mariussimiuc Postat Mai 22, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 22, 2006 Eu nu ma supar Adriana,ca sunt de acord cu tine! Miha id="red"> si [comoara] Robert id="blue"> (18 id="purple">nov 2004)id="purple"> [foto] Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bunid="red">id="Comic Sans MS"> Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!id="size3">id="green"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
anya Postat Mai 23, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2006 Asta e la fel cu "taiatul motului", au sa nu lasi hainele bb-ului noaptea afara la uscat ca intra duhul nu stiu care in ele, sau cu ata rosie sau pampon rosu legat de bietul copil, sau....tot soiul de alte bazaconii. Pe la tara sunt probabil diverse obiceiuri si cine crede in ele... sa fie santos si sa le practice. Anya Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Siminaf Postat Mai 23, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2006 Scuzati-ma, dar am auzit multe prostii, insa asta chiar le intrece pe toate! Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca Virsta Deiu Virsta Ralu Home, wherever you are... Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach Poze noi - Martie 2006 Excursie la Temecula Downtown LA & Hollywood Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
adinaiacob Postat Mai 23, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2006 Eu cred ca ar trebui sa-ti vezi de odihna si de bebe. Ce, o sa ai tu timp sau dispozitie sa pregatesti o masa la care nu vine nimeni, pana la urma? Nu te mai lua dupa babe, lasa-le sa vorbeasca si tu fa ce crezi tu ca este mai bine pentru tine si pentru bebe. Naster usoara si sanatate, tie si lui bebe ! Adina si Caterina Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Dana_ch Postat Mai 23, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2006 nu cred asa ceva,numai in povestile nemuritoare am mai auzit. [foto] Poze cu [copil] Lucasid="blue"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
ereso Postat Mai 23, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2006 Si-am incalecat pe-o sa ... id="size3">id="blue"> P.S. nu sunt prostii ... sunt traditii (obiceiuri) vechi care apartin poporului nostru si merita sa fie povestite mama lui Niki Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
mazzel Postat Mai 23, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 23, 2006 este prima oara cand aud(citesc) chestia asta , nu stiu cat "apartine poporului nostru" ca eu nu am auzit pana acum de "traditia" asta, multe superstitii si babisme am auzit eu la viatza mea da asta e chiar gogonata ...zau asa... de ursitoare am citit si eu ca oricare in povesti de adormit copiii, dar nu am auzit pe nimeni sa practice ritualuri zau.... dar acu fiecare face ce vrea...crede ce vrea... Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Simo74 Postat Mai 24, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 24, 2006 [:-)))] Super! Asta mi-a adus aminte de bancul cu Bula si ursitorile... Bula bebe in patutul lui se fataia pe acolo. Se lasa noaptea si vin ursitorile si incep... Prima: sa fii frumos si destept si la punga gros...Bula fericit din leaganul lui: "nggg, nggg" A doua: sa ai o slujba buna si o nevasta frumoasa care sa te iubeasca...Bula si mai fericit: "nggg, nggg" Vine si a treia: sa n-ai noroc de nici un fel, sa fii un tampit, sa-ti moara nevasta, etc, etc...Bula din patut: "nggg, nggg, ngatul ma-tii" Simona, mama de bebe Luca (12.09.2005)id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Field_mouse Postat Mai 24, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 24, 2006 Ma-a-a-re aberatie. Nastere usoara!!! Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
credo Postat Mai 24, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 24, 2006 Eu sunt din Arges, si stiu ca si pe acolo se practica. Am fost moasa la 3 nepoti (am 8) si de fiecare data cand se nastea cate un nepot bunicele copilului nascut pregateau apa si nu mai stiu ce. Nu-mi aduc aminte prea bine - asta acum 6-10 ani. Cand am fost moasa stiu ca am primit ba un prosop ba o basma - esarfa de la mama copilului. Stiu ca apa pregatita era intr-o sticla, sticla era legata cu o funda rosie/albastra + busuioc si flori, si pe langa sticla cu apa (apa care se lasa la biserica cateva zile si citea preotul - se punea cate putin in apa in care facea baie copilul pana la botez), mai era un castron cu tot felul de seminte (porum, grau, fasole, orez etc)- asta ca, virgula, copilul sa aibe parte in viata de toate roadele pamantului. Stiu ca moasa cand vede prima data copilul, si nasa cand il aduce de la biserica botezat, trebuie sa-i lase bani la cap. Asta nu e lucru rau - sunt necesari orice banut venit pentru bebe - considerand cate lucruri sunt necesare pentru un nou nascut. Si eu cand am botezat i-am lasat banuti la cap, cand am fost moasa nu-mi mai aduc aminte daca le-am lasat bani, dar stai ca mi-am adusa aminte daca lasi bani trebuie sa fie si o moneda caci sa fie copilul tare ca fierul. Cam atat imi aduc eu aminte. Sincer mie imi place sa citesc astfel de lucruri, nu cred ca le-as pune si-n practica - nu aici cel putin. Eu gasesc practicile astea distractive, nu sunt prostii parerea mea, reprezinta chiar vechea traditie a poporului roman. Stiu ca si-n italia erau ceva obiceiuri/traditii care se si practica la nasterea unui copil, dar nu-mi aduc deloc aminte ce si cum. Dar asta e doar parerea mea. Toate cele bune va doresc, si daca mai stiti/auziti asemenea traditii mie chiar mi-ar face placere sa le citesc [flo] Adina [gravi] Link to comment Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare.
Recommended Posts
Archived
Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.