Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

testul woodworth-mathews


Recommended Posts

Buna tuturor.

Ieri,cand mi-am luat baietelul de la gradinita,am primit de la doamna educatoare rezultatele unor teste,"proba frazelor absurde" si "testul Woodworth-Mathews".

Poate cineva sa-mi spuna mai multe despre aceste teste?

Multumesc.

 

mona

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Uite ce am gasit pe Internet:

Test de temperament W – M ( Woodworth – Mathews)

Pentru determinarea structurii temperamentale, a dezechilibrelor care nu depasesc granita normalului, a tendintelor care pot evolua catre aceasta granita. Itemi semnificativi: emotivitatea, obsesiuni si psihastenie, tendinte schizoide, tendinte paranoice, tendinte depresive si ipohondrice, tendinte impulsive si epileptice.

 

Mi se pare ciudat ca se dau teste copiilor fara a preveni parinti si fara a avea acordul acestora...

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asta este ce ne-a predat noua profu la curs :

 

Chestionarul W-M (Woodworth-Matthew)

Este un chestionar elaborat pentru depistarea recruþilor cu probleme de comportament sau tulburãri mentale din armata americanã în primul rãzboi mondial. Este o încercare de a standardiza un interviu psihiatric, iar itemii se referã la diferite simptome psihiatrice sau comportamentale anormale (ex: fobii, obsesii ºi compulsii, tulburãri alimentare ºi de somn, idei bizare).

În elaborarea testului accentul a fost pus pe validarea de conþinut. Au fost reþinuþi în test numai itemii care discriminau foarte bine între diversele categorii de pacienþi ºi lotul de normali.

Testul are 76 itemi ºi se poate aplica individual sau în grup, de regulã fãrã limitã de timp. În general, se aplicã persoanelor de peste 17-18 ani. La itemi se rãspunde prin DA sau NU.

Testul mãsoarã urmãtoarele tendinþe:

1. emotivitatea – tendinþa dispoziþiei de a oscila rapid, reactivitate emoþioanalã crescutã ºi excitabilitate.

Ex: Te sperii în mijlocul nopþii?

Eºti totdeauna pornit pe ceartã?

2. obsesii ºi psihastenie (tendinþele obsesiv-compulsive) – tendinþa de a rumina (tendinþa de a repeta obsesiv în minte anumite idei de care individul nu poate scãpa însoþite de o stare de tensiune interioarã care se descarcã prin aºa-numitele compulsii).

Compulsiile sunt comportamente stereotipe, repetitive prin care individul încearcã sã scape de anxietatea ºi tensiunea interioarã.

Ex: - te întorci sã verifici uºa de n ori când pleci de acasã;

- „am uitat sau nu sã închid aragazul?”;

- obsesia curãþeniei – foarte des întâlnitã la femei;

- obsesia ordinei;

- compulsia mâncatului – în special de dulciuri – des întâlnitã la femei;

- compulsia bãutului de alcool – foarte des întâlnitã la bãrbaþi.

Psihastenicul este lipsit adesea de energie, este obosit de frãmântãrile lui interioare, nesigur pe sine ºi plin de îndoieli.

Acest termen de psihastenie nu se mai foloseºte actualmente, fiind înlocuit de termenul de „tulburare obsesiv-compulsivã”).

Ex: Când te afli la înãlþime simþi nevoia sã sari în gol?

Te simþi aproape întotdeauna obosit?

 

3.Tendinte schizoide – se refera la tendinta de insingurare, de a se refugia intr-o lume prorie, ireala, tendinta de a avea trairi si idei bizare, neobisnuite.

Exemplu de item: Ai uneori impresia ca nu esti la fel ca ceilalti?

Iti inchipui adesea ca ai o alta viata decat cea de toate zilele?

4. Tendinte paranoice – tendinta de a trai intens idei legate de persecutie, gelozie, nedreptate, deposedare, idei care se impun gandirii cu o forta foarte mare si care adesea sunt sistematizate printr-o logica personala.

Exemplu de item: Sefii tai se poarta bine cu tine?

Te supara adesea gandul ca esti urmarit?

5. Tendinte depresive si hipocondriace( ipohondre) – tendinta de a trai stari de tristete, melancolie, apasare, asociate cu preocupari legate de sanatate.

Exemplu de item: Ai des dureri?

Esti adesea plictisit, suparat?

6. Tendinte impulsive si epileptice – tendinta de a actiona impulsiv, necontrolat, sub efectul starii de moment( probleme de control al impulsurilor legate de alcool, alimentatie, jocuri de noroc etc.). Itemii de la aceasta scala vizeaza si anumite simptome pe care le traieste un epileptoid.

Exemplu de item: Ai fugit pana acum de acasa?

Simti adesea ca vederea ti se tulbura?

7. Tendinte la instabilitate – lipsa de constanta sau de statornicie pe diferite planuri ale vietii, tendinte impulsive, nervozitate.

Exemplu de item: Iti place sa-ti schimbi des ocupatia?

