otis Publicat Mai 5, 2006 Raport Distribuie Publicat Mai 5, 2006 Indraznesc sa adresez si eu o intrebare. Sunt noua pe forum, dar am citit cu multa atentie tot ce-am gasit legat de probelemele cu sarcina. Intai am sa va povestesc ceea ce mi s-a intamplat. In dec 2004 am ramas insarcinata. Totul a decurs normal pana in aprilie cand in timpul unui act sexual mi s-a pronit o hemoragie puternica. M-am dus de urgenta la spital si mi s-a spus ca voi pierde sarcina deoarece mi s-a deschis colul si nu se mai poate face nimic. La insistentele mele dr. m-a cerclat la cald. Din aprilie pana in iunie am stat la pat cu hemoragii saptamanale. In 19 iunie mi s-a rupt apa si mi s-a recomandata sa " ma deplasez" cu masina proprie la Cluj, sunt din Oradea, pentru a naste acolo, deoarece la maternitatea din Oradea nu aveau sulfactant, substanta care era necesara copilului pentru a i se dezvolta plaminii. Am mai stat cu membranele rupte 4 zile la Cluj dupa care mi s-a indepartat firul de cerclaj si mi s-a intrerupt administarea de tocolitice si am nascut un baietel cu o greutate de 1260g, care a trait 7 zile dupa care a decedat din neglijenta unei asistente care a deconectat aparatul care-i monitoriza respiratia si bataile inimii. Mentionez ca, copilul repirand singur la nastere nu i s-a mai administrat sulfactant, iar dupa deces am vazut fisa medicala unde era specificat " lipsa sulfactant". Mi s-a spus ca la urmatoareasarcina va trebui sa mi se cercleze colul de la 14 sapt. cel tarziu si va trebui sa stau la pat pana la sfarsit. Acum intrebarea: Nu exista nici un tratament de intarire a colului, sau ce l-a facut pe dr. sa creada ca si la a doua sarcina voi avea aceleasi probleme ca si la prima. Va multumesc pentru timpul acordat. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mira_m Postat Mai 5, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 5, 2006 Nu e obligatoriu sa fie la fel! Gandeste pozitiv si va fi bine! Imi pare rau pentru baietelul tau!id="purple"> Don't talk unless you can improve the silence!id="orange"> Mamiid="red">id="size4"> [indecis] & minunea meaid="orange">id="size4"> ( mai 2004)id="green">id="size4"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
arghirmonica Postat Mai 5, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 5, 2006 Draga Otis,Doamne feri sa gandesti asa ...stai linistita...pune-te pe treaba si Doamne Doamne are grija de noi.Imi pare rau de ce ti s-a intamplat ,o tregedie. La cine ai fost la dr la Cluj? te pup si scrie-mi un PM si-ti pove ceva. Monica [gravi] 29+ Cristian si Daniel 4,2 ani Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
otis Postat Mai 5, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Mai 5, 2006 quote:Originally posted by arghirmonicaDraga Otis,Doamne feri sa gandesti asa ...stai linistita...pune-te pe treaba si Doamne Doamne are grija de noi.Imi pare rau de ce ti s-a intamplat ,o tregedie.La cine ai fost la dr la Cluj?te pup si scrie-mi un PM si-ti pove ceva.Monica[gravi] 29+ Cristian si Daniel 4,2 aniid="quote">id="quote">Imi pare foarte rau dar nu stiu ce inseamna un PM, sunt noua pe forum si inca nu m-am acomodat.La Cluj am nascut cu Cruciat, iar de copil s-a ocupat conferentiara " nu stiu cum", ca l-a cat am fost de indurerata nu mai imi aduc aminte numele.Am fost foarte tentati sa-i dam in judecata, dar la cum merg treburile in Romania nu as fi castigat ( s-ar fi schimbat fisa pana nu as fi ajuns eu cu avocatul ), sau chiar daca as fi castigat procesul la ce m-ar fi ajutat. Oricum copilul meu nu mai era. Toata lumea ma incuraja ca voi face altul, de parca un copil era un obiect pe care ai fi putut sa-l inlocuiesti Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
putzuruca Postat Mai 5, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 5, 2006 Draga Otis, Te inteleg prin ce ai trecut. Anul trecut am avut o sarcina oprita in evolutie la sapt 9-10 si suferinta a fost f mare. Imi imaginez prin ce ai trecut tu cu atata chin pt mentinerea sarcinii si apoi neglijenta idioatei aleaia. Imi pare ffff rau. Trebuie sa fii optimista ca totul va fi bine si oricum va trebui sa fii mai precauta. Iti doresc tot binele din lume si in curand sa ne dai de veste doua liniute. Pupicei putzuruca [gravi]18+ http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20061002/dt/7/k/e5fe/preg.png Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mira_m Postat Mai 5, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 5, 2006 Otis, in dreptul utilizatorului caruia vrei sa-i scrii, este o caseta PMid="red">. Apesi pe ea pentru a-i trimite un mesaj privat( mesaj care va fi citit doar de persoana respectiva, el neaparand pe forum!id="teal"> Don't talk unless you can improve the silence!id="orange"> Mamiid="red">id="size4"> [indecis] & minunea meaid="orange">id="size4"> ( mai 2004)id="green">id="size4"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
