Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pareza faciala

Recommended Posts

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Initial creeata de sileriki

A mai trecut cineva prin asa ceva ?evi , Eric 14.06.2000

id="quote">id="quote">Nu am trecut, dar stim despre ce este vorba.Mai da-ne si alte simptome, in primul rand: ce este deviat (gura, ochii), cum e limba..deviata si ea?; care este diagnosticul.. este sigur ca nu este o inflamare non-supurativa a nervului facial (C6)?poti sa fluieri?Cauzele pot fi multiple: in afara de cea de mai sus: pe fond nervoas (in TCM noi spunem ca aceasta duce la deficeinta de Qi - energie), ai racit sau stat in curent, pierdere excesiva de sange.Pot sa iti spun ca daca faci tratamentul ai foarte multe sanse sa rezolvi 100% problema. Daca nu, ai putea sa iti revii de la sine in 6-8 saptamani.... si tot daca nu il faci, ai sanse mari sa nu iti mai revii nciodata.In legatura cu tratamentul de la doctor, orice ti-ar fi dat, FA-L (executa cu sfintenie) dar cauta si pe cineva care face masaj Tui-na (masaj chinezesc) sau un acupuncturist.Spune-i ca " e unul aiurit pe forumul desprecopii.com care zice ca trebuie masate (stiti Dumneavoastra cum) timp de 10 sesiuni in fiecare zi, urmatoarele puncte de acupunctura:-Intestin Gros 4,11,20;-Stomac 2,4,6,7;-Trei focare 17;-Vezica Biliara 20... si stiti Dvs ce mai trebuie."Te previn ca masajul in primele 3 zile poate fi dureros... dar cu cat e mai dureros cu atat e mai efectiv.Acupunctura poate fi recomandata functie de diagnosticul diferential si de conditia ta. Ajuta compresele cu sare calda (incalzita in tigaie) si pusa intr-o punga de panza apoi aplicata pe partea afectata.Conteaza foarte mult primele 3 zile de tratament.. Nu e de joaca!Sanatate si zi-ne si nou ce-ai facut!
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu ce inseamna "pe baza de nervi". Daca e vorba de accident vascular sau daca te-a tras curentul sau tensiune sau altceva, cand spui asta. Si nici ce medicatie ti-au dat.

Asa ca nu pot sa-mi zic parerea ca sa nu fiu pe langa.

Oricum, daca esti o persoana tanara si care nu a mai avut probleme pana acuma, mai mult ca sigur ca-ti vei reveni.

Poate nu, fix, dupa 10 zile, dar va fi bine![flo]

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Multumesc Cristina pentru raspuns din suflet

in aceasta saptamana m-am trezit intr-o dimineata m-am uitat in oglinda si m-am cam speriat de mine , nu eram umflata dar nu mi se mai miscau muschii de pe fata de pe partea stanga buza nu mi l-am mai putut deschide la fel , am zis bine poate nu am dormit bine si imi va trece , dupa masa am observat ca se uita lumea la mine cum rad , nu mai radeam normal , am plecat seara la urgente ,am fost trimisa la neurologie acolo mi s-a pus diagnosticul de pareza faciala , a vrut doamna sa ma interneze dar am refuzat , nu imi permit sa stau la spital am un copil ........

am primit tratament Prednison tablete , cu regim fara sare , injectabil B1 si B6 , si Idometacin supozitoare

le urmez dar nu stiu mie cam frica nu mai sunt asa de tanara am 33 de ani eu sper sa ma refac totusi

Toate cele bune

evi , Eric 14.06.2000

Stii, daca te-a tras curentul in ultimele zile, ai stat in aer conditionat, te-ai udat la par sau ai transpirat si ai stat afara? Sau ai probleme cu tensiunea? Sau ai avut dureri de cap?

Daca asa din senin te-ai trezit cu fata amortita nu stiu ce sa zic, dar de regula sunt cateva cauze care pot provoca pareze faciale.

