Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Viza pt Australia

ionella3003

Recommended Posts

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Salut,

Pt viza de Australia depui actele la consulat in Bucuresti si de acolo pleaca la Belgrad. Apoi pasaportul vine acasa cu posta. Te sfatuiesc sa optezi sa ti-l trimita cu UPS-ul, e mai sigur asa. Dureaza parca vreo 2 saptamini. Pe mine m-au sunat in Ro ca sa ma intervieveze, nu a fost greu. Tipa a fost foarte draguta cu mine. Vezi cand intri in Australia sa nu ai nici un fel de mincare (inclusiv sandvis), sa arunci tot. Eu am avut un sandvis cu ardei si nenorocitii de catei m-au mirosit si a venit politia la mine. Mi-au scotocit in bagaje pina au dat de mincare, apoi m-au luat la intrebari ca de ce nu am declarat sandvisul.Am ramas socata. Mi-au luat datele din pasaport si au zis ca daca se intipmla a 2-a oara dau de trouble.

Succes

Distribuie pe alte site-uri

Mai multe detalii poti gasi aici:

http://www.emigrare.info/forum/index.php

Mai sa fie, pe asta cu mancarea si guma de mestecat nu am stiut-o.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) Povestea-nasterii

Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!!id="size3">

Liviu - desene si picturi noiid="red">

quote:Originally posted by sanziana72

Cu viza nu stiu cum e, dar am auzit de la altii ca nu ai voie nici cu guma de mestecat! Asa ca aveti grija.

id="quote">id="quote">Asta e [cool]!!![:D][:D][:D] Bey, de unde le scoateti???? Am ris de m-am prapadit, mi-ai facut ziua![:D]Viza de turist e destul de complicat de obtinut pina la o limita de virsta, de aceea e mai usor sa aduci parintii in vizita decit fratii sau alte rude mai tinerele, iti trebuie garantie bancara/financiara serioasa sau un sponsor. Informatii obtii si de la Consulatul din Bucuresti, sint acum in World Trade Center, intrarea F, tel 213167558, insa actele se proceseaza tot la Belgrad pt. viza de vizitator, din cite stiu.PS. Acuma, serios vorbind, Lucia, nu trebuie sa te panichezi, intr-adevar nu ai voie cu anumite alimente-in speta cele perisabile-sandwich, brinza, seminte de orice fel, ti se recomanda sa le maninci inainte de a intra in vama, sa le arunci sau sa le declari si atunci cel ce se ocupa de carantina iti va spune care dintre ele sint permise si care nu. Exista aici o emisiune saptaminala, "Border Security" se cheama, unde am aflat si eu de multe chestii care sint interzise sa le aduci din afara-bijuterii, sculpturi sau alte chestii din lemn(lemnul poate fi contaminat cu microorganisme care se pot propaga aici si pot afecta flora locala), animale vii sau impaiate (cele vii trebuiesc tinute in carantina si trebuie sa aibe certificat veterinar), medicamente, altele decit cele pt. uzul personal, iar antibioticele sau alte medicamente care se dau de obicei cu reteta trebuie sa aibe numele celui care le ia pe eticheta sau sa ai reteta, nu neaparat tradusa. Iti sta mintea-n loc de ce vezi ca aduc chinezii cind vin aici, tot felul de paste fainoase, de parca aici n-ar fi sau cine stie ce economie fac la pret, mai mare daraua sa le care si sa le declare decit sa le cumpere de aici! Personal consider inutil sa te cari cu tot felul de chestii care ti se par ieftine in RO, o sa constati ca pretul lor+greutatea aditionala pt. transport=/> decit daca le cumperi de aici.

Si acum putin off-topic, insa e legat de Oz si nu pot sa nu postez, face bine la descretit fruntile[:D]:

"Urmatoarele intrebari despre Australia provin de la potentiali

vizitatori.

Au fost postate pe website-ul unei agentii de turism australiene iar

raspunsurile sunt cele oferite in realitate de catre oficialii site-ului

care au, in mod evident, simtul umorului.

