Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

"Bolovani" de zahar


Recommended Posts

Buna dimineata!

Nu stiu daca postez in loc bun sau ar fi mai potrivit la "Lectii si know how on line, sport". Am o problema.... am avut un sac de 5 kg de zahar pe care l-am depozitat intr-un loc se pare .. umed [mariaj]. Din pacate jumatate din cantitatea de zahar s-a pietrificat. As vrea un sfat..ce as putea face cu "bolovanii" de zahar? Multumesc anticipat.

pupici, micutza

 

"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns
daca tot a stat intr-un loc umed, decat sa te chinui, mai bine cele 2.5 kg pietrificate le uzi de tot si faci un sirop. poti sa-l folosesti la dulceata (de capsuni, ca tot e sezonul), la sirop din orice fructe, la prajituri, la ciocolata de casa.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

multumesc mult pentru sfaturi.![pup].akella, dupa cum am mai citit pe forum, esti o bucatareasa cu experienta, de aceea trimite-mi te rog vrea reteta de serbet.

pupici, micutza

 

"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Draga micutza, intrucat serbetul este un preparat "simandicos" (mai precis migalos, trebuie sa fi foarte atenta la modul de preparare), plus ca nu-mi amintesc exact toate cantitatile, te rog sa astepti pana maine, cand voi veni inarmata cu toate datele si-ti voi trimite cateva retete delicioase de serbet.

 

Scuze si pupici,

Ana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

eu inmoi zaharul bolovani cu felii de mar. metoda merge sigur la zahar brun dar o poti incerca si la zahar alb, daca merge, bine, daca nu, spor la serbet.

 

pui bolovanii intr-o punga de plastic sau un container de plastic (sau de metal) care se inchide ermetic. pui inauntru citeva felii de mar crud. se va inmuia cam in 24 de ore.

 

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)

*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Serbet de capsune, fragi sau mureid="red">

 

Ingrediente: 1 pahar zeama de capsune, 1 kg zahar, 1 lingurita zeama de lamaie

 

Se storc printr-un tifon des capsune coapte si parfumate. Se lasa sa se limpezeasca si se pune in cratita de dulceata zaharul cu un pahar de zeama de fructe. Se pune cratita intai la foc foarte moale, pana se topeste zaharul, apoi pe foc iute. Se ia spuma de cate ori se ridica si se sterg marginile cratitii cu o carpa curata, muiata in apa rece. Se incearca daca este legat, dand drumul la cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece. Daca picaturile nu se dizolva imediat si se pot lua intre degete, serbetul este gata. Daca nu, se lasa sa mai fiarba, incercand din nou. este bine sa se incerce de 2-3 ori si de fiecare data se da cratita deoparte, pentru ca intre timp sa nu se treaca serbetul din fiert. Se acopera cratita cu un servet ud si se lasa numai putin sa se racoreasca, luandu-se la frecat inca fierbinte. Se aseaza cratita pe un scaunel intors cu picioarele in sus, astfel ca sa nu se miste cratita la mestecat, si cu o vergea de lemn se amesteca serbetul numai intr-un sens, pana isi schimba culoarea. Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga, amestecand mereu, o lingurita de zeama de lamaie. Se poate pune direct cu lingura in borcan sau se mai framanta cu mana si se pune in borcane, apasandu-l bine sa nu ramana goluri.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...