bubulina1 Publicat Mai 12, 2006 Raport Distribuie Publicat Mai 12, 2006 12 semne ca ai ramas insarcinataid="blue"> Se spune ca fiecare femeie isi da seama atunci cand este insarcinata, ca exista un al 6-lea simt pe care femeile care urmeaza sa devina mame il au. Daca totusi tu nu te numeri printre norocoasele care isi dau seama daca sunt sau nu insarcinate, dar ai totusi o banuiala ca ai putea fi, cum faci sa iti dai seama, inainte de a apela la un test de sarcina sau la ajutorul unui medic ginecolog? Ei bine, corpul tau te ajuta si de aceasta data, dandu-ti cateva semne ca ai ramas insarcinata. 1. Lipsa sau intarzierea menstrelor Multe femei fac greseala sa considere ca, in cazul in care mestrele nu au intarziat sa apara, nu exista nici o posibilitate sa fi ramas insarcinate. Acest lucru este deseori eronat. Este foarte posibil sa fii insarcinata si menstrele sa se instaleze in mod normal pentru inca 2 sau 3 luni, observandu-se insa o sangerare mult mai discreta. 2. Sani durerosi sau mariti Acesta este unul dintre cele mai clare semne ca ai ramas insarcinata. In cazul in care observi o modificare vizibila a sanilor, mai mare decat cea dinainte menstrelor, iar daca acest simptom este insotit si de dureri la nivelul sanilor, inseamna ca esti insarcinata. Multe femei confunda modificarea aceasta cu cea dinaintea menstrelor. Pentru a-ti da seama daca este vorba despre o modificare asociata menstrelor sau despre o modificare asociata unei sarcini, trebuie sa iti cunosti foarte bine corpul. 3. Urinare frecventa In primele doua semestre de sarcina, urinarea frecventa este un simptom foarte des intalnit. Acesta lucru se datoreaza pe de-o parte presiunii fatului, iar pe de alta parte secretiei hormonului hCG. 4. Mameloane mai intens colorate De obicei, atunci cand ramai insarcinata, pielea din jurul mameloanelor devine mai intunecata. Acesta poate fi insa si un semn de dezechilibru hormonal sau semn ramas de la o sarcina anterioara. Daca aceasta intunecare a mameloanelor este asociata si cu o marire a lor, acesta poate fi un semn clar de sarcina in stadiu primar. 5. Senzatie de foame constanta si nejustificata Chiar daca esti genul de persoana care intotdeauna simte nevoia sa ciuguleasca ceva, asta nu inseamna ca o foame absolut nejustificata si o senzatie de pofta de mancare mult mai accentuata ca de obicei nu poate fi un semn de sarcina. Nu trebuie sa te bazezi pe acest semn ca fiind definitoriu, deoarece foamea nejustificata poate fi pe fond nervos de asemenea. Totusi, in momentul in care acest simptom este insotit si de alte simptomuri specifice, ar trebui sa intri la idei. Mamicile observa in cele 9 luni in care sunt insarcinate ca devin mult mia pofticioase si, de asemenea, ca unele feluri de mancare pe care inainte la adorau, nu le mai plac deloc. 6. Senzatie de oboseala sau de somnolenta Nu ma refer aici la o simpla oboseala, ci la o oboseala pronuntata si complet nejutificata. Aceasta oboseala se datoreaza nivelului ridicat al hormonului numit progesteron. Acest nivel ridicat te poate face sa te simti la fel de obosita ca si cum ai alergat la maraton. 7. Senzatie de balonare Senzatia de balonare asociata sarcinii persista cateva zile si in plus este asociata si de constipatie. Acest simptom nu este definitoriu, decat daca il observati in asociere si cu alte simptome. Poate fi doar o problema digestiva. 8. Greata sau voma Greturile si varsaturile se instaleaza indeosebi in timpul diminetii, dar asta nu inseamna ca te ocolesc nici in timpul zilei. 9. Modificarea mirosului Daca observi ca incepi sa te atraga mirosuri ciudate, sau mirosuri care pana acum iti displaceau, acesta este un semn foarte probabil ca ai ramas insarcinata. Exemple de astfel de mirosuri ciudate ar putea fi cele de benzina sau de crema de ghete. Femeile insarcinata declara de obicei ca nu mai pot suporta gustul de cafea sau ceai si ca simt in permanenta un gust metalic in gura. 10. Linia verticala de sub ombilic inchisa la culoare Linia verticala trasata intre ombilic si pubis devine mai inchisa la culoare, atunci cand ramai insarcinata, chiar la doua-trei saptamani dupa. Acest simptom se poate datora insa si unui dezechilibru hormonal, in cazuri foarte rare insa. 11. Mameloane moi, uneori chiar retrase In caz de sarcina, mameloanele devin din ce in ce mai moi si mai sensibile la atingere. Senzatia este similara cu cea dinaintea menstrelor. 12. Temperatura corporala bazala ridicata In cazul in care iti verifici temperatura corporala bazala periodic si observi un nivel foarte ridicat al acesteia, nivel care se mentine timp de mai mult de 18 zile, atunci acesta este un semn sigur de sarcina. Modificarea aceasta de temperatura se datoreza tot eliberarii hormonului hCG. Daca aceste semne sunt prezente si in cazul tau si ai in continuare motive de ingrijorare este bine sa te duci degraba la farmicie pentru a-ti cumpara un test de sarcina. Testul de sarcina este cea mai simpla metoda de a afla daca ai sau nu motive de ingrijorare. Despre testele de sarcina - discutii pe forum: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=14204&SearchTerms=simptome,test,pozitiv http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13541&SearchTerms=simptome,test,pozitiv http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=34910&SearchTerms=simptome,test,pozitiv Un link foarte interesant despre primele zile ale embrionului: http://www.primulpas.ro.org/decizie/primele12.html Am deschis acest nou capitol care sunt sigura ca va fi unul norocos! Speranta moare ultima! