Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Asigurari pt. cetatean roman nerezident ?

aiska

Recommended Posts

Ma scuzati daca subiectul nu tine de rubrica asta.Nu prea stiu unde se potriveste, fiind noua la DC.

Intrebarea ar fi este posibil si unde sa se asigure medical pe durata sederii in tara un cetatean roman cu domiciliul permanent in strainatate.Adica, poate sa-si faca o asigurare atunci cind soseste in Romania?

Ceea ce mi s-a oferit de aici a fost foarte nesatisfacator, un singur centru medical din Bucuresti se pare ca are contract cu asigurarea pe care mi-au oferit-o.Am mai intrebat si in alte parti, dar din moment ce aici sunt putini romani, nu ma mira.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Logica ma obliga la o apropiere a situatiei tale cu cea a expatilor care mi-e familiara, aci... Asigurarile (cel putin cele medicale) sunt acoperite de afara, prin contracte cu diverse clinici locale. Nu cred ca ai alternativa "locala", o data in Romania...

[pis] [gravi], mami de [copil] ( 13oct04 )

id="green">

id="right">

Kittieid="green">,multumesc de raspuns.

Asta e, daca nu locuiesc intr-o tara care sa aiba mai multe contracte cu Romania...trebuie sa ma multumesc cu ce e.

O insemna atunci ca cetatenia romana nu ma prea ajuta in propria tara din moment ce locuiesc in strainatate?

(ce frumos ar fi sa-mi pot cumpara direct de la o companie de asigurari romaneasca tipul de asigurare pe care o doresc pentru o anumita perioada)

yo zic sa te feresti oricum de genul asta de colaborari...Nu stiu legal care sunt conditiile chiar daca esti nerezident, pana una alta nu esti cetatean strain (chiar asa, ce nevoie ai de asigurare ca cetatean roman in tara ta???) si taxele aplicate (chiar de nu ai asigurare) pentru nevoi medicale in tara sunt modice. Eu iti spun din experienta ca genul de contract de asigurare medicala al expatilor e de toata jena.. Nu intru in detalii :(

id="green">

id="right">

Eu nu as compara deloc situatia ta cu a expatilor fiindca din mesaj inteleg ca esti foarte legal in Finlanda cu rezidenta permanenta.

Iar in Romania cum sa fii expat,daca esti cetatean roman??

Din moment ce ai rezidenta permanenta intr-o tara scandinava si asigurare internationala de calatorie+medicala nu-ti face nici o problema.Pe forum exista membrii din aceeasi tara ca si tine, cred ca ii poti intreba despre situatia asta.

numai bineid="Arial">

Marianaid="purple">

mama deid="red"> Monica(1998)id="pink">[zana]Matei(2001)id="teal">[cavaler] si Markusid="blue">[bebic](17.02.2006)id="green">id="Arial">id="size1">

N-am comparat situatia cu cea a expatilor decat din punctul de vedere al contractelor de asigurare medicala ce lasa MULT de dorit. De asta m-am gandit ca o asigurare de sanatate de acolo pt aici rimeaza.. Imi cer scuze daca nu a fost cea mai potrivita gaselnita.. In continuare nu vad de ce sa te asiguri medical cand esti cetatean roman oricum...

id="green">

id="right">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...