mamica dulce Publicat Mai 27, 2006 Raport Distribuie Publicat Mai 27, 2006 De ieri pe la pranz a inceput eruptia la Marc (3 ani jumate)Prietena mea imi spune ca in romania se impune regim alimentar,tinutul in casa 3 saptamani,efort-zero.Aici medicii spun ca are voie sa manance orice,sa sara pana nu mai poate si sa iasa si afara,in gradina-fara copii care n-au avut varicela,normal.Si ca peste o saptamana ii face testul,daca se poate intoarce la gradi,ca mai mult de 10 zile nu trebuie izolat.Care e adevarul? I-au aparut destule bubutze,dar nu exagerat,cele mai greu de gasit sunt in par,unde pana nu se fac basica nu le vad:(De fapt nu sta la uns cu crema aia deloc si e groaznic procedeul,cu un copil care nu vrea sa accepte ca trebuie,nu poate fi convins/pacalit/santajat..nimic,nimic.Si ma gandesc ca tot or sa mai apara vreo 3 zile ..deja mi se face rau.Acum are doar pe frunte cateva,prin par,pe spate,burta,fund,zona genitala dar vad ca coboara si pe picioare,si restul se inmultesc. Sper sa nu iau nici eu..n-am avut decat oreion dintre bolile copilariei.Aici intrebarea 2-daca e sa fac si eu..cam cand ar trebui sa apara bubele mele,daca lui i-au aparut ieri? Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Corina Postat Mai 27, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 27, 2006 Mamica dulce ,iti raspund eu ,ca tocmai am facut la scoala bolile copilariei. Varicela are perioada de incubatie 10 zile,si este contagioasa 8 zile de la aparitia primei bubite! Poate sa manince normal,da-i sa bea bine (mai ales daca face febra) si taie-i unghiile de la miini ca sa nu se scarpine(mare grija cu scarpinatul ,ca poate lasa cicatrici)! Pe cit posibil incerca sa il dai cu solutia pe care ti-a dat-o medicul,il ajuta sa usuce bubitele si calmeaza mincarimea. Ai grija de tine,daca incepi sa ai febra du-te la medic ! Pupici si sanatate Corina si Anna nazdravana!![hop] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristina_C Postat Mai 27, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 27, 2006 Robert- era mic pe atunci- avea 1 an si 3 luni- a facut varsat de vant la 2 saptamani distanta de mine. Eu am facut prima si apoi el dar sa stii ca nu-i obligatoriu sa te molipsesti si tu. Eu atunci l-am tinut in casa aproape doua saptamani pana i-au trecut toate bubele, oricum era si vreme urata din cate tin minte. Da-l cu crema cand doarme profund ca sa nu protesteze. Multa sanatate lui Marc! Cristina, mama lui Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002 Cresc... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators desprecopii Postat Mai 28, 2006 Administrators Raport Distribuie Postat Mai 28, 2006 Noi nu l-am tinut deloc in casa pe Andrei cind a facut varsat de vant (la 2 ani). I-am dat doar paracetamol seara, inainte de culcare si l=am dat cu pudra speciala. Doctorul ne-a spus ca nu vede nici un motiv pentru a=l tine in casa. Si in casa e ca si afara - tot oxigen :)) DAr nu a mers la scoala ca eram in concediu oricum. Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.id="Arial">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
spic de grau Postat Mai 28, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 28, 2006 Exact la tzanc subiectul! Azi am detectat pe burtica lui Dav (dimineata, devreme, cnd l-am schimbat), 4 bubite. Sunt micute, rosii.. Am fugit imediat la pediatru; mi-a spus ca am venit cam repede, ca nu isi da seama daca e varicela sau alergie (intoxicatie). Si ca daca e varicela pana seara e pictat tot + vezicule in bubite. La 22h nu avea alte bubite, iar acele 4 bubite de pe burtica nu s-au modificat in nici un fel. Sa sper ca nu e varicela? Va rog din suflet! Spuneti-mi ca e alergie! Fratele meu e pe drum, spre Franta cu masina, si o aduce si pe sotia lui care e graviduta in 14-15 saptamani. Pediatrul mi-a spus ca daca ea a facut varicela in copilarie nu mai e nici un pericol. Asa sa fie? Ca sa nu mai spun, ca tot