Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cat e de importanta vechimea?

mira_m

Recommended Posts

Sau mai bine zis continuitatea pe cartea de munca. Eu am iesit din CIC si din motive obiective (sunt profesor)imi voi relua actiivtatea in luna septembrie.

Ca sa nu am intrerupere pe cartea de munca voi incheia un contract de asigurare. Mai am varianta de a-mi plati contributia angajandu-ma doar scriptic, la o firma.

Dar cat e de importanta aceasta continuitate sau pot lejer sa fac intrerupere patru luni, din moment ce nu peste mult timp vom avea un alt sistem de pensii.id="green">

Don't talk unless you can improve the silence!id="orange">

Mamiid="red">id="size4"> [indecis]& minunea meaid="orange">id="size4"> [ispita] ( mai 2004)id="green">id="size4"> [RO]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Mira,

In invatatmant vechimea neintrerupta e importanta, pentru ca se platesc tot felul de sporuri in functie de vechime, inclusiv sporul de vechime. La firmele private nu se tine cont e aceasta vechime, ci doar la pensie, dar in invatamant da...asa ca daca ai de gand sa ramai tot in sistem incearca sa ai continuitate.

Bafta,

Gabriela si baietii

Gaby, eu ma refeream strict la vechimea in munca, fiindca in invatamant nu am cum sa am din moment ce am intrat in CIC.

Ma intereseaza sa vad ce avantaje am daca imi platesc contributia pentru a nu face intrerupere (in invatamant din pacate am intrerupere, nu mai am ce sa fac)!

Multumesc, oricum!id="green">

Mamiid="red">id="size4"> [indecis]& minunea meaid="orange">id="size4"> [ispita] ( mai 2004)id="green">id="size4"> [RO]

Mira, da-mi voie sa te contrazic, pe perioada in care te afli in concediu de ingrijire a copilului contractul tau de munca este suspendat, dar perioada este asimilata stagiului de cotizare la pensii, cu alte cuvinte nu ai intrerupere pe cartea de munca, vechimea in munca nu este afectata. Numai in momentul in care iti vei da demisia si nu vei avea contract de munca in continuare se intrerupe vechimea.

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.id="size1">id="Comic Sans MS">id="navy">

Si pana la urma cum e? Ca nu postul din inv ma preocupa ci cele cateva luni in care voi avea intrerupere in MUNCA!id="green">

Pe perioada cat nu lucrezi nicaieri si nici nu beneficiezi de CIC se intrerupe vechimea pe cartea de munca. Efecte: stagnarea stagiului de cotizare la pensie, deci va trebui sa lucrezi mai mult cu acele cateva luni/ani cat ai intrerupt activitatea ca sa poti iesi la pensie (pensionarea este de conditionata de 2 factori: varsta si vechimea in munca).

Daca insa inchei un contract de asigurare cu casa de pensii vei beneficia de vechime neintrerupta in munca.

Sistemul nou de pensii nu stiu cat de mult se va schimba incat sa nu mai conteze vechimea in munca (stagiul de cotizare), poate doar va creste varsta de pensionare [bang]

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.id="size1">id="Comic Sans MS">id="navy">

quote:Originally posted by Avalon

Pe perioada cat nu lucrezi nicaieri si nici nu beneficiezi de CIC se intrerupe vechimea pe cartea de munca. Efecte: stagnarea stagiului de cotizare la pensie, deci va trebui sa lucrezi mai mult cu acele cateva luni/ani cat ai intrerupt activitatea ca sa poti iesi la pensie (pensionarea este de conditionata de 2 factori: varsta si vechimea in munca). Daca insa inchei un contract de asigurare cu casa de pensii vei beneficia de vechime neintrerupta in munca.Sistemul nou de pensii nu stiu cat de mult se va schimba incat sa nu mai conteze vechimea in munca (stagiul de cotizare), poate doar va creste varsta de pensionare [bang]*******************************Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.id="size1">id="Comic Sans MS">id="navy">

id="quote">id="quote">Da, se pare ca asta e singura varianta viabila. Pana luni nu pot ajunge insa la casa de pensii. Poate stie cineva amanunte -- cum si cand se incheie acest tip de contract si care sunt obligatiile mele.id="green">Don't talk unless you can improve the silence!id="orange">Mamiid="red">id="size4"> [indecis]& minunea meaid="orange">id="size4"> [ispita] ( mai 2004)id="green">id="size4"> [RO]

Poti incheia acest contract ca asociat unic al unei societati comerciale sau ca persoana fizica. Obligatiile tale sunt sa platesti lunar 29,25% contributia la asigurarile sociale plus 6,5% fond de sanatate la suma asigurata (suma pe care o stabilesti tu si o treci in contractul de asigurare si care nu poate fi mai mica de 330 ron).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...