Ati avut / aveti ticuri nervoase?

8. Tendinte antisociale si perversiuni – tendinta la sadism, agresivitate, comportamente infractionale, antisociale.

Exemplu de item: Ti-ar placea o meserie unde se ucid animale?

Ai avut dorinta sa furi pana acum?

Tendintele sunt unipolare.In test sunt semnificative numai daca ating un anumit scor.Daca nu ating acel prag, ele nu se interpreteaza.

 

Scorarea raspunsurilor

 

Se acorda 1 punct pentru fiecare raspuns care corespunde cu cheia de scorare. Apoi se face suma punctelor la fiecare tendinta, iar scorul brut se inmulteste cu un coeficient pentru a avea la fiecare tendinta un scor standard. Daca acest scor standard este mai mic decat 120, rezultatul este nesemnificativ. Daca scorul este intre 120 – 240, acesta indica o tendinta destul de accentuata si vizibila in comportament. Daca scorul este mai mare decat 240, atunci acesta indica o tendinta hiperaccentuata care poate da nastere la tulburari serioase de comportament. Nu este obligatoriu ca tendinta sa coreleze si cu un diagnostic psihiatric.

 

Utilitatea testului

 

W.M. este unul din cele mai folosite teste in Romania, mai ales in clinica, dar si in armata si mediile industriale pentru a depista eventualitatea unor probleme serioase de comportament. Ramane foarte aplicat chiar daca nu se cunosc studii de validare dupa criterii moderne si in ciuda faptului ca este considerat demodat din punct de vedere terminologic. Testul ramane util pentru ca semnaleaza rapid niste tendinte situate intr-o anumita directie, fara ca asta sa coreleze cu diagnosticul respectiv. Este un test usor de aplicat. Dezavantaj major – transparenta itemilor, ceea ce-l face usor de trucat, trisat. Testul nu are scala de control si de aceea el este folosit mai frecvent pe subiecti cu un nivel cel mult mediu de instruire si de inteligenta.

 

 

 

 

Gianina si Simona Andreea(24.07.2003)

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna!

Vad ca fetele ti-au scris deja si ti-au dat niste informatii cat se poate de corecte. Eu am folosit testul asta pe cateva sute de adolescenti in decurs de doi ani. Nu ai de ce sa fii ingrijorata pt ca i-a fost aplicat acest test copilasului tau(desi la gradinitza un asemenea test mi se pare ptin exagerat,fiind alte teste care pot fi aplicate la aceasta varsta). A pune intrebari de genul te intorci din drum pt a verifica daca ai uitata ceva nu sunt intrebari pt gradinitza in orice caz. Acelasi lucru pot zice si despre proba frazelor absurde(ce varsta are baietelul tau si la ce gradinitza este?exista vreun psihopedagog acolo sau au fost testele aplicate de doamna invatatoare?)

Salutari acum si toate cele bune

 

poze aici

 

'Limitat in natura sa, infinit in dorintele sale,

omul este un zeu cazut

Ce-si aminteste de ceruri!'

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Orice test li se aplica copiilor, ar trebui ca educatoarea impreuna cu psihologul(banuiesc ca un psiholog aplica testele, nu altcineva!) ar trebui sa explice parintilor ce inseana testul respectiv, ce urmareste , si mai ales ce semnificatie au rezultatele.

 

....asta pornind dela premisa ca totusi se aplica copiilor teste pt copii, nu altceva!

 

Cere educatoarei detalii, vezi ce-ti spune, nu e normal sa-ti puna inbrate niste rezultate si sa nu sti ce e cu ele.

 

http://uk.photos.yahoo.com/ph/anca_0901//my_photos

 

anca si matei(4 iulie 2005)

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult pentru informatii.

Baietelul meu are 7 ani si 3luni,urmeaza sa mearga in toamna la scoala.

Doamna educatoare e si psiholog,asa ca destul de frecvent le aplica copiilor diverse teste.Am primit odata cu rezultatele testelor si cateva recomandari.Insa nu stiu cat de "corecte" sunt raspunsurile date de Radu,pentru ca daca ii ceri sa raspunda la genul acela de intrebari,mai ales prin da sau nu,sigur raspunsurile sunt date in functie de dispozitia de moment,plus ca la capitolul imaginatie sta extraordinar...

La proba frazelor absurde concluzia a fost"capacitate critica a gandirii,cu privire la continutul frazelor,la sesizarea absurdului,a sensului logic -100%.

La testul Woodworth-Mathews:personalitatea:subiect incarcat cu variate tendinte psihoneurotice

1.Tendinte evidente ale emotivitatii simple(schimbare brusca si nemotivata a dispozitiei,vibrare anormala la solicitari afective,chiar minime- 242!!!!!

