Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

CALCIUL - marea surpriza

Recommended Posts

Transcriu aici pe scurt un articol care mie mi s-a parut teribil de interesant.

Noile cercetari arata ca includerea a 3 portii de lactate in alimentatia zilnica te ajuta sa slabesti inca 5 kg pierzand grasimile mai ales din zona abdomenului

"Daca mesele tale nu contin indeajuns calciu, eforturile tale de a pierde in greutate vor fi incetinite" ne spune dr. Michael Zemel, director al Institutului de Nutritie din cadrul Universitatii Tennessee. De curand el a pus la cura de de slabire pentru 6 luni 32 de persoane grase. Toate au mancat cu 500 calorii mai putin decat avea nevoie organismul pentru a-si mentine greutatea, dar cantitatea calciului administrat a variat in randul participantilor. Cei care au consumat 1200 -1300 mg Calciu in fiecare zi (din produse lactate) au pierdut aproape dublu in greutate fata de cei care au consumat doar 400 mg zilnic. Mai mult chiar, cei cu mai mult calciu au pierdut de 3 ori mai multa grasime din zona abdomenului decat cei cu mai putin calciu.

Cum se poate? Dr. Mc Carron, cercetator la Oregon Health Scineces University facea un studiu acump aproximativ 20 de ani despre legatura dintre tensiune si Calciu, intamplator a descoperit ca exista o stransa legatura intre Ca si greutate. Concluziile au fost trase in anii '90, cand a descoperit ca atunci cand mananci prea putin calciu, corpul incepe sa produca mai mult calcitrol (un hormon care directioneaza calciul spre celulele de grasime, si le spune sa depoziteze grasimea si sa arda mai putine calorii. Din fericire opusul este adevarat: daca mananci mai mult Ca, acesta tine la control calcitrolul, astfel ca celulele de grasime depoziteaza mai putina grasime si ard mai multa pentru a produce energie. Totodata acest proces scade tensiunea.

Concluzia : Calciul nu face sa dispara caloriile ca prin farmec. Nu poti sa exagerezi cu mancarea si sa pierzi kg. Totusi daca aduci in dieta ta necesarul de calciu cu minimul de calorii (lapte fara grasimi, iaurt si branza degresata) vei vedea rezultate.

Iata ce face calciul pentru tine

- controleaza bataile inimii, contractia muschilor

- ajuta digestia si coagularea singelui

- scade tensiunea

- micsoreaza SPM (sindromul premenstrual)

- reduce riscul de pietre la rinichi/b]

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

poze

poze recente

Pasti 2006

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Hihihi, shi-n articolele postate de Michelle7, alea cu raw food, scria ca cei care-au renuntzat la lactate au pierdut in greutate mai repede [:D]

Io shi plozii turbulentziid="Comic Sans MS">id="blue">

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.id="purple">

Este intr-adevar interesant ca in medicina azi zic una, maine zic alta. Trebuie sa recunosc totusi ca nu cred in dietele care iti zic sa elimini grupe importante de alimente sau alimente care au o valoare dpdv al vitaminelor si mineralelor de neinlocuit. Cred ca natura a facut ca sa ne fie bine atata timp cat mancam cumpatat. Toata lumea este de acord ca nevoia de Ca zilnica este destul de mare, iar calciul din pastile nu este la fel de bine absorbit de org. ca cel din natura.

Hermisnicidecum nu este vorba de alimentatia bb-ilor aici. Sa nu mai zicem ca articolul preciza ca produsele lactate sa contina cat mai putina grasime, pe cand stim bine ca bb-ii exact de grasimea asta au nevoie pt. o dezvoltare corespunzatoare.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

poze

poze recente

Pasti 2006

quote:Originally posted by iren

Hihihi, shi-n articolele postate de Michelle7, alea cu raw food, scria ca cei care-au renuntzat la lactate au pierdut in greutate mai repede [:D]Io shi plozii turbulentziid="Comic Sans MS">id="blue">In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.id="purple">

id="quote">id="quote">Eu sunt la dieta din ianuarie. Prima luna am tot mancat iaurt dietetic, branza dietetica si am slabit doar 2 kg. In februarie am renuntat la lapte si produse lactate si am slabit 6 kg. Mie nu-mi plac lactatele, in ultimii 10-11 ani am consumat foarte rar si n-am avut probleme cu greutatea. La mine nu tine faza asta cu calciul!mamica lui Rares(10.03.2005)http://community.webshots.com/user/andrruzzaR________________________"Neasteptatul se produce intotdeauna"

quote:Originally posted by iren

Hihihi, shi-n articolele postate de Michelle7, alea cu raw food, scria ca cei care-au renuntzat la lactate au pierdut in greutate mai repede [:D]Io shi plozii turbulentziid="Comic Sans MS">id="blue">In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.id="purple">

id="quote">id="quote">pai probabil ca sa adaugi lactate in defavoarea carnii. ca cica excesul de carne ingrasa. oricum cate bordeie atatea obiceie. eu sunt o mare consumatoare de branzeturi si mananc carne f. rar si atunci pui dar va spun din propria experienta ca nu slabesti de la lactate daca le consumi cu carbohidrati( paine sau paste) sau asociate cu zahar. PS. cartea aia cu raw food e usor extremista ca tanti e yoghina si ei sunt vegetarieni convinsi.

Adevarul e ca nici nu stii ce sa mai crezi, mai ales ca medicii mai nou se contrazic unul pe celalalt.Eu cred ca depinde foarte mult de fiecare.

Cat despre pietre la rinichi de la calciu, e destul de rar, nu?( nu vreau sa zic ca nu se poate, dar Doamne fereste, iar pana la urma totul arre efecte negative mai nou[bang][bang]).

pupici[bis]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...