Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recoltare pt. test HPV facuta gresit ???

Recommended Posts

Este posibil asa ceva ?

Ma interesez pt. o prietena care in urma a 2 teste Papanicolau dintre care unul mai sofisticat si mai sensibil..."test Papanicolau in mediu lichid" i-au iesit celule modificate (coliocite), si LSIL care, din cate am inteles reprezinta tot o valoare de diagnostic HPV.

S-a dus pt. recoltare la laboratoarele IDS.

Si rezultatul a fost negativ.

E posibil ca recoltarea sa se fi facut prost ?

E posibil la asa rezultate ale examenului Papanicolau ..avand referire clara la HPV, totusi testul sa iasa negativ ?

Mentionez ca a facut analiza atat pt. tulpinile cu risc mare cat si pt. cele cu risc mic.

Poate stie cineva sa ne raspunda si noua.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

draga mea,

nu sunt demeserie, dar si eu mi-am recoltat ultima data

pt.PAP in mediu lichid si mi-a explicat doctorita urmatorul lucru

recoltarea pt.testul Papanicolau "in mediu lichid" este mult mai

precisa si mai relevanta decat cea obisnuita - pe lamela

in sensul ca mostra prelevata are sanse mult mai mici sa se deterioreze

acum depinde daca mostra a fost recoltata in laboratorul unde s-a si

analizat

daca nu... deci a fost transportata in alta locatie

atunci exista sanse sa se deterioreze

stiu ca are un termen destul de mic de "valabilitate" de la recoltare

si pana la analiza

este doar o parere personala bazata pe o explicatie data de doctorita mea

poate ar trebui sa consulte un doctor si sa intrebe concret acest lucru

sau sa faca testul la un laborator un de se analizeaza mostra

multa sanatate iti doresc tie si prietenei tale

Lilinaid="red">...nu despre rezultatul testului Papanicolau e vorba.Ala este OK.Ci de rezultatul de la recoltarea pt. test HPV. Se face o alta analiza cu ocazia asta ca sa-ti spuna ce tip de tulpini ai, daca ai...pt. ca acest virus are mai multe tulpini. Unele sunt oncogene altele nu.

Deci strict la testul HPV m-am referit eu. Care e cu totul alta analiza fata de Papanicolau.

Ea aici a avut rezultat negativ, adica ca n-ar avea HPV. Si suntem in ceata amandoua...

Din cate stiu eu examenul Papanicolau iti arata doar ca e posibil sa ai HPV... rezultatul de care spui arata ca e ceva in neregula si exista posibilitatea sa fie vorba HPV.Pentru asta a facut, mai departe, analizele la laboratoarele IDS... pentru a afla cu certitudine daca are sau nu HPV. Din moment ce acelea au iesit negative, inseamna ca are.

id="right">id="size1">id="right">id="size1">

Mda...asa se gandeste orice om, insa aceste modificari celulare aparute la ex. Papanicolau sunt date doar de HPV. Cel putin asa scrie in carti...asta e ciudat.

Oricum, vizita la un ginecolog e absolut necesara, ma intrebam oare daca o mai fi patit cineva sa i se recolteze gresit pt. testarea HPV.

Interpretarea testului pap este oarecum subiectiva. Si eu am avut la un moment dat "suspiciune HPV", dar la colposcopie nu mi-a iesit nimic. Si d-na doctor (Badea, de la Micomi) mi-a zis sa stau linistita ca probabil rezultatul a fost un pic exagerat (de fapt aveam colul f. inflamat, dar de la alte probleme)si sa repet examenul pap peste 6 luni, pentru mai multa siguranta. Si l-am repetat si nu a mai iesit nimic. Ma speriasem degeaba. Asa ca, dintre pap si un test special pt HPV, sigur testul HPV iti spune daca exista sau nu...

x

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...