Ti-a dat regim nesarat din cauza Prendisonului, care-i antiinflamator.

Sunt sigura ca iti vei reveni, dar ar trebui sa afli de unde ti se trage ca sa previi. Nu este chiar de nebagat in seama ce ti s-a intamplat.

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Multumesc inca o data , fii sigura ca am sa merg sa imi fac analizele , doar vroiam sa stiu daca a mai patit cineva asa ceva , eu daca am intalnit oameni cu probleme ca a mea face to face nu am intrebat , sa ii mai super si eu dar uite vine si o zi cand nici nu stii ce te asteapta ,din pacate nici nu ma gandeam sa pot pati asa ceva

Toate cele bune Eva

evi , Eric 14.06.2000

Soothe de abia acum am citit mesajul tau , nu il iau ca o joaca , dar m-am speriat pe partea stanga nu prea simt mai nimic si ochii si gura este deviata si nu pot fluiera ,

Urmez tratamentul cu sfintenie de la doctor ,

Oricum am ramas socata cand am aflat ce am , stiam ca e grav pentru ca au vrut sa ma interneze cu urgenta , dar trebuia sa refuz , poate daca imi lu-am copilul cu mine , si pe mama care are atrofie cervicala , si pe tata care e bolnav de inima atunci da , e chiar asa de greu sa se inteleaga ca ai am pe toti pe umerii mei ,si nu imi permit sa lipsesc de acasa ,cand l-am nascut pe Fiul meu acum 6 ani , atunci am avut timp sa o internez si pe mama la un alt spital , tata in perioada aceea era alcoolic iar acum e bolnav de nu se poate baza omul pe el , am preferat sa urmez tratamentul acasa nu e usor , nu vreau sa ma plang dar cand citesc sa nu o iau de a joaca si nu stiu ce , imi pare rau ca altfel se vede situatia , ma intereseaza ceva simplu de tratament de acupunctura daca caut in oras poate gasesc ,

Vad eu cum pot face fata , oricum ma simt mai bine de la tratament , doar injectiile ma ustura tare .

Va doresc toate cele bune

Eva

evi , Eric 14.06.2000

Sora mea a facut de trei ori pareza faciala, e oribil, imi pare rau pentru tine, cu atata mai mult cu cat, daca ai facut, devii cumva mai sensibila si trebuie sa ai mare grija sa nu se repete...

E drept, e pe baza de stress dar si de curent, totul pe fondul unui organism obosit, slabit, fara energie si cu lipsa de calcui si magneziu, parca asa i-au iesit sorei mele analizele.

Tratamentul trebuie respectat cu sfintenie, ca si regimul alimentar, daca iei anumite medicamente, ca altfel te umfli si te poti ingrasa rau...

Vitaminele....sunt foarte importante.

Masajul...in tratament trebuie sa faci masaj si nu stiu ce curenti...puii mei, sor-mea nu e acum disponibila sa o intreb, dar mai vorbesc cu ea si-mi spune..

Din pacate am o veste proasta: chiar daca tratamentul dureaza 10 zile, nu-ti revii in 10 zile...recuperarea e de durata, dar iti revii de tot daca te tii de treaba. Musai sa te tii de treaba ca altfel, daca trece mult timp si nu-ti revii, exista pericolul sa ramai cu mici defecte...oki mai mic...zambet stramb...etc.

De acum incolo, dupa ce-ti trecve, trebuie sa fii atenta la simptomele de dinaintea declansarii acestei pareze...dureri ale maxilarului, usoare senzatii de amorteala pe partile laterale ale obrajilor, la tampla...nu stiu exact unde dar sora mea asa simtea si atunci iei repede masuri, inainte sa se instaleze pareza.

curaj si fii optimista ca sa poti face tratament asa cum trebuie!!!

vidiazni, sticla [alcool] ... dauneaza grav sanatatii...id="green">id="size1">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...