Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

varsat de vant-nelamuriri

Recommended Posts

De ieri pe la pranz a inceput eruptia la Marc (3 ani jumate)Prietena mea imi spune ca in romania se impune regim alimentar,tinutul in casa 3 saptamani,efort-zero.Aici medicii spun ca are voie sa manance orice,sa sara pana nu mai poate si sa iasa si afara,in gradina-fara copii care n-au avut varicela,normal.Si ca peste o saptamana ii face testul,daca se poate intoarce la gradi,ca mai mult de 10 zile nu trebuie izolat.Care e adevarul?

I-au aparut destule bubutze,dar nu exagerat,cele mai greu de gasit sunt in par,unde pana nu se fac basica nu le vad:(De fapt nu sta la uns cu crema aia deloc si e groaznic procedeul,cu un copil care nu vrea sa accepte ca trebuie,nu poate fi convins/pacalit/santajat..nimic,nimic.Si ma gandesc ca tot or sa mai apara vreo 3 zile ..deja mi se face rau.Acum are doar pe frunte cateva,prin par,pe spate,burta,fund,zona genitala dar vad ca coboara si pe picioare,si restul se inmultesc.

Sper sa nu iau nici eu..n-am avut decat oreion dintre bolile copilariei.Aici intrebarea 2-daca e sa fac si eu..cam cand ar trebui sa apara bubele mele,daca lui i-au aparut ieri?

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the

moments that take our breath away.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Mamica dulce ,iti raspund eu ,ca tocmai am facut la scoala bolile copilariei.

Varicela are perioada de incubatie 10 zile,si este contagioasa 8 zile de la aparitia primei bubite!

Poate sa manince normal,da-i sa bea bine (mai ales daca face febra) si taie-i unghiile de la miini ca sa nu se scarpine(mare grija cu scarpinatul ,ca poate lasa cicatrici)! Pe cit posibil incerca sa il dai cu solutia pe care ti-a dat-o medicul,il ajuta sa usuce bubitele si calmeaza mincarimea.

Ai grija de tine,daca incepi sa ai febra du-te la medic !

Pupici si sanatate

Corina si Anna nazdravana!![hop]

Robert- era mic pe atunci- avea 1 an si 3 luni- a facut varsat de vant la 2 saptamani distanta de mine. Eu am facut prima si apoi el dar sa stii ca nu-i obligatoriu sa te molipsesti si tu. Eu atunci l-am tinut in casa aproape doua saptamani pana i-au trecut toate bubele, oricum era si vreme urata din cate tin minte. Da-l cu crema cand doarme profund ca sa nu protesteze.

Multa sanatate lui Marc!

Cristina,

mama lui

Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Cresc...

• Administrators

Noi nu l-am tinut deloc in casa pe Andrei cind a facut varsat de vant (la 2 ani). I-am dat doar paracetamol seara, inainte de culcare si l=am dat cu pudra speciala. Doctorul ne-a spus ca nu vede nici un motiv pentru a=l tine in casa. Si in casa e ca si afara - tot oxigen :)) DAr nu a mers la scoala ca eram in concediu oricum.

[pup]

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.id="Arial">id="size1">

Exact la tzanc subiectul!

Azi am detectat pe burtica lui Dav (dimineata, devreme, cnd l-am schimbat), 4 bubite. Sunt micute, rosii..

Am fugit imediat la pediatru; mi-a spus ca am venit cam repede, ca nu isi da seama daca e varicela sau alergie (intoxicatie). Si ca daca e varicela pana seara e pictat tot + vezicule in bubite.

La 22h nu avea alte bubite, iar acele 4 bubite de pe burtica nu s-au modificat in nici un fel.

Sa sper ca nu e varicela?

Va rog din suflet! Spuneti-mi ca e alergie![q] Fratele meu e pe drum, spre Franta cu masina, si o aduce si pe sotia lui care e graviduta in 14-15 saptamani.

