Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Parodontoza si periuta electrica

Recommended Posts

Acum cateva zile am fost la dentist si mi-a descoperit o parodontoza pe langa alte probleme mai vechi.Mi-a facut detartraj si mi-a spus ca am facut-o din cauza faptului ca nu am facut periajul ca la carte asa ca m-am dus direct si am cumparat o periuta electrica.Sunt tare multumita de ea numai ca are o vibratie si ma intreb daca e daunatoare pt. dinti.N-am apucat s-o intreb daca e buna si pana saptamana viitoare cand merg la ea nu stiu daca e bine sau nu s-o folosesc.

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Io stiu ca paradontoza e fie ereditara, fie dobandita - din cauza de stres sau fumat excesiv, de exemplu, nicidecum de la un periaj inadecvat, pentru ca, prin definitie, paradontoza = proces patologic al parodontziului, constand in retractzia gingiilor si in descoperirea pronuntzata a dintzilor (cf. DEX); deci, ce legatura are periaju cu faptu ca ti se retrag gingiile?! Mie mi-a descoperit-o anu trecut in vara (nu'sh daca e ereditara sau dobandita, pt. ca parintii mei au, iar eu sunt fumatoare inraita) si, dat fiind ca era stadiu incipient, a trebuit sa fac un vaccin (in gingii), care intareste gingiile, le ridica si fixeaza mai bine dintele/maseaua. Cat despre periuta electrica, io cre'ca n-ar fi bine s-o folosesti deocamdata (nu pt. dinti ar fi daunatoare, ci pentru gingii), pentru ca, daca gingiile tale sunt sensibile, s-ar putea sa sangerezi si sa faci alte alea.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Exact acelasi lucru mi-a spus si doctorita.Parinti nu au avut asa ca a ramas fumatul,la care am renuntat in februarie si in plus s-a format tartru care a fortat gingia sa se indeparteze de dinte.La mine era format sub gingie si nu se vedea.Ce ma enerveaza cel mai tare e ca am fost la doi medici pt. alte lucrari si nu mi-au spus nimic,nici de tartru nici de parodontoza.

De injectii tot ea mi-a spus, chiar venise o pacienta la tratament,si am inteles ca sunt extrem de dureroase si scumpe.

Inca nu am ajuns in stadiu sa se miste dinti,am inteles ca e in prima faza.

Si zici tu sa n-o folosesc?

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

quote:Originally posted by alinaxeni

Exact acelasi lucru mi-a spus si doctorita.Parinti nu au avut asa ca a ramas fumatul,la care am renuntat in februarie si in plus s-a format tartru care a fortat gingia sa se indeparteze de dinte.La mine era format sub gingie si nu se vedea.Ce ma enerveaza cel mai tare e ca am fost la doi medici pt. alte lucrari si nu mi-au spus nimic,nici de tartru nici de parodontoza.De injectii tot ea mi-a spus, chiar venise o pacienta la tratament,si am inteles ca sunt extrem de dureroase si scumpe.Inca nu am ajuns in stadiu sa se miste dinti,am inteles ca e in prima faza.Si zici tu sa n-o folosesc?In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

id="quote">id="quote">Buna.Foloseste periuta cu incredere[:)],fara sa apesi cand periezi,dar alocand deajuns timp perierii fiecarui dinte in parte.Cu siguranta cauza nu e reprezentata doar de periajul intempestiv,ci de un cumul de factori care a dus la instalarea suferintei parodontale.Liaid="red">&Aid="red">nid="orange">did="green">rid="blue">eid="purple">wid="navy">id="Comic Sans MS">[foto]

Vaccinul se numeste Vaccin stafilococic D, se fabrica la Inst. Cantacuzino, se vinde la farmacia institutului si costa 600 000 (aprox). Dureaza vreo 3 luni administrarea (2 injectii pe saptamana) si se face in mana sau in gingie in functie de recomandarile medicului stomatolog. In gingie doare, dar in mana nu e asa rau. Majoritatea pacientilor spun ca a facut minuni. Explicatia este ca intareste imunitatea locala si organismul lupta mult mai bine cu bacteriile care "ataca" gingiile.

x

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...