Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Stafilococ alb si levuri - tratament?

Recommended Posts

De asta iarna ma tot chinui cu problema asta. Am limba incarcata, am presupus ca am candidoza bucala, am facut gargara cu ceai de galbenele si bicarbonat si apoi am lasat-o balta pana cand au inceput sa imi iasa afte si sa simt ursturime in gura. Am mers la policlinica cu plata nr 3 am facut un exudat, nu mi-a iesit nimic. Apoi am mers la medicul de familie care mi-a dat trimitere la spitalul ORL unde am repetat exudatul. Mi-a iesit stafilococ alb si levuri (am inteles ca inseamna candida) si medicul orelist mi-a prescris tratament 5-7 zile cu oropivalone (ca si asa se retrage de pe piata in Franta), fromilid si apoi la terminarea acestui tratament pentru stafilococ, sa urmez un tratament de o luna cu flucovim 100 mg , o tableta pe saptamana. Mai am o tableta de luat dar nu s-a vaut decat o mica imbunatatire a situatiei, dupa care aceleasi probleme cu limba incarcata si usturime, afte. Am inteles ca la laborator nu mi s-a efectuat exudatul impreuna cu antibiograma. Medicul orelist imi scrisese pe trimitere doar exudat si a fost foarte mirat ca nu mi-a facut si antibiograma.

Trebuie evident repetata analiza + obligatoriu antibiograma.

Ce ma sfatuiti sa fac in acest timp? Ce tratament? Sa merg la acelasi spital? Oricum platesc analiza. Exista un laborator unde se poate face analiza foarte bine, fara sa am surpriza ca nu iese nimic?

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) Povestea-nasterii

Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!!id="size3">

Liviu - desene si picturi noiid="red">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Draga mea, stafilococul alb nu este o problema. El se gaseste in gat pentru ca acolo este locul lui, este normal sa fie acolo si nu ai de ce sa il tratezi (oricum nu o sa scapi de el). Candida este problema ta. Si pentru asta trebuiau sa iti faca o antifungigrama (tot un fel de antibiograma). Probabil cand nu ti-a iesit nimic la analiza exsudatului nu s-a cautat si Candida, au cautat doar bacteriile nu si fungii (sau levuri). Poti incerca la cei care ti-au izolat Candida, sa ii intrebi daca mai au tulpina izolata, sa iti faca si antifungigrama (sau antibiograma dupa caz). Daca nu o mai au (majoritatea scapa repede ele), repeta recoltarea, de preferat intr-un loc mai de incredere si ai grija sa spui ca esti suspecta de Candida si vrei si antifungigrama. Asta ca sa nu mai ai surprize. Multa sanatate

x

Ca bine zici mimika, cum de nu m-am gandit la institutul Cantacuzino?

Asadar merg acolo si cer exudat faringian impreuna cu antifungigrama pentru ca suspectez o Candida. Sarumana.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) Povestea-nasterii

Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!!id="size3">

Liviu - desene si picturi noiid="red">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...