CryssUK Publicat Mai 26, 2006 Raport Distribuie Publicat Mai 26, 2006 Salutare tuturor! Revin printre voi cu o noua intrebare si va rog sa ma ajutati sa ma luminez! Eu urmeaza sa ma casatoresc civil la Ambasada Romaniei in UK si datorita faptului ca nu am timp sa imi schimb actele pe numele sotului, prefer sa imi pastrez numele meu de familie. Din cate am inteles nu imi pot schimba numele fara sa imi schimb si actele pt ca asta presupune ilegalitate. INTREBAREA este: In ce conditii si in ce termen legal (daca exista unul) imi pot schimba ulterior numele de familie? Pot invoca actul de casatorie ca motiv pt schimbarea numelui, (ulterior momentului oficierii casatoriei)? Va multumesc!!!!! Cristina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marinar Postat Mai 26, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 26, 2006 scuze dar eu nu am inteles ce vrei... marina pozici Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CryssUK Postat Mai 26, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Mai 26, 2006 Scuze daca nu am fost clara. Voiam sa stiu daca imi pot schimba numele de familie mai tarziu, pt ca in momentul oficierii casatoriei voi cere sa imi pastrez numele de fata.Ulterior, peste 1 an sau 2 voi vrea sa iau numele sotului meu si nu as vrea sa ma trezesc ca nu mai pot face nimic! Oricum ,am gasit ordonanta care prevede modalitatea de schimbare a numelui pe cale administrativa si cred ca se poate, insa o fraza nu mi-e f clara. Multumesc! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vickyfilip Postat Mai 27, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 27, 2006 chiar daca vrei sa iti pastrezi numele dupa casatorie, tot trebuie sa iti schimbi actele ca sa apara mentiunea "casatorita" Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Freia Postat Mai 27, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 27, 2006 in ce acte se scrie ca esti casatorita? in CI nu este rubrica de exemplu Freia si [copil] Alexa "]Intram in legalitateid="blue">id="size1"> Sa ajutam la terapia pentru Ema Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CryssUK Postat Mai 28, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Mai 28, 2006 Vicky ...serios???? Pe ce acte tb sa apara specificatia ''casatorit''? Eu locuiesc in Uk acum si nu mi-am folosit decat odata in 2 ani buletinul! Din cate stiu pe pasaport nu scrie daca esti casat sau nu ...sau asa cred! Dupa CNP ar tb sa ma inregistreze casatorita si atat mi se pare suficient! Deja incep sa cred ca mai bine nu ma mai marit deloc :) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lorena_andreianu Postat Mai 28, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 28, 2006 Scuze ca ma bag si eu peste subiectul tau, dar am si eu o nelamurire de genul asta. Noi ne-am casatorit in 2003 la primaria orasului ca Ambasada a zis ca ei nu incheie casatorii [help](acum aflu ca totusi se fac... in fine) si de atunci am si nascut, si eu tot n-am declarat casatoria si copilul in Ro. Vreau sa o fac in iulie cand vom fi acolo pt cateva saptamani. Si eu imi pun aceeasi intrebare. Oare ma obliga sa-mi schimb buletinul si pasaportul?! Nu de alta, dar eu as prefera sa-mi pastrez numele de "donsoara", ca ar insemna o intreaga nebunie pe langa autoritatile franceze... Mami Ria si Miron Radu (06 oct. 2004) Copilasi sept-oct 2004 1 Copilasi sept-oct 2004 2 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marinar Postat Mai 28, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 28, 2006 nu stiu cum e afara, dar in Ro in ziua casatorie, la starea civila fetei ii este perforat buletinul- asta pt a fi schimbat. marina pozici Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pd Postat Mai 28, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 28, 2006 quote:Originally posted by marinarnu stiu cum e afara, dar in Ro in ziua casatorie, la starea civila fetei ii este perforat buletinul- asta pt a fi schimbat.id="quote">id="quote">Adevarat, numai daca iti schimbi numele in urma casatoriei. Eu mi-am pastrat numele si nimeni nu mi-a perforat buletinul (cartea de identitate).Eu n-am nici act, cu exceptia certificatului de casatorie, pe care sa scrie starea mea civila. Cartea de identitate nu are rubrica de stare civila, pasaportul nici el, iar permisul de conducere nici atat.Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004) PozePoze noi si Poze CraciunVacanta Antalya Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariana_1976 Postat Mai 29, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 29, 2006 Cristina,id="red"> Daca ai rezidenta permanenta in strainatate,nu ai dreptul la buletin. Problema e ca nu ma pricep sa te sfatuiesc cind e vorba de UK,dar aici...daca ai rezidenta permanenta si ti-ai schimbat numele dupa casatorie,poti dovedi chestia asta cu certif de casat tradus,il inregisteaza ei la Ambasada si iti elibereaza cert.romanesc de casatorie.Tot la ambasada faci cerere de schimbarea pasaportului pe noul nume. Din pacate,nu cunosc legile din UK,dar eu mi-as schimba numele,as ramine in UK sa astept actele sa-mi vina din Ro,si as da cuiva din Romania prin Ambasada o procura sa se ocupe de schimbarea actelor.Repet,nu stiu daca se poate in UK,aici sotia unui cetatean suedez poate ramine cu sotul chiar fara permis de rezidenta,daca depune actele pentru obtinerea rezidentei in cele 90 de zile in care are dreptul de sejour in tara respectiva. Pe scurt,daca cineva din tara iti rezolva schimbarea actelor prin procura data de tine prin Ambasada Romaniei de la Londra,in mai putin de 90 de zile si tu dupa ce ai pasaportul pe noul nume,depui imediat cererea de rezidenta,ar fi o solutie... Ca cetatean roman iti poti schimba numele de familie ulterior casatoriei pe cale administrativa,dar nu stiu ce tevatura ar fi cu actele.Ce punct anume din lege te nedumerea?id="Arial"> Marianaid="purple"> mama deid="red"> Monica(1998)id="pink">[zana]Matei(2001)id="teal">[cavaler] si Markusid="blue">(17.02.2006)id="green">id="Arial">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.