Pediatrul mi-a spus ca daca ea a facut varicela in copilarie nu mai e nici un pericol. Asa sa fie?

Ca sa nu mai spun, ca tot pediatrul, a spus ca daca in seara asta apar bubele, sa trec in carnetul de sanatate data aparitiei varicelei, si sa il tin pe Dav izolat pana joi.

Deci?

E sau nu varicela?

E sau nu pericol ptr graviduta, daca ea a facut in copilarie boala?

HELP!

[cit]Lumyid="red">- mamica lui [bibe]David Andréi[bonjovi] id="blue">id="Book Antiqua">(11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.

id="right">

Lumy sa nu fie niste ciupituri...

David are pe picior cam 5-6 bubite, rosii si proeminente...care sunt niste ciupituri...

Daca are doar 4 bubite nu cred ca e nici alergie nici varsat de vant!!

Fiecare dimineata e un nou inceputid="purple">id="Book Antiqua">id="size3">

Sinzi, Radu[avion]si David[marinar]

David[cool]

Spic de grau,sper sa-ti raspunda fetele la intrebare,eu sunt in ceata rau de tot cu bolile copilariei.

Eu inclin sa cred ca nu e varsat de vant la puiul tau,daca intr-o zi intreaga n-au mai aparut altele.La MArc ieri ,cand le-am depistat,erau vreo 3 deasupra fundului si pana seara s-au facut vreo 20 pe tot corpul,tot putine,insa azi s-au triplat,dat cu crema aia arata ca un pui de dalmatian..

Cristina-cum a fost la tine?Am inteles ca la adulti e groaznic,cum au fost bubele tale?Au trecut fara semne?

Eu ma gandeam ca am anticorpi din nastere:) altfel nu-mi explic cum de n-am luat niciodata nimic,cand la scoala era anual 3 sferturi de clasa bolnava.

Poate scap si de data asta:)

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the

moments that take our breath away.

Sanzi[pup] - sunt niste bubite mici de tot. Mici si rosii! Nu au forma de "blânde". Si nu seamana nici cu petele rosii pe care le-a avut acu'un an, prin iunie, ca m-am speriat de cat era de pictat.

Nu vreau sa fie varicela!!!! Cel putin nu acum! Sa faca in iulie! Dar nu acum!!![q][q]

[cit]Lumyid="red">- mamica lui [bibe]David Andréi[bonjovi] id="blue">id="Book Antiqua">(11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.

id="right">

In primul rand este bine ca a facut boala acum, la o virsta frageta, pentru ca eu am facut varicela la 20 ani si era asa de rau ca nu ma puteam scarpina deloc, imi venea sa maninc varul de pe pereti . Tin minte ca am stat in casa 10 zile( apoi am iesit ca simteam ca innebunesc)si am baut foarte multe lichide . Bubitele apar treptat pe parcursul a 4-5 zile dupa care se usuca .Daca tu nu ai avut pina acum varicela, sigur vei face, va debuta dupa 2 saptamini de la contactul cu bolnavul .

Asa ca ai grija ca baiatul sa nu se scarpine ( ca al naibii de tare te mai maninca) si va doresc insanatosire grabnica !

Aoleu, am avut niste mancarimi de-mi venea sa ma catar pe pereti, cu alifie cu tot. Si pe cap aveam bube, dar acolo nu-mi pasa de urme si m-am scarpinat cat am putut. Semne nu mi-au ramas pe fata si pe corp ca m-am abtinut sa ma scarpin si 2 zile inainte de eruptie n-am fost buna de nimic, am avut febra 39 si credeam ca fac o gripa urata... dar m-am lamurit cand am vazut bubele. Am inteles ca adultii pot face complicatii, pneumonie de exemplu, deci eu am avut totusi o forma usoara. Trevbuie sa ai grija sa nu racesti peste varsat de vant- valabil si pentru copilasi.

Cristina,

mama lui

Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Cresc...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...