2.tendinte evidente de psihastenie-nehotarare,indoiala,sentiment de nesiguranta proprie-140

3.evidente tendinte schizoide 160(schimbarea rapida a directiei gandirii,vatamarea activitatii afective si voluntare

4.tendinte paranoice 160 - idei himerice,de persecutie,gelozie fara rost

5. tendinte depresive si ipohondrice 200

6.slabe tendinte cu manifestari fara insemnatate,impulsive si epileptice 72

7.evidente tendinte catre instabilitate 200

8.evidente tendinte antisociale 156 - nu este de acord cu ordinea sociala,nu respecta regulile sociale.

 

Oare e chiar atat de grav precum pare???

Tot la gradi a facut si un test IQ,rezultatul a fost 122.

Intradevar,este un copil sensibil si emotiv,chiar daca uneori isi ascunde emotivitatea bravand sau dandu-se mare...Adevenit gelos dupa nasterea fratelui mai mic,care are un an jumate,insa nu stiu cati copii nu sunt asa.Problema e ca isi maschiaza aceasta gelozie,incearca sa fie ,si chiar reuseste,un frate foarte bun,atent,grijuliu si implicat in viata celui mic.Depresiv?Ce inseamna asta?Ca plange mai des decat inainte,simtindu-se frustrat de reducerea atentiei noastre?Tot timpul vorbim cu el,tinem cont de sentimentele lui si incercam sa-l intelegem.

Iar cu respectatul ordinii sociale...Numai aici,pe forum,am citit despre o gramada de copii care "le mananca zilele" parintilor....

 

Dar daca totusi acest test scoate la lumina laturi ale personalitatii lui pe care noi,parintii,nu le vedem asa cum ar trebui sau cum sunt ele in realitate,care ar fi pasii obligatoriu de urmat pentru ca Radu sa devina un adolescent fara probleme?

Cat adevar contin aceste baterii de teste?

 

mona

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am uitat sa va spun ceva.

Tot timpul la gradi fac teste bazate pe desene,testul omuletului,al copacului,al familiei,etc.Nu stiu daca Radu,care are foarte mare talent la desen(o spun profesorii,nu noi) a desenat de doua ori la fel...Ba ni s-a spus ca se simte exclus din familie pentru ca s-a desenat o data intr-o parte cu picioarele nu stiu cum orientate,ba ca se simte"centrul universului" atunci cand era pozitionat pe mijlocul paginii.Isi desena multe buzunare,inseamna ca are secrete sau ca ii plac aspectele materiale,apoi a renuntat la buzunare si a inceput sa le deseneze personajelor sepci si centuri,iar nu a fost bine....Daca pe un panou pe care au desenat toti copiii si-a incercuit desenul,iar a fost o problema:are tendinta de a se izola de restul lumii...Cand l-am intrebat de ce a incercuit desenul lui mi-a raspuns:"ca sa-l gasesti tu mai repede,nu vezi cat de multe sunt?"

Nu stiu ce sa mai cred,nu suntem genul de parinti care sa nu recunoasca cand copiii lor au probleme,nu spunem ca Radu e perfect dar totusi este un copil de 7 ani care se poarta ca atare.

 

 

mona

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mie mi se pare ca educatoare (care e si psiholog) foloseste copiii pe post de cobai.

Cat de tanara e ? De abia a terminat facultatea ?

Pentru ca dupa cat de dornica pare sa isi puna in aplicatie cunostintele eu asa as zice. Sau pregateste vreun doctorat !?

 

Ca sa fii tu linistita cred ca ar trebui sa te duci cu cel mic sa il vada un alt psiholog ca sa auzi si o alta parere.

 

Sanziana & Marina (03/10/2004)

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

 

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by sanziana72

Ca sa fii tu linistita cred ca ar trebui sa te duci cu cel mic sa il vada un alt psiholog ca sa auzi si o alta parere.


id="quote">id="quote">Asta daca intradevar ai motive personale de ingrijorare, altfel nu vad de ce ti-ai stresa copilul inutil cu tot felul de evaluari. Excesul de zel al unei educatoare care aplica total aiurea teste copiilor pe mine nu m-ar pune pe ganduri (nu cu privire la copilul meu adica, poate cu privire la capacitatile ei profesionale [bang]). Exista teste speciale pentru copii, nu vad de ce le-ai folosi pe cele pentru adulti. Si nu vad de ce trebuie ea sa le faca testele astea copiilor, din cate stiu exista metode de evaluare specifice muncii de educatoare, ar trebui sa se limiteze la ele....parerea mea. [}:)]Adelaid="red"> [iepu] si Andrei (26.09.2004) id="blue"> [copil] 1 an +id="red">Povestea nasterii id="limegreen">; Babyexpo id="limegreen">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand nu mi se pare normal ca educatoarea sa aplice ce teste are ea chef pe copii.

 

Sunt anumite teste care nu se aplica copiilor ci numai adultilor.

 

In al doilea rand, daca copilul tau are un comportament normal, va intelegeti bine, nu are probleme cu invatatul, de ce sa iti faci griji?

Daca incepem toti sa facem vizite la unii psihologi, descopera cel putin ceva in neregula la fiecare [:D]

 

I plan on living forever. So far, so good id="size4">id="Courier New">id="teal">[:D]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...