Roxana01 Publicat Mai 29, 2006 Raport Distribuie Publicat Mai 29, 2006 Buna seara, Din motive personale (castigul net lunar depaseste cu mult ceea ce este scris pe cartea de munca), imi doresc sa stau cat mai mult la serviciu, sa nu iau concediu prenatal. Dar nu stiu daca sunt obligata sa iau 100 si nu stiu cate, indiferent daca le iau inainte sau dupa ce nasc, sau obligatia este sa iau doar 42 zile dupa ce am nascut? Nu imi doresc sa stau prea mult acasa cu 85% din salariu de pe cartea de munca. Asadar, cate zile sunt absolut obligata sa iau concediu platit cu 85% si cand anume trebuie sa le iau? Multumesc! Roxana, +27 sapt Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ninocikap Postat Mai 29, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 29, 2006 Anul trecut cand am nascut eu... am stat acasa inainte de a naste cam o luna inainte sa nasc..si dupa cele 42 de zile obligatorii si apoi mi-am bagat CIC. dar dupa o gramada de munca de lamurire cu cea de la Personal sa inteleaga ca am dreptul la 126 de zile concediu pre si post natal... nu sunt obligata sa le iau pe toate asa cum vroia ea sa ma faca. sarcina usoara in continuare. Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005) Poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Mai 29, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 29, 2006 Nu stiu a cata oara repet: Concediul medical (inclusiv cel de maternitate) este un DREPTid="size3">, nu o OBLIGATIEid="size3">!!id="red"> Ducand la extrem, poti sa renunti complet si in totalitate la prenatal si/sau la postnatal!! Nu te obliga nimeni sa mergi la doctor sa-i ceri certificat medical!! Singura restrictie e ca nu iti poti lua CIC mai devreme de ziua a 43 de viata a copilului. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cool Postat Mai 30, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 30, 2006 Art 24 alin (2)/OU 158/2005 Concediile pentru sarcinã ºi lãuzie se pot compensa între ele, în funcþie de recomandarea medicului ºi de opþiunea persoanei beneficiare, în aºa fel încât durata MINIMA OBLIGATORIE a concediului de lãuzie sã fie de 42 de zile calendaristice. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Roxana01 Postat Mai 30, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Mai 30, 2006 Va multumesc mult pt raspunsuri! Vesti bune pentru mine! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Mai 30, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 30, 2006 quote:Originally posted by coolArt 24 alin (2)/OU 158/2005Concediile pentru sarcinã ºi lãuzie se pot compensa între ele, în funcþie de recomandarea medicului ºi de opþiunea persoanei beneficiare, în aºa fel încât durata MINIMA OBLIGATORIE a concediului de lãuzie sã fie de 42 de zile calendaristice.id="quote">id="quote">Salutam, Cool! :)Asta este valabil daca iti iei concediu de-ala. Daca nu iei deloc...? Nu mai intri sub incidenta OU, deci nu mai e obligatoriu! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.