carmona Publicat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Publicat Mai 18, 2006 Ma confrunt si eu cu o situatie mai ciudata. Dupa ce am nascut si al meu sot trebuia sa declare copilul am descoperit ca CNP-ul meu din buletin nu coincidea cu cel de pe certificatul de nastere (si implicit cel de casatorie). Dupa ce ne-am casatorit (acum vreo 9 ani) cel care a completat BI-ul meu a modificat ultimile 3 cifre din CNP, eu n-am observat, pe vremena aceea nu dadeam importanta la CNP. Ideea e ca de atunci am mai schimbat odata buletinul, facut carnet conducere, toate documentele (toate serviciile la care am fost) sunt cu noul CNP. As vrea sa stiu ce trebuie facut? Ideea sa umblu pe la toate bugetarele ca sa remediez greseala si sa-mi schimb toate actele nu prea ma incanta. E vreo problema daca las totul asa? (si sotul meu nu e casatorit cu mine conform certificatului de casatorie ) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MONAI Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Parerea mea e ca poti avea o multime de probleme daca nu ai CNP-ul corect in buletin. Iti spun din experienta, am avut cazuri din astea printre angajatii firmei unde lucrez. De exemplu, programul de fise fiscale imi dadea eroare in cazul celor in situatia ta, asa ca am fost nevoita sa-i trimit la politie pentru modificarea de rigoare. Gandeste-te ca si asigurarile sociale si cele de sanatate se bazeaza pe CNP. Mai devreme sau mai tarziu tot va trebui sa-ti reglementezi situatia[flo]. Sa auzim numai de bine. Mona si [copil] Sara (16/07/2005) Scumpii de noi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Avalon Postat Mai 18, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 18, 2006 Corectarea CNP-ului este extrem de importanta! Vechimea in munca este inregistrata pe baza CNP-ului declarat de societate la casa de pensii. Vei avea probleme ulterior. ******************************* Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.id="size1">id="Comic Sans MS">id="navy"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CristinaT Postat Mai 19, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 19, 2006 In general nu vei putea face nici o operatiune la banca. Ar fi o susper intamplare ca prin modificarea ultimelor numere sa se restecte corectitudinea CNP-ului. Tot vei fi trimisa sa-l corectezi in momentul cand se va face la salarizare verificarea. 6 ani si ... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carmona Postat Mai 19, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Mai 19, 2006 CNP-ul corect nu apare decat in certificatul de nastere si casatorie. Nici macar pe diplomele de studii (pe vremea aia nu era moda numerelor). De 9 ani la toate job-urile am functionat cu CNP-ul gresit, asigurarile, cotizatiile toate sunt cu CNP gresit (ba intre timp am mai si schimbat buletinul). Cristina, din moment ce la banca iti trebuie doar buletinul, nu a fost nici o problema. Iar cand a fost vorba sa aduc si certificatul de casatorie... nu s-a observat....(cum n-am observat nici eu) Asa ca ... stie cineva ce trebuie facut? Multumesc Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Mai 19, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 19, 2006 Mergi la politie. Oare nu cumva chiar cel de pe certificatul de nastere este gresit? Parerea mea este ca trebuie schimbate toate. Cand vei iesi la pensie, vei avea surpriza neplacuta sa constati ca tot ce-ai muncit tu s-a duc in contul altei persoane, iar la tine nu figureaza nimic, nic nu ai dreptul la pensie! Pentru ca, daca programele de verificat CNP-ul (de la pensii, somaj, fise fiscale) nu a zis ca CNP-ul ala gresit nu exista, inseamna ca el exista doar ca este al altei persoane, deci tot ce-ai muncit (la asigurari sociale, la fisc ma refer) este in contul acelei persoane. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
romana Postat Mai 20, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 20, 2006 Ca sa stai linistita trebuie sa mergi la evidenta populatiei la sectia unde ti-a eliberat cartea de identitate. Roaga sa verifice si in baza de date de pe tara ca sa nu fie inregistrata pe CNP-ul tau alta persoana in aceea baza de date, desi s-au mai corectat situatiile astea e posibil sa mai existe scapari. Eu inclin sa cred ca CNP-ul tau corect e cel din cartea de identitate. A si sa nu uit, ia cu tine si certificatele de nastere si casatorie ca sa vada cei de la sectie ce si cum. Iar daca CNP-ul din cartea de identitate e bun, eu zic sa te duci la starea civila unde ti-au eliberat certificatele de nastere si de casatorie ca sa iti corecteze CNP-ul. Daca ai nelamuriri da-mi un PM deoarece din lipsa de timp e posibil sa nu mai deschid topicul asta. Succes. http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003 si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com ****************************************** Nulla dies sine linea! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.