Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

este periculos un motan pentru un copil?

Recommended Posts

Avem un motan de 2 ani si asteptam un copil peste 5 luni. Ne este greu sa renuntam la motan si vreau sa stiu ce as putea face sa-l pastrez dupa nastere. motanul nu a avut niciodata contact cu alte animale si este sanatos. DAR:

Il curatim mereu dar tot ii mai cade parul. Ce as putea face? Si de ce ii miroase urina mai puternic dupa ce a crescut? Daca sunt plecata de acasa in momentul cand face la cutie, mirosul se simte, si este o problema chiar si acum cu atat mai mult ar fi dupa aparitia bebeului (nu mananca decat mancare speciala de pisici). Stiu pe cineva care a avut pisica in apartament dinainte sa nasca si inca il are. Este periculos sau sunt prejudacati?CE MASURI SUPLIMENTARE POT LUA CA SA-MI PERMITA SA-L PASTREZ IN SIGURANTA PENTRU COPIL?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

eu am motan. cutia cu nisip e in baia de serviciu. l-am tuns (e persan) l-am deparazitat si i-am explicat ca nu are voie in camera copilului. asta din urma a ignorat-o. probabil noi am avut noroc ca motanul nu a atacat fetita niciodata. pe el trebuie sa il pazim de ea.

urina motanilor miroase foarte tare in perioadele in care sunt in calduri. al nostru e castrat. exista mancare uscata cu ph control, mai atenueaza mirosul. Incearca sa-i cureti tavita des (tu nu ai voie, sotul trebuie sa faca asta) si eventual schimba-i nisipul, ia unul din cele care se face cocoloase cand e udat.

Anda, mama Irinei

domnisoara Irina

Cum am devenit nemuritoare

Pisicile si copii au o doua probleme:parul si cea mai grava e ca unora le place sa se aseze pe voi/copil si sa toarca. E necazul e ca bb nu stie s azica nu pe mine ca masufoci, deci trebuie avut mare grija sa nu intre in camera copilului, chiar si daca-l tunzi.

Andreea ex-Acushor, actual Aburel Aburit

Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess! A penny for my thoughts. A dime for my ideas.

Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me and my kids too.id="size1">

Din cate stiu eu, o pisica este periculoasa si pentru o garvida, nu numai pentru bebe.Mai ales daca nu este urmarita de un medic veterinar cu vaccinuri la zi si toate cele.

Si eu am avut pisica birmaneza dar in momentul in care am ramas gravida am dat-o.Deja imi iubeam copilul mai mult decat pe ea. Si nu stiu de ce, parca atunci vedeam mai mult par decat oricand si peste tot prin casa.

[pup]

Zambeste!Maine poate fi mai rau.id="Script MT Bold">id="size4">id="red">

Georgiana-mami de Stefania(2,2 ani)id="Script MT Bold">id="size4">id="blue">

Avem si POZE

Este periculoasa pentru gravida din cauza pericolului de toxoplasmoza, daca gravida schimba nisipul de pipi-kk si daca pisica/motanul mananca si mancare naturala cu carnita cruda.

Andreea ex-Acushor, actual Aburel Aburit

Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess! A penny for my thoughts. A dime for my ideas.

Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me and my kids too.id="size1">

Hello tuturor, m-am gandit sa postez si eu aici pentru ca m-am confruntat cu aceeasi problema. Am avut o pisica f simpatica dar am renuntat la el cand am fost insarcinata, deoarece al descoperit ca sunt purtatoare de toxoplasma si nu am vrut sa risc sa fac infectia in timpul sarcinii. ( trebuie sa-ti afci si tu analiza..NEAPARAT IGM IgG ) Acum am un bebe sanatos de trei luni si o saptamana, parintii mei tocmai au renuntat cu tristete la pisica lor, deoarece mai merg cu bebe pe acolo si sotul meu are astm alergic, deci si bebe va fi mai sensibil. Consider personal ca nu merita sa risti...daca pot sa apara ceva probleme. Daca totul e ok, poti pastra pisica.