pediatrul, a spus ca daca in seara asta apar bubele, sa trec in carnetul de sanatate data aparitiei varicelei, si sa il tin pe Dav izolat pana joi. Deci? E sau nu varicela? E sau nu pericol ptr graviduta, daca ea a facut in copilarie boala? HELP! [cit]Lumyid="red">- mamica lui [bibe]David Andréi id="blue">id="Book Antiqua">(11 Martie 2004) Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire. Povestea nasterii lui Davidid="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sinzi_ana Postat Mai 28, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 28, 2006 Lumy sa nu fie niste ciupituri... David are pe picior cam 5-6 bubite, rosii si proeminente...care sunt niste ciupituri... Daca are doar 4 bubite nu cred ca e nici alergie nici varsat de vant!! Fiecare dimineata e un nou inceputid="purple">id="Book Antiqua">id="size3"> Sinzi, Radu[avion]si David[marinar] David[cool] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mamica dulce Postat Mai 28, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Mai 28, 2006 Spic de grau,sper sa-ti raspunda fetele la intrebare,eu sunt in ceata rau de tot cu bolile copilariei. Eu inclin sa cred ca nu e varsat de vant la puiul tau,daca intr-o zi intreaga n-au mai aparut altele.La MArc ieri ,cand le-am depistat,erau vreo 3 deasupra fundului si pana seara s-au facut vreo 20 pe tot corpul,tot putine,insa azi s-au triplat,dat cu crema aia arata ca un pui de dalmatian.. Cristina-cum a fost la tine?Am inteles ca la adulti e groaznic,cum au fost bubele tale?Au trecut fara semne? Eu ma gandeam ca am anticorpi din nastere:) altfel nu-mi explic cum de n-am luat niciodata nimic,cand la scoala era anual 3 sferturi de clasa bolnava. Poate scap si de data asta:) Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
spic de grau Postat Mai 28, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 28, 2006 Sanzi - sunt niste bubite mici de tot. Mici si rosii! Nu au forma de "blânde". Si nu seamana nici cu petele rosii pe care le-a avut acu'un an, prin iunie, ca m-am speriat de cat era de pictat. Nu vreau sa fie varicela!!!! Cel putin nu acum! Sa faca in iulie! Dar nu acum!!![q] [cit]Lumyid="red">- mamica lui [bibe]David Andréi id="blue">id="Book Antiqua">(11 Martie 2004) Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire. Povestea nasterii lui Davidid="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JARMO Postat Mai 28, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 28, 2006 In primul rand este bine ca a facut boala acum, la o virsta frageta, pentru ca eu am facut varicela la 20 ani si era asa de rau ca nu ma puteam scarpina deloc, imi venea sa maninc varul de pe pereti . Tin minte ca am stat in casa 10 zile( apoi am iesit ca simteam ca innebunesc)si am baut foarte multe lichide . Bubitele apar treptat pe parcursul a 4-5 zile dupa care se usuca .Daca tu nu ai avut pina acum varicela, sigur vei face, va debuta dupa 2 saptamini de la contactul cu bolnavul . Asa ca ai grija ca baiatul sa nu se scarpine ( ca al naibii de tare te mai maninca) si va doresc insanatosire grabnica ! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristina_C Postat Mai 28, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 28, 2006 Aoleu, am avut niste mancarimi de-mi venea sa ma catar pe pereti, cu alifie cu tot. Si pe cap aveam bube, dar acolo nu-mi pasa de urme si m-am scarpinat cat am putut. Semne nu mi-au ramas pe fata si pe corp ca m-am abtinut sa ma scarpin si 2 zile inainte de eruptie n-am fost buna de nimic, am avut febra 39 si credeam ca fac o gripa urata... dar m-am lamurit cand am vazut bubele. Am inteles ca adultii pot face complicatii, pneumonie de exemplu, deci eu am avut totusi o forma usoara. Trevbuie sa ai grija sa nu racesti peste varsat de vant- valabil si pentru copilasi. Cristina, mama lui Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002 Cresc... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.