alinaxeni Publicat Mai 31, 2006 Raport Distribuie Publicat Mai 31, 2006 Acum cateva zile am fost la dentist si mi-a descoperit o parodontoza pe langa alte probleme mai vechi.Mi-a facut detartraj si mi-a spus ca am facut-o din cauza faptului ca nu am facut periajul ca la carte asa ca m-am dus direct si am cumparat o periuta electrica.Sunt tare multumita de ea numai ca are o vibratie si ma intreb daca e daunatoare pt. dinti.N-am apucat s-o intreb daca e buna si pana saptamana viitoare cand merg la ea nu stiu daca e bine sau nu s-o folosesc. In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
olguttza Postat Mai 31, 2006 Raport Distribuie Postat Mai 31, 2006 Io stiu ca paradontoza e fie ereditara, fie dobandita - din cauza de stres sau fumat excesiv, de exemplu, nicidecum de la un periaj inadecvat, pentru ca, prin definitie, paradontoza = proces patologic al parodontziului, constand in retractzia gingiilor si in descoperirea pronuntzata a dintzilor (cf. DEX); deci, ce legatura are periaju cu faptu ca ti se retrag gingiile?! Mie mi-a descoperit-o anu trecut in vara (nu'sh daca e ereditara sau dobandita, pt. ca parintii mei au, iar eu sunt fumatoare inraita) si, dat fiind ca era stadiu incipient, a trebuit sa fac un vaccin (in gingii), care intareste gingiile, le ridica si fixeaza mai bine dintele/maseaua. Cat despre periuta electrica, io cre'ca n-ar fi bine s-o folosesti deocamdata (nu pt. dinti ar fi daunatoare, ci pentru gingii), pentru ca, daca gingiile tale sunt sensibile, s-ar putea sa sangerezi si sa faci alte alea. Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alinaxeni Postat Mai 31, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Mai 31, 2006 Exact acelasi lucru mi-a spus si doctorita.Parinti nu au avut asa ca a ramas fumatul,la care am renuntat in februarie si in plus s-a format tartru care a fortat gingia sa se indeparteze de dinte.La mine era format sub gingie si nu se vedea.Ce ma enerveaza cel mai tare e ca am fost la doi medici pt. alte lucrari si nu mi-au spus nimic,nici de tartru nici de parodontoza. De injectii tot ea mi-a spus, chiar venise o pacienta la tratament,si am inteles ca sunt extrem de dureroase si scumpe. Inca nu am ajuns in stadiu sa se miste dinti,am inteles ca e in prima faza. Si zici tu sa n-o folosesc? In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lia Postat Iunie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 1, 2006 quote:Originally posted by alinaxeniExact acelasi lucru mi-a spus si doctorita.Parinti nu au avut asa ca a ramas fumatul,la care am renuntat in februarie si in plus s-a format tartru care a fortat gingia sa se indeparteze de dinte.La mine era format sub gingie si nu se vedea.Ce ma enerveaza cel mai tare e ca am fost la doi medici pt. alte lucrari si nu mi-au spus nimic,nici de tartru nici de parodontoza.De injectii tot ea mi-a spus, chiar venise o pacienta la tratament,si am inteles ca sunt extrem de dureroase si scumpe.Inca nu am ajuns in stadiu sa se miste dinti,am inteles ca e in prima faza.Si zici tu sa n-o folosesc?In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.id="quote">id="quote">Buna.Foloseste periuta cu incredere[:)],fara sa apesi cand periezi,dar alocand deajuns timp perierii fiecarui dinte in parte.Cu siguranta cauza nu e reprezentata doar de periajul intempestiv,ci de un cumul de factori care a dus la instalarea suferintei parodontale.Liaid="red">&Aid="red">nid="orange">did="green">rid="blue">eid="purple">wid="navy">id="Comic Sans MS">[foto] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mimika Postat Iunie 5, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 5, 2006 Vaccinul se numeste Vaccin stafilococic D, se fabrica la Inst. Cantacuzino, se vinde la farmacia institutului si costa 600 000 (aprox). Dureaza vreo 3 luni administrarea (2 injectii pe saptamana) si se face in mana sau in gingie in functie de recomandarile medicului stomatolog. In gingie doare, dar in mana nu e asa rau. Majoritatea pacientilor spun ca a facut minuni. Explicatia este ca intareste imunitatea locala si organismul lupta mult mai bine cu bacteriile care "ataca" gingiile. x Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.