Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Astigmatismul se poate corecta?

Recommended Posts

Recent am descoperit la fetita mea de 6 ani jumatate astigmatism.

E primul control oftalmologic pe care l-am facut.

Nu stiu de unde, de ce... oricum am convins-o cu greu sa poarte ochelari.

Sunt tratamente pentru corectie sau va purta ochelari tot timpul?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

si eu am miopie si astigmatism si stiu ca trebuie sa port ochelari cu lentile sferice si cilindrice combinat (am dat ceva bani pe ele, dar arata absolut normal, sunt f f subtiri).

asta am gasit pe un site:

"Omul cu astigmatism miopic vede rau la distanta, dar mai bine decat un miop. Suferindul de astigmatism hipermetrop vede rau la citit. Oamenii se nasc cu astigmatism, el se mosteneste din familie. Astigmatismul trebuie descoperit cat mai devreme caci daca nu, ochiul cu astigmatism se dezobisnuieste sa vada si devine ambliop, omul nu mai vede cu ochiul ambliopizat. Pentru rezolvarea astigmatismului se poate interveni si chirurgical, dar numai dupa 18 ani, pana la aceasta varsta insa vederea trebuie corectata cu ochelari. Astigmatismul se reduce cu laser, dar interventia reuseste daca nu exista leziuni pe fundul de ochi."

Multumesc fetelor.

Intr-adevar nu vedea bine la distanta si eu care ii spuneam intruna sa nu stea aproape de ecranul TV-ului.

Ne-am dus la control ptr. o conjunctivita, nu-mi venea sa cred si am refacut examenul la alt cabinet [q].

In perioada 6-7 ani se pare ca se descopera aceste vicii de refractie.

Eu am astigmatism si strabism. De curind am inceput sa merg la Bucuresti, la clinica Oftapro si am remarcat ca erau o multime de copii ce sufereau de ambele boli.

Daca vrei uita-te pe site:

www.oftapro.ro

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...