Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Orfelinatele romanesti


Recommended Posts

Un articol aparut in New York Times scoate la iveala mizeria din orfelinatele romanesti; autoritatile romane contraataca spunand ca informatiile nu mai sunt de actualitate si ca se incearca discreditarea noastra inainte de intrarea in UE. id="teal">id="Comic Sans MS">

 

 

 

Mii de copii din orfelinatele romanesti continua sa traiasca in conditii similare celor de acum zece ani, cand imaginile cu minori legati de scaune, flamanzi si manjiti cu propriile fecale din institutiile de profil din Romania faceau inconjurul lumii, arata un nou raportcitat in editia de miercuri a New York Times.

Investigatia, apartinand grupului Mental Disability Rights International (MDRI), descrie „tacerea lugubra" ce stapaneste un astfel de orfelinat romanesc, unde traiesc 65 de copii abandonati care, „pentru ca nu primesc atentie cand plang, invata sa nu mai planga".

Tacere ce s-ar extinde, dupa cum lasa de inteles NY Times, asupra intregului subiect, avand in vedere ca Romania asteapta ultima evaluare a UE, inclusiv pe tema drepturilor omului, privind pregatirea sa pentru aderarea la Uniune.

Raportul mentioneaza ca intr-un spital psihiatric pentru adulti au fost descoperiti copii „impachetati" in veritabile camasi de forta. Iar cand personalul medical a fost de acord sa o elibereze pe o fata de 17 ani, „pielea ei s-a desprins odata cu panza, lasand in urma o rana deschisa".

 

 

Ziarul il citeaza pe Eric Rosenthal, director executiv al MDRI, potrivit caruia „a fost cel mai oribil lucru pe care l-am vazut in cei 13 ani de cand muncesc aici".

Fapt pentru care MDRI cere Uniunii Europene sa insiste ca Romania sa ia masuri imediate pentru a pune capat abuzurilor de acest fel inainte de inceputul anului viitor.

Potrivit NY Times, asemenea apeluri au dat roade in trecut: in septembrie 2005, cand Turcia a inceput negocierile de aderare la UE, MDRI a dat publicitatii un raport pe tema modului cum terapia cu electrosocuri este folosita fara anestezie in spitalele psihiatrice turce. De atunci, aceasta tara a pus capat practicilor de acest fel.

Publicatia americana o citeaza pe Simona Pella, reprezentanta a Autoritatii Nationale pentru protectia drepturilor copiilor din Romania, care desi nu a vazut raportul MDRI, contesta informatiile incluse in acesta. Ea sustine ca „este vorba despre un raport al unui ONG si este opinia lor... Nu vorbesc despre fapte din intreaga Romania, doar despre cateva cazuri in doua tari".

Potrivit documentului mentionat, desi numarul copiilor din orfelinatele romanesti a scazut de la 170.000, la inceputul deceniului trecut, la doar 30.000, multi dintre acesti copii, in special cei cu dizabilitati, au fost mutati pur si simplu in locatii mai putin vizibile, dar unde conditiile de viata sunt la fel de crancene.

Autoritatile de la Bucuresti au negat aceste informatii. Presedintele Oficiului Roman pentru Adoptii, Teodora Bertzi, a declarat pentru Hotnews.ro ca raportul organizatiei internationale pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati si articolul din The New York Times fac parte dintr-o campanie lansata inaintea publicarii raportului de tara privind Romania.

Ea sustine ca raportul citat de New York Times a fost sub embargo pana la data de 10 mai, cu toate ca acesta fusese facut in urma cu un an si jumatate.

Secretarul de stat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului, Bogdan Panait a spus la randul sau ca articolul din cotidianul american se bazeaza pe informatii din 2004.

El a precizat, intr-o conferinta de presa, ca Romania a facut numeroase progrese in ceea ce priveste drepturile copilului, care pot fi exemple chiar si pentru tarile din Europa de Vest. Bogdan Panait a precizat ca mai sunt insa, foarte multe lucruri de facut in acest domeniu.

"Daca se intampla ca acest raport sa apara pana in iunie, anul trecut, era motiv sa ne sesizam. Imi pare rau ca acest raport cere Comisiei Europene ca Romania sa nu fie primita in Europa ", a mai precizat Panait.

Guvernul a decis miercuri constituirea unei comisii speciale care sa analizeze situatia din institutiile care adapostesc copii cu dizabilitati.

