rosanne Publicat Mai 17, 2006 Raport Distribuie Publicat Mai 17, 2006 Buna, Lucrez cu copii si observ ca tot mai multi sunt stangaci.Cei care sunteti stangaci, sau aveti copii stangaci, va rog sa-mi spuneti cam scrieti, cum desenati. Tineti mana pe foaie( punct de sprijin) sau nu? Va multumesc anticipat. http://fotografica.lx.ro Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Elise Postat Mai 17, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 17, 2006 eu sint stingace, dar pentru ca m-au obligat in scoala sa scriu cu dreapta am devenit ambidextra. Si, da, sprijin mina pe foaie cind scriu - scriu cu ambele maini absolut la fel. Elise Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BraveGirl Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Eu sunt stangace...scriu normal, ca orice dreptaci.Foarte multi stangaci au tendinta de a scrie cu mana intoarsa..nu prea stiu cum sa ma exprim.Tin mana deasupra randului pe care scriu,cu degetele orientate dinspre dreapta spre stanga... Nu prea inteleg ce mai vrei tu sa stii...asa ca intreaba-ma De desenat, desenez f frumos... ========== Corina Albumul meu Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
daniela_daneza Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Rosanne, am 2 colegi stangaci, din care o fata mai si deseneaza ....la el am obesrvat ca scrie normal , cu mana in pozitie cum scrii cu dreapta...o sa ii studiez mai atent! Dany 'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sinzi_ana Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Si eu sunt stangace...scriu mai repede cu stanga dar mai frumos cu dreapta (si eu am fost fortata sa scriu cu dreapta!!)... Problema mea este ca nu deosebesc stanga de dreapta...trebuie sa ma gandesc inainte...si uneori intampin greutati... Si David vad ca are tendinta sa scrie cu stanga...il las in pace...sa scrie cu ce ii vine la indemana... Fiecare dimineata e un nou inceputid="purple">id="Book Antiqua">id="size3"> Sinzi, Radu[avion]si David[marinar] David[cool] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Siminaf Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Sinteti norocoase cu toatele! Eu am mincat atita bataie sa invat sa scriu numai cu dreapta, incit deosebesc f. bine stg. de dreapta si scriu destul de greu cu stinga, dar pot totusi scrie si cu stg. Pot face multe cu stg destul de bine, dar cred ca parintii mei au gresit cind m-au obligat sa scriu si sa fac totul cu dreapta pt. ca "asa era normal"! Eu nu voi face aceeasi greseala cu copiii mei! Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca Virsta Deiu Virsta Ralu Home, wherever you are... Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach Poze noi - Martie 2006 Excursie la Temecula Downtown LA & Hollywood Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pet Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Eu am observat la fetita mea ca deseori tine lingurita sau creionul in mana stanga. Si mereu ii spun: muta in dreapta, tine cu mana dreapta etc. E normal sa nu prea faca diferenta intre stanga si dreapta la 2 ani 7 luni? Tatal meu e stangaci, face totul cu stanga dar in schimb scrie cu dreapta... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
april Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Fetita mea e stangace, desi noi nu suntem nici unul. Am lasat-o sa scrie cu care mana ii vine ei mai usor. In schimb, educatoarea a cam obligat-o sa foloseasca dreapta. La toamna merge la scoala. Atunci vom vedea cum va fi. Mananca cu stanga, arunca mingea cu stanga, se foloseste f mult de mana stanga. Doar ca uneori scrie "in oglinda", adica de la dreapta de stranga. pascutzele mele floare de cires Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.id="blue">[floare3] "And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your yearsid="purple">" Abraham Lincoln Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MaryP Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Si eu sunt stangace; tin creionul exact ca un dreptaci, numai ca...invers. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sanziana72 Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 quote:Originally posted by sinzi_anaSi eu sunt stangace...Problema mea este ca nu deosebesc stanga de dreapta...trebuie sa ma gandesc inainte...si uneori intampin greutati...id="quote">id="quote">Cam asa si la mine. De invatat am invatat sa scriu cam cu ambele maini in paralel (mai ales cand trebuia sa scriu cu 2 culori era foarte practic, scriam cu o mana cu o culoare si cu cealalta mana cu cealalta culoare).Mainile le tin normal pe amandoua, sprijinite de foaie. Pentru desenat prefer stanga, dar mouseul de la calculator il tin cu dreapta. De prin clasa a 5 a am scris si la scoala numai cu stanga.Nu e bine sa obligi un stangaci sa scrie sau sa faca lucrurile cu dreapta pentru ca il perturba. Se pare ca la stangaci conexiunile in creier se fac diferit sau isi folosesc mai mult cealalta parte a creierului iar faptul de a il obliga sa foloseasca dreapta este un handicap si poate avea repercursiuni asupra dezvoltarii ulterioare a copilului.Eu sunt de parere ca fiecare copil trebuie lasat sa foloseasca mana si partea care ii vine mai usor sa le foloseasca incuranjundu-l insa sa aiba o dezvoltare armonioasa si ambidextra pe cat posibil. Pe mine pianul m-a ajutat mult sa imi folosesc ambele maini.Oricum, regula cu dreapta nu are nimic fiziologic, e pur si simplu o regula stabilita arbitrar pe care unii se incapataneaza sa o mentina.Sanziana & Marina (03/10/2004)http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photosBe carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.