Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

trigliceridele - nivel ridicat: ce-i de facut ?

Recommended Posts

Buna fetelor,

care stiti, care puteti, ajutati-ma si pe mine: tatalui meu ii ies la analize, in mod constant de fiecare data cand trece printr-o perioada putin mai stresanta, trigliceridele crescute ... asta desi tine regim in continuu aproape ... desi de fiecare data i se prescriu statine etc.

stiti vreo solutie? ... in afara de clasicul sfat "fara emotii, fara enervari, fara necazuri"[bang]

Catrinel

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Trigliceridele trebuiesc analizate ca facind parte din profilul lipidic...deci trebuie stiut si care este valoarea colesterolului (HDL , LDL, raportul dintre ele....). Apoi se poate vorbi de o displipidemie..si analiza pt a se hotari de care tip este. Si inevitabil din pacate...tratament medicamentos.

Si fara consum de tigari si alcool (pt protejarea ficatului si pancreasului).

Editez....ca am uitat sa-ti spun..fara zaharuri si produse zaharoase....si efort fizic de cel putin 3 ori pe saptamina 30 de minue.

Sanatate!

As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.

ceea ce este ciudat - colesterolul este in limita valorilor normale ... tigari si alcool nu poate fi vorba ... dulciuri f rar ca nici nu-i plac ...

unul din medicii la care a fost a avansat ipoteza ca ar fi ceva ereditar (matusa-mea, sora lui, are colesterolul ridicat chiar daca tzine regim)

Catrinel

Si sotul meu are aceasta problema.Mai ales cind trece prin perioade mai lungi de stres.

Ca solutii i s-au propus:regimul alimentar si inlaturarea factorilor de stres.[bang]

Eve

"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga

Si in acest caz...mai ales in acest caz....ramine valabil ce am scris mai sus....Si nu am spus ca dulciurile si alcoolul, tigarile sint cauza...dar ele fac parte din conduita zilnica a bolnavului cu dislipidemie...Iar abstineta..poate contribui si ea macar putin la scaderea trigliceridelor, alaturi de medicatie...

S-au mai vehiculat tratamente cu usturoi, omega 3....ele po ajuta dar nu pot rezolva problema.

Sanatate!

As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.

Si mama mea are aceeasi problema,( trigliceridele si colesterolul LDL de 2 ori limita normala) desi tine regim - dr. i-a explicat ca e o disfunctie metabolica...Nu vreau sa fac reclama, dar a reusit sa revina la limitele normale ( ceea ce nu a mai reusit de ani de zile)cu pastile de Garlic si Omega 3 de la Forever Living Products. Ia de ani de zile medicamente, si i-am mai tot luat si eu diverse produse naturiste, dar la astea s-a vazut imediat rezultatul - a facut analize inainte si dupa tratament, la acelasi laborator.

V

veni, vidi, Victorie!

Trebuie sa aiba activitate fizica moderata zilnic.

Se elimina din alimentatie produsele de patiserie, zaharurile (nici fructe prea multe, deci),grasimile. Se creste consumul de peste (v Omega 3 ), legume, cereale integrale.

Cand a fost cazul, sotul meu a luat Lipanthyl forte.

sanatate!

ag

Colesterolul, produs in mod natural de om este indispensabil pt viata, dar in cantitatii mici, pentru producerea anumitor hormoni si a altor substante necesare bunei functionari a corpuli nostru.

Colesterolul devine periculos atunci cand este in exces. Surplusul de colesterol neutilizat de catre corp incepe sa se depuna in vasele sangvine si sa le blocheze. Daca artera coronariana, se blochiaza, se ajunge la infarct de miocard.

Atunci cand o artera care transporta sange la creier este atinsa se ajunge la accident vascular cerebral.

Trigliceridele:

Organismul are nevoie de energie pentru a functiona. El trebuie sa inmagazineze aceasta energie si s-o distribuie la tesuturi, mai ales la muschi. Trigliceridele se constituie in aceasta rezerva de energie. Ele sunt in mod normal stocate in celulele grase din diferite parti ale corpului.

Trigliceridele provin din aimentatie si sunt prezente in toate grasimile consumate. Ele sunt, de asemenea produse de organism din zahar si alcool. O crestere a trigliceridelor de asemenea poate fi constatata daca este predispus la diabet.

Graul combate colesterolul. Acesta contine 72% acizi grasi esentiali care regleaza nivelul colesterolului si evita depunerea lui pe peretii vaselor de sange.

Germenii de grau puteti sa ii preparati si acasa, aveti nevoie doar de boabe din ultima recolta. Le puneti intr-un vas unde veti turna apa calda cat sa le acopere. Se lasa timp de 12 ore cu un capac deasupra. Apoi se scurge si se lasa timp de alte 12 ore fara apa. Se repeta operatia pana cand veti observa embrionul crescut de aproximativ 5-6 mm (cat sa fie vizibil). Aveti grija sa clatiti bine cand schimbati apa ca sa inlaturati bacilii fermentatiei care dau un gust neplacut. Daca la sfarsit boabele sunt acre, inseamna ca reteta nu a reusit si e bine sa renuntati la aceste boabe. Graul incoltit e mai gustos daca il indulciti cu miere.

Porumbul impiedica cresterea colesterolului

Bogat in fibre, porumbul favorizeaza tranzitul intestinal. Uleiul de porumb se opune cresterii colesterolului din sange. Consumat regulat, previne retentia apei in organism.id="Comic Sans MS">id="green">

[ilp]Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Multumesc mult, fetelor [flo]

[pk] ffff buna ideea, Victoria, [pup] si io sunt inscrisa la Forever Living, dar nu am mai cumparat nimic de mult timp ... ce a luat mama ta ? Forever Arctic Sea si Forever Garlic-Thyme ?asta e ceea ce am gasit cand am intrat acum pe site-ul lor ...

Catrinel

Catrinel, era garlic si...ceva cu ulei de peste, nu stiu exact daca arctic see se numea, parca era totusi omega 3, dar verifica, mai ales daca esti inscrisa poti obtine usor informatia. mama mea se simte mult mai bine si i-am mai luat.Nu sunt ieftine, dar decat sa inghita medicamentele chimice mai bine astea...

Sanatate,

V

veni, vidi, Victorie!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...