 

Sursa: http://www.hotnews.ro/articol_48054-New-York-Times-Abuzurile-asupra-copiilor-institutionalizati-continua-in-Romania.htm

Ce parere aveti? Articolul prezinta situatia reala sau e defaimator?

Ce am putea face noi, oamenii de rand? Nu ma refer la donarea unor lucrusoare(care nici nu stim daca ajung la copii), ci la imbunatatirea modului in care sunt tratati copiii.id="teal">id="Comic Sans MS">

 


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.

Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

id="size1">id="teal">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sa ne fie rusine ca suntem o tara care nu vrea sa deschida ochii si sa faca ordine acolo unde trebuie facuta.

 

Am un prieten, psiholog, care lucreaza la fundatia Salvatii Copii. Despre cite cazuri de abuzuri am auzit de orice gen, de la cele de natura sexuala pina la furtul ajutoarelor destinate copiilor, te infiori.In mod categoric sint si lucruri bune care au fost realizate in acest sistem, dar cu siguranta ar trebui facute multe si facute repede.

 

[floare3]pentru toti acei inimosi care-si dedica timpul acestor copii!

 

Dana & Anisia [zana]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dar oare numai la noi se intampla asta?Eu nu am auzit acest lucru de la prieteni pe care-i am in Anglia si in Scotia .Si atunci cum ne judeca ei in loc sa-si rezolve propiile probleme?

 

Comorile mele:http://www.geocities.com/nickysweet4u/nickysweet4u.html

They need us :

http://www.unesco.8m.com/Romch/all.htm

We are:

http://ingerifaraaripi.8k.ro/

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu am citit informatia similara aici: http://www.jurnalul.ro/articol_52317/auschwitz_de_romania.html

Pe mine m-a socat si m-a marcat, mai ales pozele. Am citit de doua ori dupa ce am auzit despre asta la TV si tot nu imi venea sa cred ca poate fi adevarat.

 

Putin ma intereseaza de ce ei ne critica pe noi, in timp ce poate si la ei se intampla lucruri similare, pe mine m-a socat realitatea noastra.

 

Lilia si printesa ei Aid="red">Mid="orange">Eid="blue">Lid="red">Iid="purple">Aid="red">id="orange"> (26.09.2004)

 

 

 

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tare cred ca articolul este adevarat :((

Ce cred ca s-ar putea face? Fiecare sa "lupte" cu mentalitatea celor din imediata apropiere (din "patratica" lui).

Sa nu toleram ca proprii copii sa fie tratati asa cum nu trebuie la scoala/gradinita, sa nu intoarcem capul atunci cand un abuz (mai mare sau mai mic) are loc sub ochii nostri.

Ia intrati pe la sectiunile unde se povesteste despre ce patesc unele mamici si bebelusi prin spitale, de ex. Majoritatea cazurilor urate raman acolo, unde s-au petrecut :((

Si, cel mai important, sanctiuni drastice pt. angajatii care sunt descoperiti ca abuzeaza fizic sau psihic bietii copii.

Sa nu ne mai fie teama, lene, jena sa luam atitudine!!!!!

 

 

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by Field_mouse

Nu am cuvinte, e GROAZNIC. Ce fel de oameni sunt?! Ce naiba au ales sa lucreze cu copiii?!?!?!?


id="quote">id="quote">Oameni?Aia nu-s oameni .Comorile mele:http://www.geocities.com/nickysweet4u/nickysweet4u.htmlThey need us :http://www.unesco.8m.com/Romch/all.htmWe are:http://ingerifaraaripi.8k.ro/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Din cite stiu eu: e vorba de copii cu probleme care au fost internati in spitale de psihiatrie din Braila, si autoritatile romane sustin sus si tare ca e vorba de situatia din 2004 care intre timp a fost rezolvata. As fi vrut sa existe si surse neguvernamentale care sa sustina ce spun autoritatile dar nu am gasit.

 

Intre timp se discuta despre situatia adoptiilor ca sursa a articolului defaimator...

 

Eu cred ca nu exista fum fara foc, si ca situatia sigur a fost in felul asta de rea, si este posibil sa fie in continuare la fel. Dar e vorba de copii cu probleme, handicapati sau retardati.

 

 

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

 

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

 

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

 

Poze de la Mot

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...