Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Terenuri pentru autostrada

Recommended Posts

Se mai confrunta careva dintre voi cu aceasta problema?

Maaarea autostrada care se tot anunta ca se incepe sa se faca sau ca s-a inceput, in fine, implica din partea proprietarilor de terenuri pe care va trece ea, draguta autostrada, renuntarea la o parte din aceste terenuri contra unei sume de bani. Normal mie mi s-ar parea ca suma de bani hotarata a fi data proprietarului de teren sa fie negociata. Adica, de acord ca statul imi ofera o suma, dar sa am si eu dreptul sa ridic problema si sa cer mai mult si asa din aproape in aproape sa ajungem la un numitor comun. Pe cand situatia se prezinta cu totul altfel. Au venit niste tinerei de la "minister", ca nici nu stiu ce erau ei, care chipurile auvenit la negociere. Dar n-a fost nici o negociere pt ca ei au venit cu lectia invatata, ca vor oferi 4 euro/mp si cu asta basta, cui nu-i convine are posibilitatea sa refuze despagubirea si sa mearga in judecata sa solicite mai mult. Asta nu mi se pare normal. Adica, stai un pic, cum adica sa iti dau eu pamantul meu cu cati bani vrei tu si eu sa nu am nimic de zis?

Ma interesa daca mai are cineva aceasta problema, prin vreo parte de tara prin care trece autostrada si poate asa mai vedem si alte pareri. Poate a unui avocat care sa fie mai in masura sa ma lamureasca daca e corect cum procedeaza statul in cazul asta.

Multumesc!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cauta legea 33 /1994 cu reactualizarile facute si te va lamuri. Pe scurt, ei propun , daca nu vrei soliciti expertiza , daca nici atunci nu-ti convine ii dai in judecata. In general preturile sunt fair-play , nu poti sa ceri pe un teren cat va face DUPA ce autostrada va fi construita .

ligeea

Preturile la terenuri am inteles a ar fi diferite chiar pe teritoriul aceleiasi comune. Adica aici unde sunt eu e 4 euro/mp, iar la 15 km diastanta e 5 euro/,mp.Am auzt ca la Cluj ar fi in ceva loc 7 euro/mp. Oare tine de primari negocierea asta, de cate sunt ei de prosti si cat de putin negociaza sau de ce mita incaseaza ei ca sa fie pretul mai mic. ma intreb cum se hotaraste pretul. Ca pe oameni nu i-a intrebat nimeni. si cand vine vorba sa ripostezi ti se spune sa mergi in tribunal.

Si btw daca nu vreau sa dau pamantul respectiv, nu vreau sa il vand deloc, atunci ce se intampla, oare ma obiliga sa il dau totusi?

Din cate stiu eu legea a fost modificata tocmai pt ca proprietarii de terenuri cereau sume aberante.Stiau ca pe-acolo va trece o autostrada

(sau alte constructii civile)si daca aveau un teren care valora in mod normal 4$/mp cereau 40-50,cu tupeu.Evident ca majoritatea proprietarilor erau samsari care stiusera din vreme pe unde va trece autostrada si cumparasera suprafete foarte mari la preturi de nimic,ca sa se imbogateasca peste noapte.

Asa ca a fost modificata legea in sensul ca statul nu mai negociaza cu proprietarii ci le ofera o suma fixa.

Jasmine si [copil] Radu (26.10.2004)

Inca o data , repet. Ia legea si ai sa vezi ca poti si sa negociezi . Nu aberatii , dar daca terenul care iti ramane nu-l mai poti folosi- e prea mic, o forma dezavantajoasa ,poti obtine chiar sa ti-l ia pe tot.

Eu ma pricep ca am fost de multe ori in situatia de a consilia probleme de acest fel , expropieri in general.

In orice tara se fac exproprieri pt. cauze de interes public care nu se discuta si sunt si in folosul tau la urma urmei.

ligeea

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...