Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

intrebare

Recommended Posts

Cine ma poate lamuri privind o mare dilema.Daca intrati pe meniul sarcina-Odiseea sarcinii in 40 de saptamani la saptamana 19 este specificat urmatorul enunt:"Cum se schimba viata dvs:

Asadar 19 saptamani de sarcina si 17 saptamani de la conceptie! "

si nu reusesc sa vad diferentza.In plus mai este specificat la saptamana 17 ca apartine lunii a 4-a , dupa calculele mele apartine lunii a5-a.Unde gresesc eu sau forumul a facut o eroare.Va rog sa ma lamuriti.Multumesc anticipat.[bang]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

In primul rand, bine ai venit pe Forum [flo] !

Nu am raspunsul la prima afirmatie... "Asadar 19 saptamani de sarcina si 17 saptamani de la conceptie! " Sincer, nu am citit tot enuntul..... asa ca nu pot sa-mi dau cu parerea [alcool].

Dar pentru partea a 2-a respunsul e simplu: ginecologii calculeaza lunile avand saptamanile asa: 5, 5, 4, 5..... deci luna 1 se termina dupa sapt 5, luna 2 dupa saptamana 10, luna 3 dupa saptamana 14 si luna 4 dupa saptamana 19.....

Mai multe afli de la medicul ginecolog la care mergi si care poate sa-ti dea toate lamuririle necesare referitoare la evolutia unei sarcini si nu numai....

Sanatate tuturor [amoras] !

Adrian

http://www.geocities.com/dara2el/

6 tehnici in asteptarea lui BB mic

„Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul.” Albert Einstein

Prin conventie saptamani "de sarcina" inseamna de fapt saptamani de amenoree, adica timpul scurs de la data ultimei menstruatii si nu de la data conceptiei. Avand in vedere ca la majoritatea femeilor ovulatia si deci o eventuala fecundatie survin la aprox doua sapt. de la data ultimei menstruatii (adica prin ziua a 14-a), 19 saptamani de sarcina (adica de amenoree, adica de la data ultimei menstruatii) inseamna cu 2 saptamani mai putin de la conceptie, adica 17 saptamani de la conceptie.

Darael, noi nu calculam asa[:D] - cand calculam, ca acuma nu prea isi mai bate nimeni capul pt ca nu prea se mai foloseste datarea in luni, ci in saptamani, si e mai simplu. Dar in principiu luna a 5-a este intre 16 si 22 sapt, iar luna a 6-a este intre 22 si 28 sapt. Dupa 28 de saptamani incepe luna a 7-a si trimestrul III de sarcina. Restul "lunilor" au cate 4 sapt fiecare. Insa sa stii ca am mai auzit si alte variante si culmea e ca nu am vazut sa se puna oamenii in consens (problema e ca desi prin traditie sarcina dureaza 9 luni, ea dureaza de fapt 40 de saptamani, si lunile calendaristice nu bat cu lunile "lunare" de 4 saptamani[alcool]) - da' noroc cu discurile si cu datarea in saptamani[:D], cum ziceam!!

"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...