I: Bate vreodata vantul in Australia? Nu am vazut niciodata la

televizor ca ar ploua, deci cum cresc plantele?(UK)

R: Importam toate plantele gata crescute iar dupa aceea doar stam prin

preajma privindu-le cum mor

I: voi putea vedea canguri pe strada? (USA)

R: Depinde cat de mult alcool veti bea.

I; As vrea sa merg pe jos de la Perth la Sydney ? pot urma sinele de cale ferata? (Suedia)

R: Sigur, sunt numai trei mii de mile, luati multa apa cu dvs.

I: Este periculos sa umbli prin tufisuri in Australia? (Suedia)

R: Deci este adevarat ce se spune despre suedezi.

I: Exista ATM-uri in Australia? Imi puteti trimite o lista a locurilor unde se afla acestea in Brisbane, Cairns, Townsville si Hervey Bay? (UK)

R: Cumva ultimul dvs. sclav a murit?

I: Imi puteti da cateva informatii despre cursele de hipopotami in Australia?(USA)

R: A-fri-ca este continentul acela in forma de triunghi la sud de Europa. AUSTRALIA este insula aceea mare din mijlocul Pacificului care nu are.....sau mai bine nu. Sigur, hipopotamii se intrec in fiecare marti noapte in Kings Cross. Veniti dezbracat.

I: In care directie este nordul in Australia? (USA)

R: Stati cu fata la Sud apoi rasuciti-va cu 180 grade. Contactati-ne cand sositi si va vom da si restul detaliilor.

I: Pot aduce cu mine tacamuri in Astralia?(UK)

R: De ce? Folositi-va degetele cum facem si noi.

I: Imi puteti trimite programul corului de baieti din Viena (Vienna Boys'Choir)? (USA)

R: Austria este tara aceea micuta invecinata cu Germania, a carei......sau mai bine nu. Sigur, Vienna Boys Choir canta in fiecare marti noaptea in Kings Cross, imediat dupa cursa de hipopotami. Veniti dezbracat.

I: Pot purta tocuri inalte in Australia?(UK)

R: sunteti politician britanic, nu-i asa?

I: Exista supermarket in Sidney si laptele se gaseste pe tot parcursul anului? (Germania)

R: Nu, noi suntem o civilizatie pasnica de vanatori/taietori de lemne.Laptele este ilegal.

I: va rog trimiteti o lista a tuturor medicilor din Australia care pot distribui ser impotriva veninului de sarpe cu clopotei. (USA)

R: Serpii cu clopotei traiesc in America, care este locul de unde veniti dvs. Toti serpii australieni sunt perfect inofensivi, pot fi prinsi in siguranta si tranformati in animale de casa.

I: Am o intrebare despre un animal faimos in Australia dar i-am uitat numele. Este un fel de urs si traieste in copaci. (USA)

R:Se numeste urs cazator (Drop Bear). Se numeste astfel pentru ca pica din arborii de cauciuc si mananca creierul oricui trece pe sub acestia. Ii puteti speria stropindu-va cu urina umana inainte de a iesi la

plimbare."

Ma bucur dodo ca ti-am inseninat ziua, dar faza cu guma de mestecat chiar mi-a povestit-o cineva caruia i s-a intamplat, un francez. Si noi am facut misto de el ca e absurd, dar uite ca uneori se intampla.

Multumesc pentru descretitul fruntii!

Sanziana & Marina (03/10/2004)

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Aoleeeuuuu[bang]... eu am ras dar cei care au cerut informatiile respective ar trebui sa planga [b)].

Raspunsurile au fost pe masura intrebarilor [cool].

Dodoid="blue">, de unde le-ai "cules"??

Did="teal">.id="limegreen">Kid="teal">.id="limegreen">

He he , eu le citisem cred ca tot pe forumul de emigrare.

Multumesc dodo pentru informatii.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) Povestea-nasterii

Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!!id="size3">

Liviu - desene si picturi noiid="red">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...