vrabiuta Publicat Mai 16, 2006 Raport Distribuie Publicat Mai 16, 2006 noi am luat toata iarna doar oscillococcinum, ulei de catina, stodal (daca a fost cazul). o singura data a facut febra si a luat antitermice (nevralgin si apoi panadol). toate la recomandarea pediatrei in care avem incredere absoluta. pediatra gradinitei (de la care o sa o retrag oricum vineri) m-a luat peste picior cu tratamentele "naturiste" si mai avea un pic si ma tragea si de urechi. mi se pare inadmisibil din partea unui medic, mai ales pediatru al unei gradinite cu pretentii, sa dea dovada de atata ignoranta. vreau sa va intreb si pe voi: ce credeti despre tratamentele homeopate si naturiste? cele mai frumoase Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ingridnen Postat Mai 16, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 16, 2006 Draga Vrabiuta, noi am folosit toata iarna Oscillo, e drept ca nu prea am avut guturai, dar anginele acute (rosu in gat)cu febra mare s-au tot tinut lant. Am incercat si Homeogene (la mine a mers, dar la Cristi nu), dar degeaba. Ca sa raspund la intrebare: da, sant pentru tratamente homeopate insa cele individualizate, consider ca au efect mai bun. La sugestia fetelor de pe forum(cu mii de multumiri) am ajuns la dl.Dr.Cadar (ORL-ist si homeopat), am fost deocamdata la o singura consultatie, acum facem analizele (exsudate si copro) si imi pun toate sperantele in tratamentul homeopat pe care ni-l va da. Sanatate la toti Ingrid si Cristi 3 ani si 2 luni Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anca tanasica Postat Mai 16, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 16, 2006 noi am apelat cu succes la ac.tratamente...dar numai la sfatul medicului...mi.e frica sa.i dau picei sau sa iau eu vre.un tratament chiar si din plante fara sa intreb medicul...medicul stie cel mai bine cum interactioneaza cu alte tratamente, dc e bun pt.tine...etc... [bonjovi] Anca si Alexandra (10 nov.2003) poze: http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana MotoRRock in Ploiesti, editia a III-a http://www.silverpistons.ro/mr3.html Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
asi Postat Mai 16, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 16, 2006 Eu sunt pro tratamente naturiste si homeopate dar nu combat tratamentul alopat cand e cazul. Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.id="purple"> Evenimentele importanteid="purple"> Razvanid="purple"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrabiuta Postat Mai 16, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Mai 16, 2006 si noi am facut tratament homeopat tot cu recomandarea pediatrei si vad ca nu sunt singura care apeleaza la homeopatie si tratamente naturiste. oare de ce unii medici trateaza remediile naturale cu atata dispret? sa fie din prostie sau din ignoranta?? cele mai frumoase Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cipcipcip Postat Mai 16, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 16, 2006 Cred ca tratamentele naturiste pot fi bune uneori dar pot fi si bazate pe folclor. De multe ori nu a verificat nimeni stiintific eficacitatea lor in studii clinice serioase si cred ca efectul lor poate fi si placebo (fenomen binecunoscut care e deosebit de puternic). Eu cred in tratamente naturiste dar nu in toate, de multe ori te ghidezi dupa intuitie. Faptul ca un medic strimba din nas la asa ceva nu e o noutate, e chiar normal daca te gindesti ca au trecut printr-o scoala care i-a format sa aiba incredere in produse farmacologice si medicina conventionala. Daca tu crezi ca te-a ajutat tratamentul homeopat de care ai zis continua-l, parerile vor fi intotdeauna impartite. Se bat de mult ei cap in cap (naturistii si medicii). Chiar am dat pe Net de pagina unui fost medic care a fost dat afara din breasla medicilor ptr ca incepuse cu tratamente naturiste. acum numai de asta se ocupa. Personal am incercat tratamente naturiste care au fost frectie la picior de lemn, deci depinde... Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrabiuta Postat Mai 17, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Mai 17, 2006 cipcipcip - si eu sunt de acord ca exista asa-zise tratamente naturiste care de fapt au efect placebo. dar la copiii mici nu poate fi vorba de efect placebo, nu? adica tu ii dai granulele/siropul/etc si ii trece sau nu ii trece. in plus, oricine stie ca anumite plante au anumite efecte asupra organismului uman. sunt lucruri de baza invatate la orice facultate de medicina sau farmacie. dar cand un medic pediatru ridiculizeaza tratamentele naturiste (neinvazive), preferand antibiotice sau sulfamide... eu imi pun mari intrebari. cele mai frumoase Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hi_lara Postat Mai 17, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 17, 2006 noi am inceput tratament naturist de crestere a imunitatii in principal in vedere mergerii la gradinita. am inceput cam in urma cu un an...toate bune si frumoase: toate racelile se opreau din evolutie in max 2 zile. cu toate acestea colectivitatea a fost o proba prea dura cu tot "antrenamentul" homeopat. de 1 luna jumate de cand am inceput numai mucisori, tuse, raceli si uite asa am fost nevoiti sa recurgem la antibiotic...prima oara dupa mult timp... iar acum...a doua oara fiindca avem infectie urinara cu e-coli... am impresia ca atunci cand boala se declanseaza nu prea ai de ales si trebuie sa recurgi la tratamentul clasic.. hi_lara Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrabiuta Postat Mai 17, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Mai 17, 2006 hi_lara si eu sunt de acord cu tratamentele alopate atunci cand este cazul. este chiar foarte important antibioticul in cazul in care s-au facut analize si exista infectii cauzate de bacterii, streptococi, etc. dar sa prescrii cu usurinta sumetrolim unui copil caruia ii curge nasul, care nu tuseste, nu are febra, are pofta de mancare si energie cat zece... si sa faci si scandal ca de ce i se dau copilului medicamente homeopate... mi se pare totusi putin cam mult. imi pare rau ca nu am fost mai transanta cu aceasta asa-zisa dna. doctor pediatru! cele mai frumoase Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cipcipcip Postat Mai 17, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 17, 2006 quote:Originally posted by vrabiutacipcipcip - si eu sunt de acord ca exista asa-zise tratamente naturiste care de fapt au efect placebo. dar la copiii mici nu poate fi vorba de efect placebo, nu? adica tu ii dai granulele/siropul/etc si ii trece sau nu ii trece.in plus, oricine stie ca anumite plante au anumite efecte asupra organismului uman. sunt lucruri de baza invatate la orice facultate de medicina sau farmacie. dar cand un medic pediatru ridiculizeaza tratamentele naturiste (neinvazive), preferand antibiotice sau sulfamide... eu imi pun mari intrebari.cele mai frumoaseid="quote">id="quote"> nu e asa usor sa tragi o concluzie doar ca i-ai dat niste picaturi si i-a trecut boala. poate ca ii trecea oricum, si fara sa i le dai, de unde stii? organismul lupta si el, o raceala banala de ex trece in citeva zile ori ca folosesti anumite remedii, ori ca nu folosesti.medicul de care vorbesti nu e neaparat ignoranta, mai exista si pericolul ca parintii sa trateze afectiuni cu chestii naturiste in loc sa mearga la dr din prima si atunci sa ajunga sa se agraveze boala. medicamentele conventionale sint super controlate in studii clinice, pe cind cele naturiste nu. din plante poti sa obtii chestii foarte puternice dar sa nu stii exact ce efect au, pentru ca nu au fost controlate. in plus, nu toate plantele sint sanatoase (si hasisul tot o planta e, chinina la fel etc).ti-am scris doar niste chestii pro si contra, nu e chiar asa simplu, altfel nu se bateau dr conventionali cu naturistii atita, fiecare are dreptatea lui.Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.