Silvi

Buna fetelor,

am avut si eu o pisica cand am ramas insarcinata, dar cu vreo 1/2 an inainte de sarcina mi-am facut diferite analize, inclusiv pe cea pt. toxoplasmosa (IgG, IgM) si am aflat ca sunt deja purtatoare, asa ca nu era nici un risc. Am facut, la Ilioara, si analize de toxoplasmoza pt pisica mea (fecale + sange), care a iesit "curata".

Totusi, cu parerea de rau, am renuntat la pisicuta cu cateva saptamani inaintea nasterii - asteptam gemeni si nu ma vedeam avand grija in mod corespunzator si de ea.

Cand copilasii au avut 1,6 ani am luat puiul pisicii mele (pisica a murit la nastere :((( ), dar am fost nevoiti sa-l dam inapoi - copii mei l-au chinuit, trageau de coada, se asezau pe el, etc. Asa ca problema mea e cum sa-l feresc pe animal de copii?!

Noi am pastrat animalele si dupa ce am ramas gravida, iar acum fetita se joaca cu mare placere cu ele. Pisica este preferata ei, nu o chinuie, i-am interzis de fiecare data cand incerca sa faca lucrul asta, pentru ca nu mi se parea deloc amuzant sa vad bietul animal fugarit prin casa. Se joaca frumos, mai scapa motanul si prin camera ei, cand prinde usa deschisa. Masurile pe care le-am luat noi sunt urmatoarele: deparazitare si vaccinare, periat animal si aspirat par cat mai des.

Ioana si [zana] Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Animalele, in general, sunt purtatoare de tot felul de microbi, paraziti, in plus lasa par, saliva, isi marcheaza terenul etc. Nu conteaza cat de vacc. e si nici de ce igiena are parte din partea stapanilor.

Acuma, normal, ca fiecare face cum considera, dar pentru un nou nascut nu este binevenit, cu toate masurile de precautie luate. Cum, cand ti se spune sa nu-l expui pe bebe nici dintr-o camera in alta ca sa nu-i schimbi mediul sau mai stiu eu ce alte griji de inceput, tu sa ai in casa un animal care oricat e de curat tot se linge sub coada dupa care vine si te linge pe mana?!

Sa fim seriosi!

Un copil, pana la 3 ani, este foarte expus multor factori din mediu, de ce sa nu prevenim pe cat posibil situatii neplacute sau chiar tragice!

Cu toate ca sunt si fete care considera un animal prietenul copilului mi-am spus parerea pentru ca si eu si sotul suntem mari iubitori de animale. Eu, am toxoplasmoza, sotul, toxocara. Pe mama mea o dau exemplu de afectiune, exagerata chiar, vis-a-vis de animale pentru ca nici cand a aflat ca voi fi mamica nu a renuntat la motanul ei si, in concluzie, isi vede nepoata doar cand vine la noi.

Asa ca, fiecare cu simtul lui de responsabilitate si cu parerile proprii!

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

quote:Originally posted by Bebe Beca

Noi am pastrat animalele si dupa ce am ramas gravida, iar acum fetita se joaca cu mare placere cu ele. Pisica este preferata ei, nu o chinuie, i-am interzis de fiecare data cand incerca sa faca lucrul asta, pentru ca nu mi se parea deloc amuzant sa vad bietul animal fugarit prin casa. Se joaca frumos, mai scapa motanul si prin camera ei, cand prinde usa deschisa. Masurile pe care le-am luat noi sunt urmatoarele: deparazitare si vaccinare, periat animal si aspirat par cat mai des.

id="quote">id="quote">Pai, si eu interziceam sa-l chinuie pe motan, dar nu prea intelegeau, cred. In general, baietii mei sunt mari iubitori de animale, in parc incearca mangaie toti caini (imi sta inima cateodata), pe motanelul meu il pupau, il mangaiau, iar dupa asta puteau sa se aseze pe el... Ii certam, ziceam ca nu e voie, dar povestea se repeta de cand in cand. Odata motanul n-a rezistat si l-a zgariat pe unul dintre copii langa ochisor. Si dus a fost.Asa ca depinde si de copil (mai cuminte, mai linistit sau foarte activ, care nu sta locului), si de pisica (mama mea are si ea un motan, care, atunci cand se oboseste de "afectiunea" copiilor mei, pleaca si se ascunde sub pat, pur si simplu).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...