Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Unghii incarnate

Recommended Posts

Ma fetelor, am o problema mare. Imi cresc unghiile de la picioare(la degetele groase), incarnate. Ma dor de nu mai pot si daca incerc sa le tai la colturi, totusi mai ramane un pic de colt care nu pot sa il iau, ca asta ar insemna sa imi despic juma din pielea de pe deget. Tot fac puroie(infectii), mai scobesc acolo cu speranta ca poate mai apuc un mic coltisor sa il iau, in fine am niste dureri urate. Nu vreau sa ajung la urgente, ca acolo ma taie "pe viu". (la puroi, anestezia nu isi face efectul). Chestia asta se intampla pe fiecare luna aproape... Daca cumva scap intr-o luna, cu siguranta ca in urmatoarea nu mai scap, si m-am saturat! Nu exista cumva o solutie? Imi vine sa imi extirpez unghiile cu totul, ca mai bine fara decat sa creasca in carne...

Am incercat cu biter suedez, si cu mai multe medicamente de la farmacie, dar nimic nu imi trece, atata timp cat clturile acelea de unghie sunt acolo. Trebuie intai sa le trag pe ele,(dar nu le prind tot timpul), si apoi sa aplic tratament de dezinfectare.

Stiti voi ceva sa fac? Nu stiu, orice ca de exemplu acuma iar sunt cu un deget in aer.

multumesc mult!

Adinella

"Cand Dumnezeu este cu tine, nimeni nu poate sta imptriva ta"!

Andrei si Adriana

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si eu am aceeasi problema. Dupa ce imi scot colturile imi impachetez degetele in vata cu Rivanol si dorm asa. Ma mai infectez, dar nu foarte des. Inainte de operatiune stau cu picioarele o jumatate de ora in apa cu gel de dus, sa se inmoaie bine.

Solutia ar fi sa le lasi sa creasca si sa le tai drept. La mine n-a functionat, ma dureau groaznic colturile, la prietena mea da.

Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Si eu am aceeasi pb de cand ma stiu,dar eu merg la pedichiurista.daca totusi nu vrei sa mergi acolo,(desi te sfatuiesc sa o faci),incearca sa fi f atenta cum le scoti, fiinca tu nu faci decat sa-ti rupi unghia si coltul ramane acolo de aici si infectia.Exista in magazine, unelete speciale pt asa ceva, se numesc chiurete(eu nu-s multumita de cele de pe piata).Daca cunosti pe cineva care lucreaza in coafor, roaga sa-ti faca rost de chiureta nr 2(dar cele cu maner de plastic).Totusi este mai coplicat sa faci operatiunea asta singura, chiar si atunci cand sti cum se face, fiinca pozitia este incomoda.Asa ca totusi te sfatuiesc sa mergi la un salon si sa lasi pe cineva care se pricepe sa fac operatiunea asta daca nu vrei sa patesti ceva mai nasol.

In momentul de fata,fiinca totcmai ti-ai chinuit degetul, nu prea ai ce face decat sa dezinfectezi bine si sa lasi degetul sa respire, nu-l bandaja ca nu faci decat sa coaca.Nu pune rivanol, dezinfecteaza cu apa oxigenata si aplica praful de la un antibiotic.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)id="red">

2+1

Si eu am problema aceasta ... sau sa zic mai bine " am avut-o " ????

Imi cresteau unghiile , in special de la degetul mare de la picior , incarnate . Si aveam niste dureri de nu puteam sa dorm noaptea . O data am patit-o rau de tot , am ajuns sa am frisoane , febra , a inceput sa-mi pulseze in locul respectiv ... rau de tot a fost . Am fost la spital , la chirurgie si asa cu puroi , mi-au facut anestezie , care a tinut , mi-au taiat patul unghial si mi-au scos un sfert din unghie afara . Dar ce au scos la loc nu mai creste niciodata ... poate intr-un fel e mai bine ca la unghia respectiva nu mai am probleme de atunci , de fapt nici nu as mai avea cum sa am ca nu mai iese nimik direct din carne . Toata smecheria este sa taiati unghiile patrat nu rotunjit .

Tot asa am avut anul trecut o unghie si am scapat de ea in felul urmator : am dizolvat in apa cat mai calda tablete de CLORAMIN B , am tinut picioarele cam 1/2 ora , apoi incet-incet , cu o forfecutza speciala de unghii pe care am tinut-o la flacara pentru dezinfectare ( dar am lasat-o sa se raceasca), am inceput sa " scobesc " in locul cu pricina . Si asa , in timp de vreo 3 zile , am reusit sa scot coltul acela afurisit care nu-mi dadea pace .

Ar mai fi si varianta cu pedichiura , numai sa te asiguri ca sunt sterile ustensilele cu care lucreaza tipa . Si asa , cu pedichiura , am scapat o data de o unghie cu probleme , dar tipa respectiva avea aparat de sterilizat si a scos direct din el " sculele " cu care m-a " torturat ".

Dar cel mai sigur si mai sigur e faza cu dr. chirurg sau mai poti incerca si la dermatologie .

Iar in privinta incaltamintei , de cand am avut probleme si am ajuns la spital , dr. mi-a recomandat pantofi cu varful patratos , nu ascutiti si cat mai lejeri , sa nu simt ca imi preseaza unghiile .

Sanatate multa !!!

albumele noastre

Multumesc fetelor,id="blue"> la chirurgie nu merg ca mi-e frica de mor!

Cand eram in luna a 9 de sarcina in loc sa imi vad de "dusul sarcinii cu tot ce implica ea", eu sufeream de durerile de la un picior... Mi se umflase de nici in papuci nu mai puteam intra, o infectie f. urata!!!

