Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Frunze de loboda- ce sa fac cu ele?


Recommended Posts

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ciulama de loboda verde

Ingrediente:

Loboda verde (nu se foloseste loboda rosie) (sa zicem 10 legaturi mai mari)

1 litru lapte

2-3 linguri unt

2-3 linguri faina

marar (2 legaturi)

Preparare:

Loboda verde se fierbe in apa clocotita cu sare, se strecoara si se bate cu mixerul.

Se fierbe laptele.

Separat se incalzeste untul, se adauga faina, avand grija sa nu faca cocoloase si sa nu se arda. Se adauga laptele fierbinte si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga loboda, se mai da in cateva clocote.

La final se potriveste de sare si se adauga mult marar.

Mentiuni:

Se serveste cu mamaliguta.

Este super gustoasa. Merita sa incercati.

Timp Preparare:

30 '

Complexitate:

redusa id="size2">

 

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cioraba de loboda

 

Ingrediente:

1/2 kg lobodã

1/2 l borº

zeamã sau sare de lãmâie sau oþet

o ceapã micã

un vârf de cuþit de piper

4-5 cãþei de usturoi

leuºtean

un gãlbenuº

100 ml smântânã sau iaurt

sare.

Mod de preparare:

Loboda se spalã, fãrã sã se rupã frunzele, în 2-3 ape; apoi se rup frunzele ºi vîrfurile fragede, se iau mãnunchi, se taie felii mai late, care se vor pune în 1 1/2 l apã clocotitã, împreunã cu ceapa tãiatã mãrunt ºi se vor fierbe circa 30 minute. Ciorba se acreºte cu borº sau cu altã substanþã acrã. Se poate pune ºi o linguriþã cu vîrf de Vegeta sau un vîrf de cuþit de piper

Mod de servire:

Se adaugã sare cât mai este necesar ºi 1-2 linguri cu untdelemn în care se pune un vârf de boia dulceid="size2">

 

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...