Anca_B Publicat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Publicat Mai 18, 2006 Buna ziua As dori sa ma ajutati intr-o problema. O prietena este in CIC pina in 25 iulie 2006. Poate angajatorul sa-i desfaca contractul de munca din data de 26 iulie? Daca nu as dori sa-mi spuneti si legea care interzice desfacerea Contractului ind. de munca pe o anumita perioada. Va multumesc Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mandyksch Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Anca, chiar ieri m-am intalnit cu niste mamici care mi-au relatat o intamplare asemanatoare. Una din mamici terminase CIC-ul se intorsese la lucru si dupa doua zile i-au dat hartia de preaviz. Firma la care lucreaza nu e in lichidare sau reorganizare judiciara. A aflat ca munca ei fusese impartita intre colegii ei si conducerea a hotarat ca nu mai e necesara in locul respectiv de munca. Saraca, nu stie ce poate sa faca. Daca ma gandesc bine si noi restul mamicilor avem "sanse" mari sa patim la fel. Din pacate. Mandy si Krisztián (23.10.2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oanabarnea Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 nu stiu exact care e legea dar in primele 6 luni este interzis ca mamicilor sa li se desfaca contractul de munca. Sigur e asa. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mandyksch Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Si eu stiam ceva asemanator, parca din Contrcatul Colectiv de Munca la nivel national , dar nu sunt f. sigura daca mai e valabil. Mandy si Krisztián (23.10.2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 CCM national 2005 - 2006: "Art. 75. - (3) Pe o perioadã de minimum 6 luni de la reluarea activitãtii, consideratã perioadã de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal plãtit pentru îngrijirea copilului în vârstã de pânã la 2 ani nu vor putea fi concediati o singurã datã pentru motivul de necorespundere profesionalã prevãzut de Codul muncii." Deci pt alte motive se poate, din pacate. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mandyksch Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Mai, oi fi eu mai batuta in cap da' nu inteleg formularea asta cu "nu vor putea fi concediati o singura data pt. motivul etc".[alcool] Inseamna deci ca oricare dintre noi putem fi angajate inapoi pentru 3 zile si apoi concediate? Si daca avem patroni binevoitori chiar daca stam acasa doar 3 luni si dupa aceea ne intoarcem la lucru tot ne putem trezi in strada?[alcool] Mandy si Krisztián (23.10.2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Din pacate, si daca te duci zilnic la serv, tot te poti trezi in strada Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mandyksch Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Corect Rozi. Mei, am gasit ceva pe Net , Legea 25/05.032004 pt aprobarea OUG 96/2003 pt protectia maternitatii la locul de munca, la Art.21. O fi ce zici si tu Rozi? Edit: [b]7. Articolul 21 va avea urmatorul cuprins: "Art. 21 - (1) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul: a) salariatei prevazute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legatura directa cu starea sa; b) salariatei care se afla in concediu de risc maternal; c) salariatei care se afla in concediu de maternitate; d) salariatei care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 3 ani; e) salariatei care se afla in concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 18 ani. (2) Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea salariatei in unitate. (3) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii." [/b]Mandy si Krisztián (23.10.2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Nu, Mandykule, nu-i tot aia. Eu am citat din contractul colectiv de munca la nivel national. Tu ai citat din OU pt protectia maternitatii la locul de munca. Dar m-ai dat o idee! (o sa revin, dupa ce o mai rumeg nitel) Daca urmaresti legaturile, vei vedea ca interdictia cu 6 luni se aplica doar salariatei care a fost in concediu de risc maternal, nu in concediu de crestere a copilului. Si nici atunci, daca firma intra in lichidare sau reorganizare judiciara. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mandyksch Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Na, , da-i bataie Rozi. Poate poate tot iese ceva sa protejam mamicile. Io nu-s de meserie , numai tot caut ca-s un pic revoltata. Da-ne de veste.[flo] Edit: dupa ce te-a angajat inapoi poate sa te dea afara cu art.61 sau65 din Codul Muncii? Mandy si Krisztián (23.10.2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.