Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Alergie la polen!

Recommended Posts

Nu stiu daca aici este locul acestui subiect, sper ca da. Eu sufar de alergie la polenul de la anumiti copaci si de la cereale. Se manifesta primavara cu mancarimi de ochi, nas, stranut incontinuu, imi curg ochii, intr-o perioada tuseam de-mi ieseau ochii din cap. Am facut testele de rigoare, am fost diagnosticata cu rinita alergica si astm bronsic sezonier. Am luat niste pastile si inhalator. Un an sau doi am luat Claritine, inhalatorul nu mai stiu cum se chema, am avut vreo trei marci oricum. Dupa vreo doi nu am mai avut nevoie de inhalator, am ramas doar cu pastilele. Mai recent mi s-a recomndat Aerius in loc de Claritine.

Cu toate astea, pastilele nu au avut un efect fantastic, asa ca pe mine primavara tot ma mananca ochii, nasul, etc.

Asa ca m-am hotarat sa incep un tratament cu vaccin pt desensibilizarea organismului. Se numeste Purethal, alergoid pt graminee si costa 5 milioane o doza. La inceput, am facut vaccin odata pe saptamana, timp de 6 saptamani, apoi m-am dus din doua in doua saptamani, tot timp de 6 saptamani (adica de 3 ori in aceasta perioada). Si s-a terminat doza. Am cumparat alta, si acum merg odata pe luna, am inteles ca acum va ajunge cam 5 luni.

Tratamentul dureaza intre 3 si 5 ani, cand l-am inceput a trebuit sa semnez un fel fel de declaratie pe proprie raspundere ca nu o sa fac vaccinul decat de catre un medic de specialitate si mi se aducea la cunostinta ca dupa vaccin trebuie sa stau o jumatate de ora la cabinet, in eventualitatea in care as fi avut ceva reactii adverse, ca nu pot sa mananc derivati din polen, ca nu pot sa fac vaccinul daca sunt [gravi] asa ca e trebuie sa evit pe aceasta perioada, etc. Altel, va trebui sa intrerup si apoi sa iau de la capat.

Eu am inceput din octombrie sa fac vaccinul, iar in primavara asta m-a tabarat alergia la fel ca anii trecuti. Mi-a spus doctorita ca de-abia dupa 1,5 sau 2 ani se vor vedea efectele vaccinului[bang], pana atunci iau pastile, care pe mine una nu prea ma ajuta.

Vroiam sa va intreb: mai sufera cineva de aceasta afectiune? Face cineva tratament cu vaccin? E cineva intr-o faza mai avansata cu tratamentul si poate sa imi spuna daca intr-adevar e eficient? Eu deocamdata sunt increzatoare, dar cand ma gandesc cat am de asteptat...[ups]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Uite aici s-a discutat oarecum la acest subiect: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73497

Eu sper ca si pe mine tratamentul ma va ajuta pina la urma. Iau vaccinul de aproximativ 1,6 ani si acum in primavara am si eu probleme. Nu ai decit sa te inarmezi cu rabdare si sa te rogi sa treaca cit mai repede primavara. Tr sa tii geamurile inchise si sa fugi cit mai departe de natura, mai pe scurt, sa stai inchisa in casa.

helga

• 11 months later...

Alergic ! Ce neplacut poate sa fie ! Nu sant sigur cum a inceput , dar e tare neplacut . Am gasit cateva recomandari pe internet , ce sa fac , ce sa nu fac , ca sa scap de aceasta oribila manifestare a reactiei alergice care i-mi da peste cap toata ziua . Dar ce ma enerveaza cel mai mult , e recomandarea sa nu ies afara , acum cand e cel mai placut .... M-am inscris la acet FORUM , sa va spun ce fac eu : -sant alergic la polen , la tot polenul din lume , ( poate mai putin le cel din Japonia , acolo nu am avut probleme ), asa ca dupa ce am fost la medic si mi-a spus ca nu prea exista tratament ( mi-a recomandat sa vorbesc cu americanii sau cu rusi sa ma trimeata pe MARTE , acolo nu e inca POLEN ) si ca de fapt " sant alergic numai din vina mea " ( cine stie a cui e vina , eu zic ca nu e alta decat proasta calitate a aerului si a alimentelor ), m-am hotarat sa ma pedebsesc , asa ca tot ce am gasit pe internet ca fiind INTERZIS celor alergici , adica mie , am inceput sa fac . Exemplu : NU IESI AFARA CAND E SOARE , USCAT SI VANT ! Am iesit , mi-am luat rucsacul si la drum , prin padurea inflorita , inverzita , rezultatul : o criza puternica , ochi au devenit izvoare , nasul parau si stranutam de au fugit si mistretii de noi si ce sa mai zic , respiram zgomotos de zici ca aveam o fluierice in gat ! A durat 3 ore in care am baut apa cat am putut si am facut HAZ DE NECAZ , dupa care nu am mai avut vreo trei zile nimic . Azi dimineata m-am trezit cu ochi cat cepele , dar nu cepe din acelea cu coaja neteda , ci din acelea creponate , dar nu mai am mancarimea aceea nesuferita si nici nu mai curg . Stiti proverbul : CUI PE CUI SE SCOATE ! ? Poate e valabil , eu cel putin vreau sa incerc . Sant sigur , ca asa cum am citit pe forum despre tratamentele care se incearca ca dureaza mult si ca rezultatele sant ..... , poate nu sant , dar costa ... , cel putin tratamentul meu nu costa .

Asta nu inseamna ca nu am incercat si alceva ! Am gasit in Germania un produs din chimin , ulei de chimin , conoscut acolo ca si " SCHWARZEKÜMMELÖL ", pe care l-am luat timp de un an si care intradevar mi-a facut bine . Este natural si nu are efecte secundare . Se recomanda trei pastile pe zi , eu luam numai una , era de ajuns . Acuma sant de ceva vreme in Romania si aici nu se gaseste , asa ca am recurs la razboiul cu polenul , mai nsus pomenit . Cu toate efectele neplacute , am refuzat tot timpul sa iau medicamente sau sa folosesc hidrocortizon . Au efecte secundare si dau si dependenta !

Va doresc sanatate !

Da, noi, adica eu si fie`mea. Ca sotul are alte alergii.

Eu la polenul plantei ambrozia din luna august iar fi`mea acum primavara.

Probeleme sunt 2, momentan: NU se gaseste vaccin de desensibilizare pt ambrozia, nu importa Romania; iar fie`mea nu are inca 3 ani, deci nu o pot testa.

Sunt terminata psihic cand o vad cum tuseste si are secretii de nu mai stim ce sa facem. E crunt ! As vrea sa fac ceva pt ea sa nu aibe probleme mai tarziu.

Deocamdata luam Claritine.

Sa mai pomenesc ca in tot orasul asta "minunat" sunt 3 medici alergologi ?! ... Nici nu ma risc sa o duc pe fie`mea la careva dintre ei. Inafara de faptul ca este vina noastra, a mea si a sotului - ca Giulia a mostenit terenul alergic si ca vaaaai ce greeeu va fi pt ea mai tarziu, nu au fost in stare sa mi spuna nimic ...

[xx(]

________________________________________id="red">

Daria &id="Trebuchet MS"> [zana]id="red"> GIULIAid="Trebuchet MS">_(2004_08_16)id="Trebuchet MS">id="red">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...