Patrate am incercat sa le tai, dar e cu mult mai rau cand imi cresc deoarece simt ca ma inteapa si mai rau ... in fine, nua dat roade nici metoda asta.

Cred ca o sa merg la pedichiurista, dar inainte de asta aplic si metoda cu statul in apa ora si apoi scormonit acolo, poate poate reusesc sa scap...

Adinella

"Cand Dumnezeu este cu tine, nimeni nu poate sta imptriva ta"!

Andrei si Adriana

Si eu am avut problema asta si le-am operat. Se infectasera rau de tot si n-a mai fost alta solutie. Dr. nu a scos unghia, doar a taiat-o drept si de atunci nu mai intra in carne, creste drept. Pe de alta parte, mama a fost si i-a scos ungia de citeva ori si tot are probleme, cred ca depinde foarte mult de medic.

Din cite am mai citit eu, o solutie ar fi pilirea unghiei pentru a o subtia (trebuie facuta zilnic citeva saptamini si cei care au facut-o spun ca pe masura ce se subtiaza se ridica). Pe linga chestia asta, sub unghie bagati (daca puteti) o bucatica de ceva (lemn, hirtie, plastic) pentru a ridica unghia.

Si eu am aceesi problema, dar nu tot timpul. Depinde cum nimeresc sa imi tai unghiile.

La pedichiura nu suport sa merg pt ca ma gadil tare la picioare, abia ma suport pe mine [:D]

Anul trecut in vara am avut o infectie urata la o unghie si am tratat-o cu crema cu ihtiol, iar dupa ce s-a retras infectia am reusit sa imi tai unghia.

Flaviaid="purple"> (sotie si mamica fericita)

Eu pana sa nasc nu am avut nimic la unghii. Am luat din maternitate infectia (era canicula si cum am stat o saptanana in spital, ca am nascut prin cezariana, am facut dus in slapi. De stiam ce urmeaza imi puneam cizme de cauciuc).

Aveam puroi aproape la toate unghiile si nu puteam lua antibiotice ca alaptam. Din cauza infectiei am facut de doua ori mastita, cu febra, frisoane, etc. Cand am ajuns la chirurgie cu mastita, mi-am zis hai sa-i arat si unghiile ca poate imi da ceva unguent.

Nici n-a vrut sa auda, m-a pus urgent pe masa si mi-a 'curatat' doua degete. Si cu 10 zile antibiotic mi-a trecut puroiul, dar si azi, dupa un an si jumatate ma dor unghiile, fara sa am puroi la ele.

Mari & Bianca(18.07.2004)

Oamenii uita ce ai zis sau ce ai facut, dar nu uita niciodata cum i-ai facut sa se simta.

http://community.webshots.com/user/viermisor100

quote:Originally posted by adinell

Multumesc fetelor,id="blue"> la chirurgie nu merg ca mi-e frica de mor! Cand eram in luna a 9 de sarcina in loc sa imi vad de "dusul sarcinii cu tot ce implica ea", eu sufeream de durerile de la un picior... Mi se umflase de nici in papuci nu mai puteam intra, o infectie f. urata!!!Patrate am incercat sa le tai, dar e cu mult mai rau cand imi cresc deoarece simt ca ma inteapa si mai rau ... in fine, nua dat roade nici metoda asta. Cred ca o sa merg la pedichiurista, dar inainte de asta aplic si metoda cu statul in apa ora si apoi scormonit acolo, poate poate reusesc sa scap...Adinella"Cand Dumnezeu este cu tine, nimeni nu poate sta imptriva ta"!Andrei si Adriana

id="quote">id="quote">si eu am avut aceeasi problema si imi pare rau sa iti spun ca tot la dr va trebui sa ajungi....cu cat mergi mai repede cu atat mai bine...eu am incercat toate solutiile posibile si imposibil tot de frica dr dar degeaba! se umfla degetul ingrozitor....nici soseta nu o mai suportam...daca ma calca cainele meu pechinez pe picior urlam de parca m-ar fi calcat un cal...nu suportam noaptea nici macar cearceaful...plus ca supura..si mirosea oribil...exista posibilitatea sa imi treaca cu Betadina dar dupa 2-3 sapt imi aparea iar ...ai grija in schimb si cu dr...am fost la policlinica de langa fabrica de tigarete(la grozavesti) de 3 ori m-a operat fara succes..si pana la urma am fost la municipal si a fost o.k. ! de 3 ani nu mai am probleme...e adevarat ca acolo unde au scos parte din unghie nu a mai crescut...e mai bine pe-o parte pentru ca nu mai am pb...dar ma enerveaza ca e inestetica...dar deh...nu am ce face!! eu te sfatuiesc sa mergi la dr....nu mai sta cu durerea aiurea ca va fi bine!!Ce straniu lucru: vremea! Deodata pe pereteTe vezi aievea numai in stersele portreteTe recunosti in ele, dar nu si-n fatza ta,Caci trupul tau te uita, dar tu nu-l poti uita!http://community.webshots.com/user/ana_maria222[/b] poze noi....

Chiar acum ma lupt cu aceasta problema.Mi s-au incarnat rau unghiile de la degetele mari de la picioare si ma doooor...Chiar daca port incaltaminte lejera,tot ma jeneaza.

M-au sfatuit 2 prietene,care au trecut prin asta,sa le las ca creasca,sa tai unghia drept si sa astept sa iasa coltul pana cand unghia devine patrata.Sincer,nu ma incanta deloc sa am unghiile patrate,insa nu am incotro.

Pupici si multa sanatate [flo]

Flori

Noi

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...