Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Bravo lor - exemple pozitive

Recommended Posts

Haideti sa povestim despre romanii din tzarile unde locuim care ne fac sa ne mandresc ca suntem romani.

Incep eu, cu un roman care s-a impus in domeniul literaturii (marea mea pasiune, cititul):

Se numeste Catalin Dorian FLorescu, are 38 de ani abia si locuieste de multi ani in Zürich: e un nume pe scena literaturii din Elvetia. De putzin timp (vreo 2 luni) i-a aparut ultima carte "maseurul orb" (der blinde masseur). Cartea e pe locul 4 in topul vanzarilor de carti in elvetia (in urma cu 2 saptamani era pe locul 9 [cool]) si toata lumea "buna" vorbeste doar despre ea. Azi la birou am fost taaare incantata cand in prima sedinta m-a intrebat unul din boshii mari din firma dac-am citit ultima lui carte.

Il cunosc personal si-s mandra ca e roman, de-al nostru. e un baiat retras, cu mult bun simt si cu o sensibilitate ieshita din comun. una din cartile lui, in lb germana: Wunderzeit, a fost tradusa de curand in romania cu titlul "Vremea minunilor". Bravo, Cataline si asteptam cu sufletul la gura urmatoarele aparitii.

Linkuri:

http://www.florescu.ch/ (pagina scriitorului)

http://www.kbbl.ch/183.0.html

http://www.astej.ch/astejblog/?author=6

Poftiti va rog cu exemple.

"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Lorelei, un subiect asemanator a fost deschis si de Teodora id="limegreen"> cu ceva timp in urma...si eu cunosc multe persoane, care ar merita sa fie pomenite aici, dar nu stiu daca as putea sa le pun numele pe tapet, fara sa stiu ca am incuviintarea lor....

Oricum, sunt multi astfel de romani [il]

Alina

Eu am sa-l trec pe Ioan Holender, directorul operei din Viena si timisorean ca mine. Am avut deosebita onoare sa-l cunosc personal acum citiva ani, este un om deosebit, mindru ca este roman, se implica in foarte multe activitati caritative si sprijina activ tinerele talente din Romania.

Eliseid="red">, pai daca te-ai apuca sa insiri toate personalitatile din Romania nu ai mai termina in veci.

Flavia si Bianca[bibe]

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos

Eu am sa trec aici pe CELIA CATERINA COSTEA ,o cantareata de opera, soprana dramatica , care locueste in Grecia.Canta in toata lumea , are 30 de ani, si paradoxal sau nu , in Ro. i s-a cerut spaga ca sa fie angajata la Opera din Buc. Este f. apreciata peste tot in lume , iar in Ro. i se cere sa cante fara bani .

Asa stim noi sa ne apreciem valorile. De aceea pleaca toti in cele 4 colturi ale lumii.

Noi 2 singurei

Eu o Cunosc pe Celia, din vedere, de la Conservator!

E o voce minunata!

Sabina si [hippi] Sofia Galagiaid="teal">id="Times New Roman">id="teal">id="Times New Roman">

id="right">

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.id="Verdana">id="purple">

quote:Originally posted by irlandeza

Lorelei 19 id="blue">, poate tu o cunosti , Celia este din Piatra Neamt.

id="quote">id="quote">din pacate n-am avut onoarea s-o cunosc. dar mi-ar fi placut din toata inima [flo]
quote:copiloi...si eu cunosc multe persoane, care ar merita sa fie pomenite aici, dar nu stiu daca as putea sa le pun numele pe tapet, fara sa stiu ca am incuviintarea lor...
id="quote">id="quote">copiloi - sunt persoane publice si e normal sa se vorbeasca despre ele. Si ma gandeam sa scriem despre romanii din tzarile unde locuim, dar daca nu stim exact, putem sa ne "imprumutam" de la alte tzari. sau in general de romani care ne fac sa fim mandri ca suntem romani. Si da, si romanii din Romania pot scrie despre cei care-i fac sa se simta mandri ca sunt romani. sa avem o zi buna.

Lorelei, bravos pentru topic...imi place...asa mai afla omul cate ceva...

dati-i bataie!

Bey voi astea din Piatra Neamt si frumoase si destepte [pup], v-am mai spus ce mult imi place de orasul vostru? id="size1">

vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual [^]...id="red">id="size1">

Ma bucur ca s-a deschis un astfel de topic!

Sa va dau si eu niste nume:

1. Radu Mihaileanu - regizor stabilit la Paris

2. Mihaela Bustuchina Vlaicu - medic neurolog vestit in Paris, fosta cantareata de muzica folk pe vreme lui Ceausescu

4. Bogdan Danila, om de afaceri de succes in Bali

5. Andrei Codrescu - scriitor de succes in America

6. Stefan Liiceanu - fiul lui Gabriel Liiceanu, director economic intr-o mare banca din Japonia

7. Mariana Kalenderian - experta in manichiura (vestita in lumea vedetelor) din Dubai

8. Anastasia Soare - regina sprancenelor de la Hollywood

9. Georgeta Salameh - arhitecta in Emiratele Arabe (a construit palatul unui seic din zona)

10. Nicolae Ratiu - fiul lui Ion Ratiu, stabilit la Londra, om de afaceri de succes, coordonatorul Centrului Cultural Roman de-acolo

....imi mai amintesc....

Tzuni [sofer] mic si drag si scump si grasunel

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...