mazzel Publicat Iunie 4, 2006 Raport Distribuie Publicat Iunie 4, 2006 stie cineva cum se face halvitza? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
akella Postat Iunie 5, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 5, 2006 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72252&whichpage=4 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mazzel Postat Iunie 5, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Iunie 5, 2006 akella multumesc frumos, cred ca este reteta de halva turceasca, eu credeam ca halvaua este cu seminte de floarea soarelui si cacao, si halvitza cea alba cu nuci, cel putin asa o stiam noi pe nume cand eram copii. grozave retete ai postat ,merci mult. http://community.webshots.com/user/slakje100 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kittie Postat Iunie 5, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 5, 2006 da chiar asa... si eu ma intrebam cum se face (sau unde se mai gaseste) halvitza .. Io cand eram pitica, stiam ca de nu iese dintele, mi se agatza o bucata de halvitza de sfoara si tre sa o prind fara sa folosesc mainile. Dar eu nu stiam de nuci in interior.. Doar ca era alba si tare... [gravi], mami de [copil] ( 13oct04 ) id="green">id="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maimutzica Postat Iunie 5, 2006 Raport Distribuie Postat Iunie 5, 2006 Alvita Ingrediente: 1 ½ pahar zahar, 1 pahar miere, 5 albusuri, 1 lamiie sau portocala, 150 g nuci, 2 blaturi din comert (foi Lica) Mod de preparare Se toarna mierea si putina apa peste zahar in cratita in care se va lucra. Se pune la foc potrivit si se bate pina se topeste. Se amesteca cu albusurile batute spuma si se continua sa se bata la foc pina se ingroasa. Se adauga nuci intregi, zeama de lamiie, coaja de portocala si se rastoarna peste un blat din comert. Se intinde repede cu un cutit in mod egal pe toata suprafata, se asaza al doilea blat si se pune o greutate deasupra. Se taie bucati cind inca este caldut. Reteta nu este a mea...am salvat-o de pe net. Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.