Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Taxe notariale si/sau impozit la donare imobil

joe

Recommended Posts

Dupa ce am rasfoit netul dupa legi si forumul sa vad daca nu a mai trecut cineva prin asa ceva - vin si eu cu o intrebare:

- vreau sa donez fratelui meu o parte dintr-un teren care a fost cumparat cu aprox. 2 ani in urma si nu gasesc nici o referire la taxele notariale care sunt de platit intr-un asemena caz, dupa cum nici vreun eventual impozit.

El a intrebat la un avocat si raspunsul mai rau m-a buimacit - as datora taxe notariale in valoare de 16% din valoarea de piata a terenului. In cazul asta - daca e adevarat - banuiesc ca ma costa mai putin sa i-l vand - si in cazul asta as avea de platit in afara taxelor notariale 16% din diferenta dintre pretul de cumparare majorat cu 5% si valoarea de piata, nu?

La fel - cum se determina valoarea de piata a unui teren? Unde poate fi aflata aceasta?

Multumesc pentru orice lamuriri!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul răspuns

cel putin in cazul apartamentelor, exista niste tabele cu valorile "oficiale" ale apartamentelor, in functie de cartier, zona, etaj, nr. camere, confort, etc. ma gandesc ca trebuie sa existe ceva similar si in cazul terenurilor. un notar e cel mai in masura sa raspunda la intrearile astea...

si eu stiu ca se platesc taxe notariale... nu mai stiu cat la suta din valoarea de piata...

mai mult... habar n'am. sorry !

succes !

[copil] alexa si mami

Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...