Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Sarmale cu varza noua

Oana

Recommended Posts

Vreau sa fac sarmale cu varza noua romanesca care a aparut de ceva timp pe piata. Problema e ca varza asta e atat de frageda ca frunzele se rup foarte usor. Cum sa fac sa nu se rupa frunzele ca sa pot face sarmalutele?

Oana id="green"> si Paulid="blue"> (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Da Roxa dar ca sa oparesc fiecare frunza trebe sa o desprind de varza ma intai si se rupe[ups]. Deci pana la urma cred ca o sa oparesc toata varza, o bag asa intreaga la oparit si dupa aia sa incerc sa desprind frunzele. Nu?

Oana id="green"> si Paulid="blue"> (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Ca o informatie suplimentara, cand alegi varza apasa cu degetul; daca e tare e bine , daca e moale si ti se afunda inseamana ca are multe nervuri si e mai tare frunza, ceea ce o face desigur mai greu de manevrat. Mama nu opareste niciodata frunzele, insa alege varza dupa sistemul prezentat mai sus si nu prea se rup fiind deja molicioase.

Anka [mamica] si Ubitu [copil](26.06.2004)

deci imi permit sa postez si eu repede :

varza NU o tai in jumatate, ii scoti cotorul cu un cotit mare, si o oparesti sa se moaie frunzele.

sarmalele le faci obisnuit cu frunzele oparite.

daca vrei ca sarmalele sa-ti iasa "beton" sa va lingeti pe buze, si fiindca esti vad in Ro, poti cumpara de pe piatza varza murata la butoi, tocata si intre straturile de sarmale sa o adaugi, si deasupra ii da un gust minunat.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...