otis Postat Mai 6, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Mai 6, 2006 Ar mai fi o problema, nu legata de cele 2 liniute de care spui tu, ci legata de perioada de la 4 la 9 luni, cand va trebui sa stau legata de pat si cu spaima ca iar s-ar putea repeta istoria. Iar o alta mare problema ar mai fi prietenul meu care nu se prea grabeste sa incercam din nou. Invidiez gravidutele care merg la lucru pana in ultimul moment, care se plimba sau merg la cumparaturi, si nici nu mi-am imaginat ca nu voi fi si eu una dintre ele. O alta problema este si varsta pe care o am, adica 31 si 1/2, si daca stau prea mult pe ganduri va fi mult prea tarziu. M-am gandit si la varianta gasirii unei mame surogat, care sa poarte embrionul fecundat sau in ultima instanta la varianta infierii. Mi se rupe sufletul cand vad la TV copii abandonati de mame in spitale sau chiar mai rau omorati. Dupa parerea mea acele femei ar trebui sterilizate, sa nu mai faca asemenea lucruri. Off cat de nedrepta este lumea in care traim... M-am intins la povesti dar tot n-am aflat un raspuns la intrebarea mea. Am fost si la medic homeopat care mi-a spus ca se va rezolva problema mea cu colul, dar Dzeu mai stie ce sa cred. Nu ma consider o pesimista, dar cateodata pun raul in fata. Cand eram insarcinata si mi-au aparut problemele, plangeam inruna si ma rugam la Dzeu sa ma ajute sa duc sarcina pana la capat si sa am un copil sanatos. Citeam intuna carti de rugaciuni si stropeam toata casa cu apa sfintita. Si tot nu mi-a fost de folos. Probabil ca Dzeu era ocupat cu alte treburi mai importante. Se spune ca Dzeu iti da numai atat cat poti duce. Eu cred ca am dus destul si ca daca mai primesc o asemenea lovitura ma duc eu de tot. Poate c-am luat-o razna, dar sa stiti ca nimeni nu poate sa stie prin ce-am trecut, si nu doresc nimanui s-o afle. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
miti2004 Postat Mai 6, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 6, 2006 draga otis te rog nu mai gandi asa, trebuie sa incerci in continuare pt ca esti inca f tanara, la varsta ta multe femei inca se gandesc daca nu e prea devreme pt un copil...pai tu mai ai timp sa faci inca 4 draga mea...trebuie doar sa va apucati de treaba si vine si bebe... iar legat de pierderea sarcinii, daca s-a intamplat o data asta nu inseamna ca se va repeta, sunt mamici care au avut prima sarcina usoara si mari probleme la a doua...mai bine te duci frumusel la un doctor bun si vezi ce-ti spune... hai, capul sus si multa sanatate , miti Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
codruta_grg Postat Mai 7, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 7, 2006 Draga Otis, imi pare rau pentru baietelul tau (si eu am pierdut o sarcina la 32 saptamani din greseala unui doctor). Acum am o fetita frumoasa si sanatoasa. Dar n-am avut o sarcina fara probleme. La 7 saptamani iminenta de avort (din momentul acela am stat 2 luni la pat pana la fixarea bine a sarcinii). Din saptamana 25 am avut contractii, iar in ultimele saptamani (am nascut la 37 spatamani) am stat doar la pat. Sunt viitoare mamici cu probleme mult mai grave ca ale tale. Daca trebuie sa stai la pat 8 luni, atunci vei sta. Iti doresc o sarcina cat mai rapida si una fara probleme. Sanatate multa si pune-te pe treaba. Eu indata implinesc 32 de ani. Important e sa te simti tu tanara. Codrutaid="orange">id="Georgia"> &id="orange">id="Georgia"> [copil] Petra Alexandraid="orange">id="Georgia"> (9 august 2005)id="orange"> [foto] & SCOALA SKI Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tanima_i2002 Postat Mai 7, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 7, 2006 Otis, primul lucru care trebuie sa il faci este sa vezi daca nu carecumva ai si probleme de sanatate. Fa-ti niste analize, daca nu deja le-ai facut. Vezi cum stai cu infectiile, virusii si asa mai departe. Inainte de o noua sarcina organismul trebuie sa fie sanatos si puternic, zic eu, sa fie capabil sa primeasca un nou locatar. Dupa aceea mergi la un dr bun care sa te supravegheze intreaga perioada si care sa iti dea un tratament de sustinere. si nu in ultimul rand sa te protejezi: concediul medical cel putin in primele luni cand bebelusul este in formare, sa nu ridici, sa nu faci efort, sa nu mergi mult, sa nu urci scari... Cam asta fac eu, fiind la a treia sarcina (doua pierdute) si cu ajutorul tratamentului adecvat eu sper sa ajung la 40 de saptamani fara probleme desi am avut si am inca contractii de la 4 saptamani. Sa stii ca si eu am avut o obsesie cu colul ca simteam tot timpul ca ma apasa ceva jos si la 10 sapt mi-a masurat o dr colul si aveam 20mm, iar acum la 15 saptamani la eco morfologica am 36mm, ce e drept masurat de un dr ecografist mult mai competent. Important este ca e si inchis. Dar a contat f mult faptul ca m-am menajat. Eu zic ca trebuie numai sa iti faci curaj sa o iei de la capat. Bafta multa. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.