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nushulica Postat Mai 12, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2006 bubulina se pare ca am scris in acelasi timp cu tine[dual] ca am apucat sa postez la capitolul anterior si acum am vazut ca tu ai deschis altul haideti fetelor [bis] sa umplem 10 pagini cu[gravi] ce ziceti?? Nushulica si finutza [copil] Ingrid(11.12.2005)[hop] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Carmen_Marieta Postat Mai 12, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2006 nushulica eu sunt de acord cu tine!!!! haideti fetelor sunteti gata??? ca in reclama [pofta][pofta]la ciocolata..... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zozela Postat Mai 12, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2006 Hai ursule..treci la aparat!!![:-)))][:-)))] Nunta noastra-26.06.2005 Viata fara dragoste..isi pierde sensul.. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nushulica Postat Mai 12, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2006 quote:Originally posted by zozelaHai ursule..treci la aparat!!![:-)))][:-)))]Nunta noastra-26.06.2005Viata fara dragoste..isi pierde sensul..id="quote">id="quote">[:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))]adaptat: hai fetelor treceti la aparat!!![olala]Nushulica si finutza [copil] Ingrid(11.12.2005)[hop] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bubuleana Postat Mai 12, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2006 Aliona:id="red"> scumpa mea, haioasa fata mai esti! auzi la ea; a ramas cu morala[:-)))][:-)))][:-)))][:-)))][:-)))] vezi ca durerile pot fi si de la o raceala... din pacate... dar poate la tine e fara raceala si e cu ochisori, si picioruse, si manutze ... eu iti tin pumnii asa sa fie! dar te rog eu sa ai rabdare si sa faci testul cu urina de dim, te roooogg eu mult de tot [pup] Liana:id="red"> fata draga, asa scurt e CM-ul tau?? ai avut ovulatie?? oricum vad ca nu te dezminti: esti puternica si optimista! [pup] bubuleana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alionushca Postat Mai 12, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2006 Bubuleanaid="red">nu sunt racita, nu am unde sa fi racit, stau mai mult acasa si is scoasa la primblare de sot ca un catel[bang] -singura nu am chef, prietenele mele dragi au venit la voi in Romania pentru vreo doua saptamini. Chiar facusem putina galagie -ii spuneam sotului - ,, sa ma previi cin ai chef sa ma scoti la plimbare ca pe un catel, ca sa am timp sa-mi pieptam macar coada[mariaj],, chiar acum citeva minute l-am telefonat - sa-i aduc aminte sa-mi ia un test - in cinci minute e acasa cu testul in mine[:D] Da, trebuie cu multa rabdare sa ma inarmez ca sa fac testul dimineata - da se vezi ca eu l-am rugat sa-mi cumpere doua teste -unul fac seara asa ca sa fie, altul miine dimineata -daca nu ma trezesc cu rushii la poarta. Pe miine ma sperie durerile astea nebune, ziua tin vreo 10 minute si apoi trec, da seara ii mai greu - nu mi s-a intimplat asa ceva niciodata, da cine stie poate rushii mei vor sa-si anunte aterizarea cu tam-tararam Apropo de aparat, ca sa fiu la tema , inainte de rushi am chef de el dar acum chiar sa mi-l fluture pe dinainte, ma uit la el a ca motanul meu la pisica vecinei de 15 anisori -cu indifernta -o iau razna fetelor nu ma bagati in seama Aliona Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Helenutza23 Postat Mai 12, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2006 eu propun ca fetele care au chef de prestat sa le spuna si celor care le mai piere , care e secretul? alionushcaid="red"> acu', citind ce ai scris, mi-am amintit ca si eu luna asta, am avut vreo 2 nopti la rand aceleasi dureri... ca la ciclu dar mult mai puternice, intr-o seara a fost chiar cu frisoane. ... pe urma imi trecea, ziua eram f ok. dar uite ca acum sunt in ziua, dumnezeu mai stie a cata, peste 50, si nu mi-a venit inca si testele's negative...habar nu am ce-o fi! la doctor nu am fost inca... prin martie facusem o ecogragie si totul era ok... ce sa zic?!...habar nu am... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Liana30 Postat Mai 12, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2006 bubuleid="red"> nici io nu mai stiu ca mi s'a dat de tot peste cap..pana sa ma apuc de inseminari venea ceas la 28..apoi s'a fixat la 21..acu la 22..24...sa'l ia draku...ca oricum nu ma intereseaza[:D] acu sunt fericita[ispita][ispita]..ete na!!! "Nimic nu-i imposibil!"id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
motzunica Postat Mai 12, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 12, 2006 Bibyroxid="red">, temperatura bazala scade datorita scaderii nivelului de progesteron din sange. In sarcina progesteronul creste ca sa poata sustine sarcina daca ea exista, daca nu exista acesta scade, si odata cu el temperatura bazala. Sper ca ai inteles ceva din aiureala asta. Alionushcaid="red">, iti tin pumnii pt dimineata, sper sa ne aduci vesti bune! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.