Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sparanghel


Recommended Posts

N-am gasit decit o reteta pe DC cu sparanghel, iar in cartile de bucate am gasit doar retete din sparanghel proaspat, iar eu am 2 borcane de sparanghel: unul alb si unul verde.

Ce as putea sa fac cu ele ? Mai trebuie fierte sau nu ? Se pot amesteca, sau sint mai bune separate ?

As prefera o reteta de mincarica, nu de salata (adica fara maioneza), care sa pot sa o dau si lui Bogdan (3 ani si 5 luni).

 

 


Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine [:D]

 

[pup]

 

Karina [sofer] + Bogdanel [copil]

 

Ajutati-l pe Mihaita !id="Book Antiqua">id="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Karina, daca ai sparanghelul in borcan nu mai trebuie fiert. din pacate cel alb este foarte moale - suprafiert. cel verde e mai bun. daca vrei sa ii daisi baietelului cel mai bun e ca garnitura la friptura.

il mai poti pune in salate cu alte legume fierte deja si piept de pui de exemplu, daca nu vrei maioneza pune-i o vinegreta cu iaurt.

pentru adulti e ff bun cu prosciutto - invelesti fiecare tulpina intr-o felie de prosciutto sau alt fel de sunca afumata si o pui doar putin in tigaie de teflon sa se rumeneasca - devine crocant. merge perfect la aperitiv cu un vin alb sec rece. :D

 

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Karina, poti prepara si sparanghelul de la borcan, numai ca nu-l mai fierbi, ca pe cel proaspat (sau, pentru linistea sufletului tau, poti sa-i dai doar un clocot si atat). Si eu tot reteta cu sparanghel proaspat am, dar e buna-buna...

 

Sparanghel cu sunca

 

Ingrediente: 1 kg sparanghel, 250 g sunca, 3 lg. de ulei, 50 g unt, 1 lg. de faina, 1 galbenus, 100 ml smantana, 50 g cascaval ras, sare.

 

Sparanghelul curatat si taiat in bucati cat degetul se fierbe in apa sarata si indulcita si se strecoara.

Sunca se taie in felii subtiri, se prajeste in ulei si cu jumatate de cantitate se tapeteaza un vas termorezistent.

Se pune deasupra sparanghelul fiert si se acopera cu urmatorul sos: se prepara un rantas alb din unt si faina, se stinge cu zeama in care s-a fiert sparanghelul si se adauga smantana.

La sfarsit, totul se acopera cu feliile de sunca ramasa, se presara cu cascaval si se prajeste putin in cuptor.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...