin...restul o tot dadeau cu Maria,dar in timp au vazut ca ea reactioneaza numai la numele de Erin...asa ca s-au lasat pagubasi decat sa nu primeasca atentie din partea bebelinei mele.Asa ca tota lumea o striga Erin...mai tarziu o sa se recomande cum ii place ei. gogomarla Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.